tak dnes fajnovy den straveny s tymto HULKom, brutalne vozenie.. M8 Competition, 625 konov, 3.2s na stofku, 183 000€ cennikova cena s dph.
mozem k tomu len tolko, ze tych 3.2s to urcite ma

zrychluje to extremne, 0-150 si ani nestihne clovek vsimnut, a hlavne pri 150 je to pocitovo jak 80, co je celkom nebezpecne.. na druhej strane toto platilo uz aj pri tej 650ke 15 rocnej co som mal, akurat to trvalo dlhsie, takze tam az taky rozdiel nieje. ked uz ale auto ide, napriklad na dialnici 100-120, a vtedy ide clovek slapnut na plyn, tak tam je citit troska ten turbolag, kym sa to natlakuje a potom to zatlaci do sedacky, a zas je tam 200 hned. brzdy sa daju nastelovat tiez, aky zaber maju mat, a musim povedat ze v rezime sport+ ci jak to maju, tak su az priliz "hryzave", ale ked sa ide palba tak je to adekvatne. co sa tyka nastaveni, tak fakt je to paradne, tie M1, M2 rezimy su velmi variabilne, da sa tam nastavit hocico, nejak som s tym neexperimentoval, ale nastavil som si to podla toho co sa mne paci. podvozok je troska tvrdsi jak som cakal, ale to bude asi tym ze M, aj v komfortnom rezime to nebolo az take pohodlne, a to ani na celkom relativne rovnej R1, na nejake dlhe cesty by som to teda asi nebral. spracovanie interieru tam asi neni co debatovat, absolutne spickove, materialy su vsetky vysoka kvalita, najviac som si na pocudovanie omakaval stropnicu z alcantary

ktora je dost blizko aj ked clovek sedi v najnizsej polohe, takze sa dalo.. sedacky su prekvapivo pohodlne, a ani moj korpus nejak zasadne netlacili, a da sa v tom vydrzat sediet par hodin vpohode. samozrejme, interieru absolutne neprospieva ta farba, kedze jak je na fotke vidiet, sedacky su uz zajebane, a auto malo 6500km najazdenych. takze jednoznacne nejaku tmavsiu farbu.
este som si vyskusal aj tych asistentov znova, teda hlavne adaptivny tempomat s autonomnou jazdou a akoze fakt to funguje, ked clovek ide kludnym tempom, ci uz na dialnici alebo kludne aj na okreske, kde su ciary, tak neni problem, jedine kde mu to troska uslo uz boli tie zakruty na R1 za nitrou, ked tam bol 150 tempomat, tak v jednej zo zakrut si to auto asi povedalo ze cesta ide rovno, tak som presiel do praveho pruhu

to je asi dovod preco stale treba volant drzat a sledovat co auto robi.. ale inak to funguje dost vpohode, ako doplnok, ked sa clovek chce kuknut na dve sekundy okolo seba na prirodu, alebo nastavit nieco v idrive, atd.
co ma ale asi najviac sklamalo, neprekvapivo, bol zvuk. nieze by to nemalo pekny zvuk, alebo ze by to bolo tiche, ale pre mna to bolo malo agresivne, absolutne najviac mi tam chybali pops n bangs a burbles, ktore pri aute takehoto kalibru proste nutne ocakavam, samozrejme vyvolane tlacitkom (ktore tam na to je), a nie ze stlacim tlacitko a zapnu sa repraky v kabine.. zvonka ten zvuk tiez nieje nejak zasadne agresivny, kazdopadne toto je sirokospektralne sklamanie z modelov 2021 napriec portfoliom, a nieje to chyba bmw, ale EU samozrejme, lebo hlukove normy nepustia dpc. a to som pred 1 alebo 1.5 rokom jazdil M850i a ta teda mala o dost agresivnejsi zvuk. takze je to skoda z tohto hladiska :-/
co sa tyka vzhladu, auto bolo v brutalnej verde mantis zelenej farbe, ktora mu extremne slusi, a s tymi competition doplnkami a kolesami to vyzeralo fakt brutalne dobre, z kazdeho jedneho uhla je to auto extremne fotogenicke, a to jak v interieri alebo exterieri.
takze asi tak by som uzavrel moje dojmy a pojmy s tymto nemeckym muscle carom