... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
tapsi
Auto: BMW 120i
Kraj: Košický

Re: [E36 328i] Daytona Lokomotiva - koniec príbehu

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 11:32

veru no comment ](*,)
EX BMW E46 33Oci BMW K1200LT, BMW R1200GSA,BMW E46 330d,BMW E36 320i,BMW E30 320i,BMW E30 324d,

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 11:51

Demkowicz napísal:
no tak to si snad piču uz robite Obrázok ved toto uz neni mozne a normalne co ludia robia rofl... idem kupit top zucker okolo ktoreho sa doposial skakalo ako okolo prezidenta, predchadzajuci majitel do toho nasypal nenormalne prachy a auto je hlboko pod cenu a ajtak v T.O.P. stave a novy majitel s nim spravi hento? toto je uz fakt moc, ako je to len krám a plechy na styroch kolesach ale taketo auta su vynimocne a maju dušu ktoru hned po kupe nejaky blboun zabije... nechapem na jaku piču niekto ide besniet na takych cestach ked vidi a pocuje z radii ze to neni med lizat soferovat na tom lade co je momentalne von a uz tobôž nie na zadnom nahone na 328čke omg (letne pneu?tak to uz snad stacilo absurdít)... sofer ma stastie ze skoncil len takto ale ajtak mu prajem nech mu zacnu vsetky auta do ktorych sadne strajkovat a nestartovat aby predisli tomu co spravil s tymto kuskom... ty kks sa chod hrat na autodrahe a tam sa blbni a nesadaj do aut na ktore mas jedine prachy ale rozum nie... sa len smiat na tomto debilizme tu, nechapem fakt NECHAPEM

no zase prehanat to netreba, nevies co predchadzalo nehode, aj ked je pravda ze na letnych pneu to auto malo hned po prevoze zostat stat pred barakom
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

kajo1
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 11:52

Ja som sa s chalanom stretol kratko pred nehodou a bolo vidno, ze ma radost z jazdy.
Tam kde sa to stalo (nadjazd pri Carrefoure) su nerovnosti na ceste, je tam mostny spoj, nieco z toho ho podla mna rozhodilo a siel do pretacaveho smyku pod plynom, nasledne panicka reakcia-brzda, ziadna kontrovacka a hra so spojkou. Tym padom prvy kontakt bol vlavo vzadu, odrazenie a dalsi kontakt vlavo vpredu, vpravo vpredu a na opacnej strane cesty vpravo vzadu.
Ak máš otázku ohľadne klímy, napíš, ak budem vedieť, poradím.

kajo1

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 12:49

Bol som tam kuknut, opravujem.
Vsetko sa dialo na pravych zvodidlach hned za vyjazdom z umyvarky.
Chyba vodica.
Ak máš otázku ohľadne klímy, napíš, ak budem vedieť, poradím.

m4x
Auto: E60 545i

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 13:03

vsetci su isto pohureni, ale poniektori tu az nezmyselne besnia.. chalana nepoznam, neviem ako sa to skutocne udialo, ale isto z toho nema radost a nechcel to urcite sposobit, ved kto by chcel?!
ale vacsina ludi je hned najmudrejsia, priam sedeli v tom aute, ze o tom tolko vedia a hned sudia a hadzu do vreca, ludia spamatajte sa! verte, ze on ma viac hlavu v smutku ako vy.

taktiez citujem prispevok uzivatela "Killo" a dam ho trosku do popredia tohto nezmyselneho besnenia ako priklad na zamyslenie pre tych, ktori si prave utieraju penu okolo ust.

Killo napísal:
Adamo - nevies co sa stalo, nesud dopredu. mozno ho to zaskocilo, nebol pripraveny na zadny nahon kombinovany so zimnou stratou trakcie.
chalana to urcite mrzi tiez, ale tak hlavne ze sa jemu nic nestalo. najprv som bol aj ja celkom "rozculeny", ze dalsi cukrik dovi, ale tak jebat, su to len plechy, auta boli aj budu ;)

tiez suhlasim s palzom, roman, toto sa vazne nerobi..

auta mi je kazdopadne tiez luto, ako aj sucasneho majitela ci predosle citovo naviazanych majitelov, ktorym je to istotne najviac luto a mrzi ich to viac ako nas vsetkych dokopy, no stale je dolezite, ze to nebolo bez nejakych zavaznejsich tragickych nasledkov, ...pevne nervy!
!!! Obrázok ???

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 13:38

Úplnú pravdu máš,nikto nechce si svoje auto rozmlátiť. Ale preboha! trochu rozumu do toho [-o<
Mám prvý deň auto, ešte k tomu 328 na letných gumách a blbnem. To je správané hodné majiteľa auta so zadným náhonom a 190 poníkmy ? Aspoň,že sa chlapovi nič nestalo a dúfam,že auto bude mať v poriadku kasňu a ešte ho niekedy uvidím v BA aj keď už nieje to čo bolo predtým. Veľa šťastia majiteľovi teraz bude na tom chodiť ako dôchodca (ak má nejaký rozum). ](*,)
Obrázok

Mr_Boomer
Auto: e30 318is
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 13:48

MCbucik napísal:
vsimate si, ze cukriky ktore opustia povodnych majitelov skoncili rozbite, vid tato krasna fialka, grizlyho 320i coupe tiez skoncilo rozbite, nechcem to zakriknut aby napriklad aj mellisimove auto tak nedopadlo..ale tak plechy su plechy, su aj dolezitejsie veci

TAk hned prvi den som najazdil asi 500 km a to som cestou domou isiel po snehu na letnych gumach 40km/h za mnou sa tiahla kolona aut :D ...
Momentalne je auto v garazi a uz asi aj do jara zostane len musim este ist ho prihlasit a nejake veci do servisu doladit ... Takze u mna sa rozbyjat nebude ...

hessy

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 14:18

:lol: :lol: :lol: to by som ta zbil majo keby si ho rozbil :lol:

TomasE36

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 14:23

ach jaj, skoda peknej 36ky :(

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 16:27

kajo1 napísal:
Ja som sa s chalanom stretol kratko pred nehodou a bolo vidno, ze ma radost z jazdy.
Tam kde sa to stalo (nadjazd pri Carrefoure) su nerovnosti na ceste, je tam mostny spoj, nieco z toho ho podla mna rozhodilo a siel do pretacaveho smyku pod plynom, nasledne panicka reakcia-brzda, ziadna kontrovacka a hra so spojkou. Tym padom prvy kontakt bol vlavo vzadu, odrazenie a dalsi kontakt vlavo vpredu, vpravo vpredu a na opacnej strane cesty vpravo vzadu.

aka kontrovacka zo spojkou? uvedom si ze ak dostanes smyk mas ani nie sekundu na zareagovanie a jedine na co sa zmozes tak je dupnutie na brzdu(prirodzena reakcia)...nepoviem ze by tam bol nejaky 50m priestor ale proste na obycajnej ceste nemas sance vymacknut spojku zaradit rychlost a pridat...fakt je umenie aspon ked dupnes na tu brzdu :roll:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Nictofobic
Auto: e36 328i- Daytona

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 17:27

V prvom rade som nechcel aby sa to dostalo na klub. No zároveň chápem, že to niektorým ľuďom nedalo.

Som rád, že sa medzi vami nájdu aj takí, ktorí mate pre mňa pochopenie. Aby som uviedol veci na správnu mieru. Nebudem sa tu robiť som šofér roka. To určite nie. Auto som si kúpil s čistým vedomím a svedomím poháňaný vidinou splnenia si sna (mať bmw). Deň na ktorý som sa tešil sa zmenil na nočnú moru. Nie preto, že som blbec ako si tu určite väčšinou myslíte. Nečudujem sa aj ja sám by som si to myslel a nemám od neho ďaleko. No aby som uviedol veci na správnu mieru skúsim vysvetliť čo sa vlastne stalo a potom do mňa pokojne hádžte kamene.
Auto som pred kúpou jazdil a po kúpe jazdil celý deň až do večera. Minul som cca. 1/3 nádrže. Len tak som sa vozil a hľadal si dôvod kam a prečo sa odviezť. určite to poznáte veľa z vás sa vozí bezcieľne a chce si vychutnať jazdu. Ako mi mirec poradil rádio ani nezapínať a počúvať zvuk motora. Tu som ho poslúchol. Žiaľ dal mi ešte jednu radu a to nepodraďovať v zákrute, lebo už keď sme boli na skúšobnej jazde videl, že radím práve tak nejde o frajerinu, ale o zvyk. Pribrzdím, podradím, točím volantom. Takže dostávame sa k mojej blbosti č.1. V moment nehody som neblbol, ale zákruta je dole kopcom. Pribrzdil som čím som preniesol váhu auta na predok. Odľahčil som zadok. A prisahám vám tu všetkým, že som krútil tým volantom ako som chcel no márne. Ja nie som drifter, tuner ani závodník. Auto som chcel pre radosť. Jediným mojim prehreškom je že sem tam prekročím povolenú rýchlosť. V osudový večer som šiel tak ako celý deň len predpisovo. na panónskej som mal 90km/h aj to len keď som obiehal kamarata s kajom. To bola jediná frajerina, ktorú som si dovolil. Je tam 80ka. Na auto som mal letné pneumatiky a teraz mi až patrí prívlastok blbec. Ale nie preto, že som sa jašil z autom a dával mu na prdel, ale preto, že som podcenil stav vozovky. tak moc som sa chcel isť pochváliť chlapcom pred Danubiou, že som zanedbal tento faktor. Týmto sa zároveň chcem poďakovať všetkým ktorý mi pomáhali auto odtiahnuť, vybaviť servis, pozbierať veci s asfaltu atď. Menovať to ani nemá zmysel, lebo ich bolo fakt veľa. ĎAKUJEM CHALANI. Som rád, že sa mi to nestalo samému niekde bez pomoci. V tej chvíli prestanete myslieť, trasiete sa a chytáte sa za hlavu čo ste to spravili. Nič vás nenapadá a panikárite. Miro by vedel rozprávať, lebo jemu som volal prvému.
Páni veľmi ma to mrzí, že ste museli vidieť fialku rozbitú. Papierovo som majiteľom ja, ale viem a uvedomujem si, že fialka patrí klubu. Robila radosť veľa ľudom odtiaľto. To má mrzí.
Dobrá správa je, že auto už je pred servisom a čaká na opravu. Mám ušetrené nejaké financie cca. 2000-2500 eur. Nie je to veľa, ale snáď to bude stačiť. Viem, že je to opovážlivosť vás teraz o niečo žiadať, ale tí ktorí sa vyznáte. Uvítam vaše rady ako ďalej. Nie som mechanik a preto dúfam, že moje volanie o pomoc sa dostane k niekomu kto mi pomôže dať fialku do poriadku. Každá rada sa počíta (link na užitočné stránky, kontakt na šikovných ľudí atď). Zároveň by sa mi zišlo číslo na Maja320, ktorý má chuť ma zabiť určite. Ale pozná to auto najlepšie. Chcem ho dať dokopy a chcem sa na ňom voziť kým mu motor pôjde. Aj to malo okamihov s ním mi stačilo na to aby som vedel, že to bola super kúpa aj keď som si ju predražil o moju blbosť. Dúfam, že sa nebudem báť do nej sadnúť. Je to ako pád s divokého koňa. Treba sa oprášiť a vysadnúť znova.

Ešte raz sa ospravedlňujem celému klubu za to čo som spravil. A hanbím sa za to. Dúfam, že svoj príbeh začnem fotkami ako je fialka v stave ako pred tým (alebo aspoň podobnému).

Inscene
Auto: beamer
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 17:45

polka klubu tu mudruje ako si mohol jazdit letne gumy a neviem co pritom vidim ked sa tu predavam pneumatiky ktore maju nejaky stav (aj zimne ) tak nikto ich nekupi lebo radcej sa bude vozit na 4-5mm 10rocnych gumach namiesto toho aby kupil nove..

kazdopadne to ze si dostal smyk a capol do zvodidiel .no stava sa .. verim ze zo 100ludi co tu ma bmw 99 by tak isto skocilo na brzdu alebo by ani nestihlo zareagovat ..ten jeden by mozno zatiahol rucnu alebo co .. ale v tom okamihu nestihas nic..

kazdopadne velke poucenie do buducna a ver aj to prospeje ..budes jazdit opatrne:)

auto su plechy..hlavne ze si ty ok..a jasne zaboli to ked si si kupil nieco co si chcel a teraz je to rozbite ..ale tak opravis ..alebo to predas a mas pokoj..mozno znamenie.
e46 330i
e28 544i

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 18:00

no ja som rad ze si ktomu postavil tak, ze sa to auto nebudes snazit narychlo zrobit a predat, 2000e je mylsim si dost na opravy, cez zimu to auto pomaly porobis, popri tom sa nanho aj citovo namotas, a po zime v plnej krase vytiahnes von, a budes si ho uzivat plnymi duzkami, teraz uz aspon vies co auto dokaze a budes is davat vecsi pozor. ja mam moje rok a pol a niekedy tiez dokaze pekne prekvapit. vela stastia pri opravach, najme s tym zadkom sa bude treba vyhrat
Naposledy upravil/-a pistacik11 v Nedeľa, 27. Novembra 2011, 18:05, upravené celkom 1 krát.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 18:03

opravi sa a bude sluzit dalej...netreba vesat hlavu :thumbup:

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Nedeľa, 27. Novembra 2011, 18:03

Nič si z toho nerob, ja som sa poučil rovnako, keď som išiel na Civicu VTi 5 rokov dozadu na starých letných gumách, vychádzam si na Prístavný most od Baumaxu, bol nejaký február, obieham v ľavom pruhu nejaký Chrysler asi 80km/h (bola tam 60-tka) a zrazu mi len auto prestalo zatáčať. Vozovka vyzerala sucho, ale bola tam už poľadovica (ten nadjazd podfukuje a preto má nižšiu teplotu ako bežná cesta, kde som jazdil do tej chvíle). Panika + neskúsenosť, ťukol som do brzdy a už ma len začalo metať zľava doprava, kontroval som volantom, ale ani široká cesta nestačila a zadok som úplne ako Ty práskol o zvodidlá, u mňa dostalo šupu aj zadné rameno, nedalo sa s tým už jazdiť, proste nič. Odťahovka, servis 2500 eur a mesiac bez auta.

Poučil som sa a každé ďalšie z mojích áut (6x BMW) som jazdil a jazdím oveľa zodpovednejšie, bez nehody. V zime 3x tak opatrne. Základ sú ale max 3 ročné zimné gumy, dobrý dezén a defenzívny prejazd zákrut. Keď sa už na to budeš cítiť a bude prehľadná situácia bez áut, prečo nedať sem-tam nejakú zákrutu driftom. Ale radšej menším ako hodinami :twisted:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných