chapem. Až raz by niekto polemizoval o tom kto to a ako to urobil, tak to ma pekne v "overenej" firme urobene. Mne neslo na tom niečo získať, iba nech sa auto urobí čo najlepšie...
Carbon schwarz nebude jednoduché trafiť odtieň, tak nech sa potrápia. a je to naporiadok :)
Mne robili teraz nedávno predný nárazník na focuse s tým, že dali ešte novú hmlovku a nejaký kryt riadiacej jednotky ktorý mal len prasklinu a vypýtali si 1500eur bez DPH. Takže 4500e za tam tie diely v BMW je už asi normálne. Ale ako chalani píšu poisťovne si to naťahujú a my sa potom všetci čudujeme, že prečo sa to z roka na rok tak neúmerne dvíha to poistné. No práve pre takéto prípady.
Ale myslim ze poistovne maju tabulky aj ked to ide cez krici list,ako pri rozpocte..Akurat su urcite vyssie,ale musia mat strop,ze to niekto nemoze ocenovat od brucha….
Neviem, ja nejak neregistruje, žeby sa mi dvíhalo nejako neúmerne poistné :)
Ale tak vidím napr. u ľudí čo chodia ku mne s problémom, že chalani čo robia to isté čo ja, tak sa poväčšine snažia odstrániť problém cez poisťovňu, ak to poistka nekryje, tak zväčša najbližší voľný termín o 3 mesiace a pod.
Myslím, že už si lakujú sami, lebo na jar som dával lakovať nárazník a bolo to expresne rýchlo. Ráno som tam auto nechal a poobede bolo hotové, preto si nemyslím, že by to za ten čas stihli dať nalakovať niekde to externej lakovne.
lakovat bok auta (4 diely) za 4500 bez DPH je cisty OJEB. To je vacsia marza ako Rolex alebo Louis Vuitton....toto by som riesil rozpoctom, dal nalakovat za liter najlepsiemu lakyrnikovi v okoli a za 3500E by som isiel na tyzden lyzovat do Svajciarska. P.S. nechapem ze toto poistovna akceptuje ale nemusim rozumiet vsetkemu na tomto svete
Ja som daval v lete lakovat predny naraznik na F25 do TOB cez pzp a faktura bola mam pocit 1300€ (1100€ lakovanie + 200€ nahradne vozidlo).
Rozpoctom mi chcela poistovna dat nejakych 350€ na zaklade coho som sa rozculil lebo 3 roky dozadu na seat ibiza za zadny naraznik dali 470€ tak som to dal bez starosti rovno do TOB a poistovna nemala inu moznost nez zaplatit.
ja som tiez podobne, pred neviem kolkymi rokmi daval naraznik robit na F32, ale kedze bol tak ohnuty na spodku ze sa nedal opravit, dali novy, plus asi jednu plastovu mriezku novu, plus lakovacka -> 1500€ na havarijnu poistku
Auto mam doma. Nestihal som sem dat fotky, hned ako islo z Bavarie a lakovania tak som nechal urobit aj zakladny servis a k tomu vymenu upgradovaneho olejoveho cerpadla. Takze pri 123300 sa robilo: - olejove cerpadlo - zakladny servis olej + filter, pelovy, vzduchovy - preplach motora s BG EPR + aditivum - geometria - dorobil som si v garazi otvaranie garazovej brany cez Apple car play, aby som nemusel mobil chytat alebo Siri vyvolavat 😅