... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
locarno
Auto: Non BMW
Kraj: Trnavský

Re: particle filter

Piatok, 17. Mája 2013, 20:12

Ja to mám prevrtané ale dymit mi to nedymíi ani pri studenom štarte, troška možno ked mu zajebem plný kotel tak niečo vidno ale neni to pravidlom :D Hlavne ked sa jazdí na dialnici 150 na tempomate a zajebem fullgas vtedy by to malo trošku zadymit :mrgreen:
Jano

l.bily
Auto: BMW 630D xDrive G32

Sobota, 18. Mája 2013, 09:09

locarno napísal:
Ja to mám prevrtané ale dymit mi to nedymíi ani pri studenom štarte, troška možno ked mu zajebem plný kotel tak niečo vidno ale neni to pravidlom :D Hlavne ked sa jazdí na dialnici 150 na tempomate a zajebem fullgas vtedy by to malo trošku zadymit :mrgreen:

Sa lepsie pozri, Aj kamos ho ma von v mmracingu mu to robili a ked mu da plny z miesta tak je to iny dymac :shock: skratka tu zavadzas ludi, pri normalnej jazde mu to nedymi len ked preraduje, ale hlavne ked sa akceleruje

kubog
Auto: Tiguan 1.5 TSI DSG
Kraj: Bratislavský

Sobota, 18. Mája 2013, 10:34

Trochu odveci, ale neviem, ci si to vsimam len ja ale tie nove Fordy neskutocne dymia. Normalne nove auta 2007+ co uz urcite ma DPFka, si seriozne nepamatam jediny, co by nedymel. Vzdy, ked za tym ide a cavo ide predbiehat, tak to dymi jak stare rotacky...
Myslite, ze to maju vsetci vykuchane, alebo su tie motory tak napicu?

pedro299
Auto: BMW E38 2001

Sobota, 18. Mája 2013, 15:42

l.bily napísal:

Sa lepsie pozri, Aj kamos ho ma von v mmracingu mu to robili a ked mu da plny z miesta tak je to iny dymac :shock: skratka tu zavadzas ludi, pri normalnej jazde mu to nedymi len ked preraduje, ale hlavne ked sa akceleruje

Keď dáš plný z miesta tak zadymia každé kachle,nechápem čo tu niekoho riešiš že zavádza.Mne ho odstránily v MM tiež a dymí to len pro plnom plyne,Inak vôbec.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 18. Mája 2013, 18:47

Ja to mám celé von aj s KAT a keď dám trošku kvapky tak zadymím ako stará karosa

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 20. Mája 2013, 19:05

Supermafrasol doma, tesnenia + 8ks šraubičkou objednaných u Tempus BMW BB. V Piatok po práci sa pokúsim zhodiť DPFko + chcem aj EGR prečistiť Supermafrasolom. Pravdepodobne v tom výplácham aj sanie (predpokladám že bude zadrbané) len neviem či mi to ten plast neprežere :mrgreen:

Btw, mám s tým Supermafrasolom prečistiť aj ten "Cooler" pre výfukové plyny (tá podlhovastá hranatá pitchovinka) ?

Vďaka za odpovede :wink:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Pondelok, 20. Mája 2013, 21:18

DesertFox napísal:
Supermafrasol doma, tesnenia + 8ks šraubičkou objednaných u Tempus BMW BB. V Piatok po práci sa pokúsim zhodiť DPFko + chcem aj EGR prečistiť Supermafrasolom. Pravdepodobne v tom výplácham aj sanie (predpokladám že bude zadrbané) len neviem či mi to ten plast neprežere :mrgreen:

Btw, mám s tým Supermafrasolom prečistiť aj ten "Cooler" pre výfukové plyny (tá podlhovastá hranatá pitchovinka) ?

Vďaka za odpovede :wink:

jasne ze mozes... ja som si s tym tiez sanie preblafol... aj egr ventil... a to sa mu chudakovi stalo osudnym... umrel... pravdepodobne, alebo nie pravdepodobne ale urcite sa mi ten supersajrajt dostal na tu blanku égra ktora ho otvara a prezralo mi ju... neopravitelne :D
takze trocha pozor na to, kam ten supermafra pouzijes

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 21. Mája 2013, 19:25

coWon napísal:
jasne ze mozes... ja som si s tym tiez sanie preblafol... aj egr ventil... a to sa mu chudakovi stalo osudnym... umrel... pravdepodobne, alebo nie pravdepodobne ale urcite sa mi ten supersajrajt dostal na tu blanku égra ktora ho otvara a prezralo mi ju... neopravitelne :D
takze trocha pozor na to, kam ten supermafra pouzijes

Dúfam že môj nebude vyzerať nejako takto Obrázok

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Utorok, 21. Mája 2013, 20:54

DesertFox napísal:

Dúfam že môj nebude vyzerať nejako takto Obrázok

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

normalne som sa najprv zlakol, ze co si to tam pre boha mal :D :lol:

Hyri

Pondelok, 27. Mája 2013, 14:04

hento je cierna diera, pan prisiel ze netaha mi to, alebo ked pridam tak mi to vcucava rit zo sedacky podtlakom ?
Bmw E39 530D ///Jebat Paket
Ex Bmw E39 540iAG ///Mrdka paket
Ex Bmw E39 530D ///M Paket
Ex Bmw E36 325i Nic paket drift king :D

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 27. Mája 2013, 15:36

to egr je zasrate vdaka kvality nafty a oleja made in USA

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 27. Mája 2013, 17:03

Ja keď som dal čistiť svoje prvýkrát od kedy mám auto tak bolo iba špinavé od sadzí. ale toto je extrém. Tankujem len Shell každú tretiu V Power a pridávam letný aj zimný VIF

KELSOakaPatres
Auto: nonBMW

Pondelok, 27. Mája 2013, 17:17

tento týždeň som sa už aj ja chcel pustiť do čistenia DPF, ale nikde nemôžem zohnať nové skrutky a tesnenia kvôli tomu odstavenému objednávaciemu systému pravé keď mam voľno a chuť v tomto blbom počasí :) inak keď už sem píšem idem aspoň odstrániť swirl klapky zo sania a chcem zaslepiť aj EGR. Bude potrebný aj nejaký soft. zásah nebude mi vyhadzovať žiadne chybové hlásenie?

...a ešte na okraj, asi 10 000 km dozadu som resetoval interval výmeny DPF lebo som tam už mal mínusové hodnoty a dnes som pozeral stále je tam zobrazene 200 000km do výmeny, mam to brať tak že priepustnosť filtru je tak dokonala? :D resp. ešte som to nemal dole a neviem či neni už vykuchaný (niekde tu v starších príspevkoch som čítal že niekomu sa to aj po resete vrátilo na povodne hodnoty)
ex BMW 530d Touring (e61) r.v. 2004 - príbeh
ex Alfa Romeo 145 1.9JTD [140PS] r.v. 2000
...Passion For Drive! [f10]

drroman
Kraj: Zahraničie

Streda, 29. Mája 2013, 07:01

Ahoj,nemuzete mi poradit jak poznam,jestli mam dpf spolecny s katalyzatorem nebo samostatny?mam e61 525d 120kw 6/2006.budu delat svody a pri jedne praci bych ho rad offnul.popr.da se odstranit dpf kdyz je spolecne s katem?

TT-SIMIK
Auto: BMW

Streda, 29. Mája 2013, 09:29

mal by byt po autom pod prevodovku,ale na 100% len vizualne .......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných