... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd
Kraj: Trnavský

Re: particle filter

Pondelok, 10. Júna 2013, 17:42

konecne som to nasiel

http://www.chemolak.sk/sk/podla-povrcho ... 500-detail

toto je podla mna skoro to iste, ako je v tychto "silnocistiacich" sprejoch... predava sa to v roznych obaloch ale treba to hladat pod oznacenim P-8500...
ja som na to narazil viacmenej nahodne, ale ked sa mi to dostalo na ruky, pochopil som ze je to sila :lol:
da sa s tym vycistit vsetko mozne... stetec alebo zubna kefka a egr ciste jak lalia ((: a cena toho na to mnozstvo je priazniva

btw: staci si precitat bezpecnostny list

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 10. Júna 2013, 19:57

A nie je to tým že keď si to nevapkoval tak ti všetko nevyšlo von a teraz sa to postupne von dostáva?

coWon

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:29

Patkola1 napísal:
A nie je to tým že keď si to nevapkoval tak ti všetko nevyšlo von a teraz sa to postupne von dostáva?

aj to znie logicky, hmmm

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:34

DesertFox napísal:
Btw, stretol sa už niekto - prípadne použil už niekto tento produkt ? http://www.youtube.com/watch?v=ZdJUvMFJPdY ? Tuším to objednám na moje EGRko a rovno to fuknem aj do toho chladiča výfukových plynov :mrgreen:

Video (zrejme reklama) je naozaj efektne ale rovnako sa to da vycistit aj so stetcom a 2 decami nafty alebo benzinu. Ten pripravok vraj zapacha ako technicky benzin.
Mimochodom, teraz som cistil klapky v sani. Pouzil som penu v spreji na cistenie rur a grilov W5 (z Lidlu) a celkom dobre to zvladla, len urcite bude reagovat z hlinikom a kovmi. Foto pred a po cisteni:

Obrázok Obrázok

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:58

coWon napísal:
aj to znie logicky, hmmm

chlapi pochybujem, fakt siel za mnou dnes kolega a ked som ujebal tak hovoril ze to dost dymilo...jako klasika bez DPF, vyfuk zvnutra cierny jak ciganska rit
skor je mozne ze sa mi vobec nespustila regeneracia a filter sa zaniesol avsak kedze bol cisty tak tam este nie je taka vrstva a vlasne to iba prestalo zachytavat...uvidime co povie pocitac

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 10. Júna 2013, 23:18

PeqpeK napísal:
chlapi pochybujem, fakt siel za mnou dnes kolega a ked som ujebal tak hovoril ze to dost dymilo...jako klasika bez DPF, vyfuk zvnutra cierny jak ciganska rit
skor je mozne ze sa mi vobec nespustila regeneracia a filter sa zaniesol avsak kedze bol cisty tak tam este nie je taka vrstva a vlasne to iba prestalo zachytavat...uvidime co povie pocitac

A máš tam svoje DPF ? Veríš im na toľko keďže si nebol pri demontáži ? Podľa mňa im buď drblo na zem, alebo ti ho vymenili ak je to neznáma firma.
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

coWon

Utorok, 11. Júna 2013, 07:27

PeqpeK napísal:

mne regeneracia nechodila vyse pol roka a nic sa nedeje... stale situacia bezozmeny...
fakt je mi to u teba zahada :-k lebo ja ked ujebem jakokolvek, tak len taky mracik vyleti a to vidi len ten, co ide za mnou...
ked som mal e39 530d tak to bola iná búrka... aj sa mi auta stratili v spätnom ked som tomu jebol.. mrak jak svina, ale to preto, lebo to bolo cipnute

PeqpeK

Utorok, 11. Júna 2013, 08:02

DesertFox napísal:

A máš tam svoje DPF ? Veríš im na toľko keďže si nebol pri demontáži ? Podľa mňa im buď drblo na zem, alebo ti ho vymenili ak je to neznáma firma.

moc maly servis na to aby tam mali viac DPFiek z BMW, a poznam sa s majitelom uz dlho, cize v tomto to nebude...
coWon napísal:
mne regeneracia nechodila vyse pol roka a nic sa nedeje... stale situacia bezozmeny...
fakt je mi to u teba zahada :-k lebo ja ked ujebem jakokolvek, tak len taky mracik vyleti a to vidi len ten, co ide za mnou...
ked som mal e39 530d tak to bola iná búrka... aj sa mi auta stratili v spätnom ked som tomu jebol.. mrak jak svina, ale to preto, lebo to bolo cipnute

no ved ja to za sebou tiez nevidim, ale ak ide kolega za mnou tak ten vravel ze to vidiet statocne :( a ty asi nemas cierny vyfuk zvnutra, vsak?

coWon

Utorok, 11. Júna 2013, 10:28

PeqpeK napísal:
moc maly servis na to aby tam mali viac DPFiek z BMW, a poznam sa s majitelom uz dlho, cize v tomto to nebude...

no ved ja to za sebou tiez nevidim, ale ak ide kolega za mnou tak ten vravel ze to vidiet statocne :( a ty asi nemas cierny vyfuk zvnutra, vsak?

nemam, uplne "cisty" je praveze

DesertFox

Utorok, 11. Júna 2013, 12:20

A nemôže to byť tým že DPF nevapkoval, čím vlastne len uvoľnil sadze a teraz mu ich odfukuje ? Prípadne že sa nejako po nahodení DPFka len presunuli do toho posledného šerbla na čom sú výfukové koncovky a teraz to ide von ?

Inak si to už vysvetliť neviem, nič iné ma nenapadá. Jedine poškodené DPF ale to im údajne nepadlo. Alebo tým že bol zadrbaný tak tesnil, a po vyčistení sa zrejme prejavila závada od predchádzajúceho majiteľa (ak si kupoval jazdenku).
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

PeqpeK

Utorok, 11. Júna 2013, 12:52

DesertFox napísal:
A nemôže to byť tým že DPF nevapkoval, čím vlastne len uvoľnil sadze a teraz mu ich odfukuje ? Prípadne že sa nejako po nahodení DPFka len presunuli do toho posledného šerbla na čom sú výfukové koncovky a teraz to ide von ?

Inak si to už vysvetliť neviem, nič iné ma nenapadá. Jedine poškodené DPF ale to im údajne nepadlo. Alebo tým že bol zadrbaný tak tesnil, a po vyčistení sa zrejme prejavila závada od predchádzajúceho majiteľa (ak si kupoval jazdenku).

no pri poslednom preplachu uz z DPF isla iba cista voda, po nastartovani to krasne penilo a niekolko tyzdnov som mal vyfuk stale krasne cisty...
auto bolo kupovane z DE, servisna knizka, 170 000km (teraz ma 191) tych 170 najazdilo za 3roky takze jazdene asi len dialnice

DesertFox

Utorok, 11. Júna 2013, 13:40

PeqpeK napísal:
no pri poslednom preplachu uz z DPF isla iba cista voda, po nastartovani to krasne penilo a niekolko tyzdnov som mal vyfuk stale krasne cisty...
auto bolo kupovane z DE, servisna knizka, 170 000km (teraz ma 191) tych 170 najazdilo za 3roky takze jazdene asi len dialnice

Hmm, ná podobne ako u mňa :-k vapkoval som ho až s neho šla len čistá voda, po naštartovaní samozrejme pena.

Madonna vs. BMW M5

lukinooo3
Auto: BMW 530xd touring
Kraj: Žilinský

Streda, 12. Júna 2013, 16:48

doma na X3 ked sa zasralo DPF sme ho vyvapkovali...nahodili a auto dymilo...a dymi doteraz...jedna sa o 2.Od...neskor DPFko bolo vyklepane odinstalovane...a pri mojom 3.Od je DPF vyhodene a auto nezacmudi a mozem robit co chcem...co som si vsimol kazda X3jka 2.Od cmudi...vobec nechapem preco...???

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Streda, 12. Júna 2013, 18:16

Chalani ja síce nemám DPF ani KAT a keď tomu najebem tak je to ako každý upravený leon cupra TDi. Objednal som supermafrasol a idem vyčistiť DPF čo mám doma. Lezie mi totiž na nervy ten smrad.
Objednal som 3 flašky a chcem to vyčistiť. V akom pomere to mám namiešať a vlaiť do DPF? Či tam namrdám čistý aj tie 3 fľašky?
A stále premýšlam nadtým že do toho dpf vrtačkou navrtam diery a potom nebudem musieť nič riešiť s odstraňovaním DPF v RJ.
Senzory by mali tým pádom stále zaznamenávať normálny prechod spalín a aj keď prdne žhavič alebo neprebehne regenrácia nič sa nestane pretože bude prevŕtaný.

PeqpeK

Streda, 12. Júna 2013, 20:02

Patkola1 napísal:
Chalani ja síce nemám DPF ani KAT a keď tomu najebem tak je to ako každý upravený leon cupra TDi. Objednal som supermafrasol a idem vyčistiť DPF čo mám doma. Lezie mi totiž na nervy ten smrad.
Objednal som 3 flašky a chcem to vyčistiť. V akom pomere to mám namiešať a vlaiť do DPF? Či tam namrdám čistý aj tie 3 fľašky?
A stále premýšlam nadtým že do toho dpf vrtačkou navrtam diery a potom nebudem musieť nič riešiť s odstraňovaním DPF v RJ.
Senzory by mali tým pádom stále zaznamenávať normálny prechod spalín a aj keď prdne žhavič alebo neprebehne regenrácia nič sa nestane pretože bude prevŕtaný.

netreba to riedit, nalej tam plnu palbu :) co sa tyka toho prevrtania, ano, aj to je jedno z tych jednoduchsich rieseni :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných