dakujem :-) a cistil som to najpred arvou, potom motopurom - tym to ale moc neslo.. nakoniec som kupil nigrin kalt-reininiger na cistenie blokov motorov, tym olej a spina isli celkom dobre dole a na zapeceny karbon som kupil sprej na karburatori + nejaku chemikaliu z prace ktora ale rozozierala aj kov...a trebalo to hned oplachnut vodou.... aj tak len cistenie jedneho dielu zaberie cca 3 -4 hodiny.. pieskovanie pol hodinu .... cele dni makam a tolko hodin a stale auto nie je hotove
ale uz som obrusil blok, a nastriekal vypalovackou do 690st. zmeral som este raz kluku dnu v izbovej teplote .. a rozhodol som sa ze salky menit nejdem lebo rozmer bol asi 59,982 ... potom som meral drieky ventilov - vsetky boli dobre - na vyfukove je tolerancia 6mm - 0,04 az -0,06mm (nameral som 5,95 takze parada

) na sacie je tolerancia 6mm - 0,025 az -0,04mm (nameral som 5,96 - na spodnej hrane ale stale v tolerancii)
dalej som vycistil piesty, zalozil som nove kruzky... jeden kruzok som stihol uz aj polamat ked som daval piest do bloku takze cakam na dalsiu sadu
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
...
vycistil som aj olejovu vanu, zubove olej. cerpadlo..do toho krytu isla nova pruzinka aj s olejovym ventilom... vzadu na strane od prevodovky mam nove gufero na kluke, vpredu na kryte rozvodov tiez... zalapoval som ventily ale budem musiet aj tak este raz lebo na dvoch ventiloch tecie benzin nie vela ale za hodinku ubudne asi 2-3mm benzinu a sacie kanaliky su mokre .....