... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: particle filter

Streda, 29. Mája 2013, 16:21

drroman napísal:
Ahoj,nemuzete mi poradit jak poznam,jestli mam dpf spolecny s katalyzatorem nebo samostatny?mam e61 525d 120kw 6/2006.budu delat svody a pri jedne praci bych ho rad offnul.popr.da se odstranit dpf kdyz je spolecne s katem?

mas to zvlast, kat je hned za zvodami a dpf je medzi nim a koncovym vyfukom

drroman
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 30. Mája 2013, 06:51

Nedalo mi to a volal jsem jeste do bmw a tam mi rekli,ze samostatny filtr nemam,takze to bude o neco horsi :( mam hned za turbem plochy tlumic do ktereho jde nejaky snimac s el.konektorem a druhy snimac s hadickou.pokud je to spolecne s tim katem tak kterou stranu mam navrtat?od turba nebo tu od zbytku vyfuku?

pedro299
Auto: BMW E38 2001

Štvrtok, 30. Mája 2013, 08:29

drroman napísal:
Nedalo mi to a volal jsem jeste do bmw a tam mi rekli,ze samostatny filtr nemam,takze to bude o neco horsi :( mam hned za turbem plochy tlumic do ktereho jde nejaky snimac s el.konektorem a druhy snimac s hadickou.pokud je to spolecne s tim katem tak kterou stranu mam navrtat?od turba nebo tu od zbytku vyfuku?

Strana od turba je katalizátor.Musíš rozrezať obal a vymlátiť DPF a zavariť tak aby si nepoškodil kat.Prečítaj si to tu celé a nepítaj sa veci čo sme zodpovedali pár stránok dozadu.
BMW 730D ex
BMW E61 530xd ex
BMW 728i 2001

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 30. Mája 2013, 10:30

na tom vyfuku je krasne vidiet, kde konči kat a začina dpf(kat je sfarbeny na tom plechu vedšinou, je medzi nimi vnutry 4 cm volneho priestoru......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 30. Mája 2013, 11:34

drroman napísal:

tak toto je pre mna novinka, ze 6/2006 cize predfacelift ma kat spolu s DPF!!

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Štvrtok, 30. Mája 2013, 21:10

drroman napísal:

blbost... oddelene DPF mas

TT-SIMIK
Auto: BMW

Piatok, 31. Mája 2013, 09:11

vlez po auto a pozri či pod prevodovku na filtry je na písane EBERSPRACHER.....a ak drží na 8 šroboch,tak je pod autom....oko nieje <>oko vídí najlepšie.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 1. Júna 2013, 20:34

Včera som prečistil DPF-ko Supermafrasolom, mno a výsledok ??? Na nezaplatenie =D> \:D/ :mrgreen:

Zhodené výfukové potrubie.

Obrázok

Staré šraubičky museli dole násilím (čo nejde silou, ide ešte väčšou).

Obrázok

Pred vyčistením ...

Obrázok

Po vyčistení ... :mrgreen:

Obrázok

Postup: zhodil som celé výfukové potrubie (silenbloky idú lahučko) keďže som potreboval odflexovať šraubičky na DPF-ku. Najhoršie šla spojka za tým flexi kusom čo ide od katalyzátora. Následne mi spočinula celá váha nerezového potrubia na chrbte :oops: :mrgreen: ale nič sa našťastie nestalo.
Odflexoval som DPF, nalial jednu flaštičku Supermafrasolu (ktorý sa hneď prežral) tak som potom dolieval ešte cca 4l vody. Nechal som pôsobiť cca 30min a to čo pretieklo som nalial zasa do DPF-ka (a takto dookola).
Celé preplachovanie trvalo asi 5 hodín, hneď potom som šiel na Pumpu a vystriekal to vapkou (bohužial šla iba studená voda). 10 min jednu stranu a 10 min druhú stranu, potom už šla len pekná číra voda s neho.
Cez noc nechal postáť, a ráno som to rovno založil. Naštartoval, a nechal som auto bežať na voľnobeh (spravil som si bublifuk za 12 000€ :mrgreen: ).

Obrázok

Po práci som zbehol do ZV k jednému pánovi na diagnostiku, pričom mi hneď zistil že auto už je po regenerácii (do ZV som rezal 140/kmh na tempomate pri 2000/ot). Nútenú regeneráciu auto nepotrebovalo a ani túto možnosť neponúklo.

Celé ma to vyšlo na caa 30€ \:D/
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

mareko258
Auto: BMW E61

Sobota, 1. Júna 2013, 21:36

parada, potom daj referncie ako dlho ti to takto vydrzi vycistene, kolko odbehas natom km , kym ti zas nezacne auto dusit? som zvedavy aky to ma ucinok...
Obrázok
http://www.varialdetail.sk/

KELSOakaPatres
Auto: nonBMW

Nedeľa, 2. Júna 2013, 00:27

DesertFox napísal:
Včera som prečistil DPF-ko Supermafrasolom, mno a výsledok ??? Na nezaplatenie

Presne takto idem na to aj ja =D> =D> =D> len cakam na sroby a tesnenia :?
ex BMW 530d Touring (e61) r.v. 2004 - príbeh
ex Alfa Romeo 145 1.9JTD [140PS] r.v. 2000
...Passion For Drive! [f10]

Stanley530xd
Auto: BMW E61, 530xd, 2007
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 2. Júna 2013, 06:32

Pre DesertFox

Zdravím, dobrá práca :thumbup: , držím palce nech ti to vydrží čo najviac km.
Tiež som zvedavý ako sa to bude chovať pri väčšom km-nájazde.
Toto je primeraná cena (30 E ) za takúto prácu a nie 300-400 E od ,,podnikavcov,,.
Daj potom info.
Drž si :-)

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Nedeľa, 2. Júna 2013, 17:00

=D> =D> =D> =D>
auto ti o trosicku stichne
spotreba ti padne
zivsie bude a mas pokoj dalsich milion km... ver tomu, ze uz sa toho nechytis
ale preventivne si ho za rok zdiagnostikujem... ale asi ani netreba
teraz mi vysla spotreba po natankovani a prepoctoch 6,09 :lol:
DesertFox napísal:
Včera som prečistil DPF-ko Supermafrasolom, mno a výsledok ??? Na nezaplatenie =D> \:D/ :mrgreen:

Zhodené výfukové potrubie.

Obrázok

Staré šraubičky museli dole násilím (čo nejde silou, ide ešte väčšou).

Obrázok

Pred vyčistením ...

Obrázok

Po vyčistení ... :mrgreen:

Obrázok

Postup: zhodil som celé výfukové potrubie (silenbloky idú lahučko) keďže som potreboval odflexovať šraubičky na DPF-ku. Najhoršie šla spojka za tým flexi kusom čo ide od katalyzátora. Následne mi spočinula celá váha nerezového potrubia na chrbte :oops: :mrgreen: ale nič sa našťastie nestalo.
Odflexoval som DPF, nalial jednu flaštičku Supermafrasolu (ktorý sa hneď prežral) tak som potom dolieval ešte cca 4l vody. Nechal som pôsobiť cca 30min a to čo pretieklo som nalial zasa do DPF-ka (a takto dookola).
Celé preplachovanie trvalo asi 5 hodín, hneď potom som šiel na Pumpu a vystriekal to vapkou (bohužial šla iba studená voda). 10 min jednu stranu a 10 min druhú stranu, potom už šla len pekná číra voda s neho.
Cez noc nechal postáť, a ráno som to rovno založil. Naštartoval, a nechal som auto bežať na voľnobeh (spravil som si bublifuk za 12 000€ :mrgreen: ).

Obrázok

Po práci som zbehol do ZV k jednému pánovi na diagnostiku, pričom mi hneď zistil že auto už je po regenerácii (do ZV som rezal 140/kmh na tempomate pri 2000/ot). Nútenú regeneráciu auto nepotrebovalo a ani túto možnosť neponúklo.

Celé ma to vyšlo na caa 30€ \:D/

DesertFox
Auto: BMW 525d E60

Nedeľa, 2. Júna 2013, 19:48

Ešte chcem prečistiť EGR a sanie + pooblamujem swirl klapky aby tam ostali len tie paličky (pre mňa za mňa nech sa tam točia aj od rána do večera). \:D/

Ďakujem páni, som rád že som si to už podstúpil a zároveň ukázal ostatným že je to easy, a hlavne lacnejšie keď si to človek urobí sám. :smile: O:)
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

drroman
Kraj: Zahraničie

Utorok, 4. Júna 2013, 14:49

Tak jste meli pravdu,mam dpf pod autem,ale si nebyl ucpany zkousel jsem do neho nalit benzin a ten protekl temer okamzite tak ze v tom nebude muj problem vysoke spotreby :(

lukinooo3
Auto: BMW 530xd touring
Kraj: Žilinský

Piatok, 7. Júna 2013, 06:39

inak ja mam rok 2005 a mam tiez DPF spolu s katom...no teda mal som \:D/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní