... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
mmracing.sk

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Re: particle filter

Nedeľa, 12. Mája 2013, 08:39

coWon napísal:
supermafrasol flaštička, ...

Dobry tip. Toto urcite katalyzator neposkodi. Ked budem menit CHRA turba tak ho tym preventivne precistim aj ked je podla diagnostiky OK.

pedro299
Auto: BMW E38 2001
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 12. Mája 2013, 11:42

Prečo všetci tak ortodoxne zachranujete tie Dpf filtre?
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 12. Mája 2013, 14:08

pedro299 napísal:
Prečo všetci tak ortodoxne zachranujete tie Dpf filtre?

ved preco nie...
je to najlacnejsi sposob...
a na druhej strane ho tam chcem tam kvoli zivotnemu prostrediu... a ked dozije uplne, tak kupim druhy...

ja tak isto nikoho neodcudzujem ze si ho vyhodi alebo prevrta... tuto zem to aj tak nezachrani...

ja som proste len taky

coWon

Nedeľa, 12. Mája 2013, 14:13

Laco19 napísal:
Dobry tip. Toto urcite katalyzator neposkodi. Ked budem menit CHRA turba tak ho tym preventivne precistim aj ked je podla diagnostiky OK.

to je dobra vec ten supermafrasol... ono sa to vselijako riedi a prakticky v urcitom zriedenom stave je to aktivna pena pre umyvanie auta.. ja som to do DPF vylial neriedene... len potom som dolieval ked klesala hladina..
trocha mi aj zostalo a s tym som si napriklad poumyval motor... je to podobne arve (ale po zriedeni)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Nedeľa, 12. Mája 2013, 18:11

hansm5 napísal:

nech vyvolat regeneraci pres diag.delal jsem to taky,ale spustila se asi po 15 min jizdy,tak trpelivost :wink:
mel jsem termostaty v haji.

a filter sa odvtedy drzi?

v meste mam okolo 82°C a na dialnici pri 100kmh okolo 71°C, coz je bieda...v kolonach to potom trochu stupa, ale 90°C som tam este nevidel...zaznamenal som aj zvysenu spotrebu odkedy vidim hlasku o otom filtri...

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 12. Mája 2013, 18:25

coWon napísal:
mna to cele stalo 9€ :lol: plus trocha casu
supermafrasol flaštička, ...na par hodin ucinkovalo... potom vapka, regeracia... a po diagnostike udaje rovné novemu DPF
spokojnost

Môžeš napísať kde si kupoval ten Supermafrasol ? Videl som ho na web-shope za 6,99 tuším, ale než mi to príde tak zošediviem. Naj by bol osobný odber.
Btw, stačila len 1 fľaštička do DPF a potom si len doriedil vodou ?
Už nemôžem tento problém odkladať pretože mi naštartovaní auto "drhne", cca 3sec sú ok než sa naplní výfukové potrubie a potom to začne ako keď sa dusí. :(
Motor ide veselo do 2500ot pri jazde ale ťah nikde, až po nejakom čase jazdy je to už ok. Auto je neskutočne lenivé pri rozjazde / pohýňaní (hold mesto a krátke trate mu dávajú na prdel).
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 12. Mája 2013, 18:58

DesertFox napísal:

Môžeš napísať kde si kupoval ten Supermafrasol ? Videl som ho na web-shope za 6,99 tuším, ale než mi to príde tak zošediviem. Naj by bol osobný odber.
Už nemôžem tento problém odkladať pretože mi naštartovaní auto "drhne", cca 3sec sú ok než sa naplní výfukové potrubie a potom to začne ako keď sa dusí. :(
Motor ide veselo do 2500ot pri jazde ale ťah nikde, až po nejakom čase jazdy je to už ok. Auto je neskutočne lenivé pri rozjazde / pohýňaní (hold mesto a krátke trate mu dávajú na prdel).

Je potrebné riešiť to čim skôr. Neide len o nižší výkon, ale spätné tlaky môžu dať do smútku turbo.
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

DesertFox

Nedeľa, 12. Mája 2013, 19:03

VT-535BH napísal:
Je potrebné riešiť to čim skôr. Neide len o nižší výkon, ale spätné tlaky môžu dať do smútku turbo.

Veď práve pre to :cry: DPF mám "šlahnuté" o 21 000km čo som vlastne najazdil ja od 17 Septembra minulého roka. DPF bliklo cca o týždeň po kúpe, keďže jazdím prevažne mesto.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

vladoslavo
Auto: E61, 525 d, LCI

Nedeľa, 12. Mája 2013, 19:41

chlapi, udajne sa v inych krajinach na emisnej kontorle meraju aj take parametre, ktore u nas nie, a ked ma clovek vonku DPF tak neprejde. Tato kontrola ma prist aj ku nam, vravel mi to clovek z STK.

Ktovie ci je to pravda ....

coWon

Nedeľa, 12. Mája 2013, 20:50

DesertFox napísal:

to uz presne nepamatam... jednoducho som to odniekal z nejakeho eshopu objednal a do troch dni som to mal doma... objednaval som 3 flasky lebo sme cistili dve DPFká... ale zistil som ze jedna upne staci...
zospodu otvor zacpes...
ja som si urobil z dreva blindu a medzi to este gumu a pritiahol som to srobama a postavil ....
sroby som si kupil nove a tak isto aj tesnenie z obidvoch stran. lebo sroby boli zhrdzavene (odrbal som dva) a tesnenie sa rozpadne....

zvrchu nalejes do plna, ani cela flaska tam nevojde... potom postupne som to dolieval... na druhy den si to prezralo cestu ven cez tesnenie (: ale vytieklo len malinko, pol deci (:

potom vyplach s vapkou... cca dobru hodinu... furt isla pena a sajrajt..
nahodis a veselo nastartujes... zacne von vyliezat pena a vsade ti budu poletovat bublinky :D:D
ked sa prevezes... hned budes citit rozdiel......................... READY

co som este zabudol

coWon

Nedeľa, 12. Mája 2013, 20:52

inac, pisal som to tu uz aspon 3 krat aj videjko mam volakde ako ide pena von

sak tu teda

volaky buzerant mi tam pise ze GAY hudba :lol: :lol: :lol:

coWon

Nedeľa, 12. Mája 2013, 20:54

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Pondelok, 13. Mája 2013, 00:17

ja som to dal s prepacenim do pice na nasej X5ke E70ke 35d , auto aj taha lepsie sa mi zda odspodu hlavne aj ked to je chipnute na 330 tak mi to pride ako este lepsi zaber , pri plnom zoslapnutom pedali ked je auto este studene tak to zadymi ale tazku hlavu si z toho nerobim , vystreli to auto az na do pice na balaton ked zajebem plny takze neriesim trosku dymovej clonky , ale to iba pri total plnom a hlavne ked neni vyfuknute :)

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 13. Mája 2013, 20:09

Najlepšie keď sa nejaký trtko na mňa lepí tak mu prijebkám a hneď si to rozmyslí

DesertFox

Štvrtok, 16. Mája 2013, 19:48

Už 2x som dal objednať na webe u jednej BB spoločnosti ten Supermafrasol a nič :evil: asi ma ohne s týchto našich pseudo podnikateľov :evil:

Madonna vs. BMW M5

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných