... všetko o BMW ...
drroman napísal:Ahoj,nemuzete mi poradit jak poznam,jestli mam dpf spolecny s katalyzatorem nebo samostatny?mam e61 525d 120kw 6/2006.budu delat svody a pri jedne praci bych ho rad offnul.popr.da se odstranit dpf kdyz je spolecne s katem?
drroman napísal:Nedalo mi to a volal jsem jeste do bmw a tam mi rekli,ze samostatny filtr nemam,takze to bude o neco horsimam hned za turbem plochy tlumic do ktereho jde nejaky snimac s el.konektorem a druhy snimac s hadickou.pokud je to spolecne s tim katem tak kterou stranu mam navrtat?od turba nebo tu od zbytku vyfuku?
drroman napísal:Nedalo mi to a volal jsem jeste do bmw a tam mi rekli,ze samostatny filtr nemam,takze to bude o neco horsimam hned za turbem plochy tlumic do ktereho jde nejaky snimac s el.konektorem a druhy snimac s hadickou.pokud je to spolecne s tim katem tak kterou stranu mam navrtat?od turba nebo tu od zbytku vyfuku?
DesertFox napísal:Včera som prečistil DPF-ko Supermafrasolom, mno a výsledok ??? Na nezaplatenie
DesertFox napísal:Včera som prečistil DPF-ko Supermafrasolom, mno a výsledok ??? Na nezaplatenie![]()
![]()
![]()
Zhodené výfukové potrubie.
Staré šraubičky museli dole násilím (čo nejde silou, ide ešte väčšou).![]()
Pred vyčistením ...
Po vyčistení ...![]()
Postup: zhodil som celé výfukové potrubie (silenbloky idú lahučko) keďže som potreboval odflexovať šraubičky na DPF-ku. Najhoršie šla spojka za tým flexi kusom čo ide od katalyzátora. Následne mi spočinula celá váha nerezového potrubia na chrbte![]()
ale nič sa našťastie nestalo.
Odflexoval som DPF, nalial jednu flaštičku Supermafrasolu (ktorý sa hneď prežral) tak som potom dolieval ešte cca 4l vody. Nechal som pôsobiť cca 30min a to čo pretieklo som nalial zasa do DPF-ka (a takto dookola).
Celé preplachovanie trvalo asi 5 hodín, hneď potom som šiel na Pumpu a vystriekal to vapkou (bohužial šla iba studená voda). 10 min jednu stranu a 10 min druhú stranu, potom už šla len pekná číra voda s neho.
Cez noc nechal postáť, a ráno som to rovno založil. Naštartoval, a nechal som auto bežať na voľnobeh (spravil som si bublifuk za 12 000€).
Po práci som zbehol do ZV k jednému pánovi na diagnostiku, pričom mi hneď zistil že auto už je po regenerácii (do ZV som rezal 140/kmh na tempomate pri 2000/ot). Nútenú regeneráciu auto nepotrebovalo a ani túto možnosť neponúklo.
Celé ma to vyšlo na caa 30€