tiez som bol omrknut teda dnes toten bmw private collection, a akoze oplatilo sa.. v prvom rade musim povedat ze bmw namiesalo absolutne fantasticke farby na tych autach tento rok, uz hned na zaciatku pred vchodom to bolo fantasticky farebne, G11 v tej fialovej, tak to bola cista dokonalost..
M8 v zelenej bomba tiez :-O
G82 som uz nazivo videl v prahe pred par tyzdnami, a teda musim uznat ze G80 je este brutalnejsia. paradny kus auta, jedine co mi nesmakuje su tie rozmery kolies, na predok 19" je malo..
no a zlaty kliniec karciho L7, tak pri 15000km to auto samozrejme vyzeralo jak z fabriky, dokonca ani swirl marks na laku som nezbadal, a to uz je co povedat, takze to ocividne beru ako klenot :-) brutalne nieco vidiet to nazivo :-O uz len kvoli tomu sa oplatilo ist..
z toho co som fotit nemohol, tak iX, nove SUV, nazivo majestatny kus auta, velkostou asi nieco medzi X3 a X5, vnutri maximalne jak X3, mozno este trocha stiesnene, dizajnovo sa mi to zvonka paci, ale inac som z toho uleteny nebol, kufor je velmi maly na to ake relativne velke auto to je, a co sa tyka miesta pre vodica, neviem, nezaujalo ma to, pride mi to take prvoplanove wau pre millennials, a asi na to je to aj urcene, lebo aj chalanisko co nas viezol potom na parkovisko, tak asi o 10 rokov mladsi odomna, ze z toho bol odvareny

volant kokocky uplne, nechapem naco hexagonalny tvar, je to velmi neprakticke, napicu sa to drzalo uz ked to auto bolo len odstavene, sedacka nesla dostatocne nizko, dva displeje pred soferom, ktore ale neboli zatienene nicim, podobne ako to ma taycan, takze v reale neviem ako to bude fungovat, ked bude svietit slnko z roznych stran, no a ceresnicka na torte, ten idrive 8 velmi velmi velmi dufam ze este vyladia, lebo take lagy jak to malo som nevidel ani na mojej 15 rocnej ex E63.. proste scrollujes cez menu a trhalo to, ziadna plynulost, v hlavnom menu kde boli aplikacie, to mi cele pripadalo jak nejaky lacny android, vratane toho scrolovania, ze som potiahol prstom po obrazovke a za pol sekundy sa to zacalo hybat az. neviem ci to bolo dosledkom vybitej baterky, lebo to tam pisalo taku hlasku, ale bolo to velmi velmi zle. oproti tomu idrive 7 je uplne ina galaxia a ked mam pravdu povedat tak aj ui sa mi viac paci v id7. ceresnicka na torte bolo ovladanie klimatizacie cez idrive, bez fyzickych tlacitok, to je velke no-go pre mna a som este viac sklamany z toho ze bmw islo tou cestou

dufam ze to bude len pri tychto elektro fraskach, kazdopadne id8 prichadza onedlho do vsetkych modelov.. plus ovladanie idrivu, sice krystalove kolecko, ale okolo co su tlacitka, tak to bolo hodne zle, velmi lacne, pripadalo mi to jak v nejakom mainstreame, a doslova nahlas to klikalo ked to clovek stlacil a celkovo feeling z toho bol velmi slaby :-/
4ka gran coupe.. toto vyzera na dokonalu karu, skoda ze neni na trhu aspon 1.5 roka aby boli nejake jahreswageny, bola by to jasna volba. kufor velikansky, popici velke dvere liftbackove, takze pristup na pana, 4 dvere bezramove, a dizajnovo fakt super, aj silueta aspon za mna lepsia jak pri F36 gran coupe, interier samozrejme topka jak ho zname z G20, co je velka haluz a vsimol som si to hned, ze klucky na gran coupe su zapustene :-O a na coupe niesu.. zaujimave, ale vzhladovo a podla mna aj praktickostou je to super riesenie, prijemne sa otvaraju, a pride to asi tiez do vsetkych modelov novych. jedine co by som vybral inac je farba, vystavena bola v bordovej a to mi nesmakuje vobec k tomu autu, su tam ovela lepsie farby na vyber.
2ka coupe.. podla mna grand finale, s tymto som maximalne spokojny.. videl som uz nejake rendery na nete, a par ich trafilo dost blizko. kazdopadne vyzera uplne inac jak 2ka gran coupe, a hlavne proporcne je to to prave zadokolkove bmw.. hned na prvy pohlad to bola pecka, vazne sa im to podarilo, a z kazdej strany vyzera super. az nechapavo vyzera kapota, na obycajnej (m240i) verzii, vidiet ze ten 6valec je tam dost natlaceny, lebo taky vpodstate powerdome som uz dlho nevidel

ladviny vyzeraju tiez super, a bonus, build quality v interieri je na urovni G20, co je fakt velka chvala na auto v tej kategorii.. takze 2er coupe, palec hore
toto sa tomu celkom podoba