... všetko o BMW ...
PeqpeK napísal:neviem ci sa odstavenim EGRka zvysuje dymivost, ale u tychto motorov by som to EGR asi nechal tak...
co sa tyka klapiek, pri nizkych otackach sa dymivost znacne zvysi, co moze hlavu u automatov, ktore lubia nizke otacky castejsie zadrbavat ten filter
Laco19 napísal:Co viem EGR a klapky redukuju obsah NOx vo vyfukovych plynoch, teda myslim ze sa neda hovorit o zvysenej dymivosti (vplyv na sadze to nema) ale iba o zvysenych emisiach a inom zapachu spalin. Nie som v chemii doma tak ma opravte ak sa mylim ale sadze by myslim mali mat vo vzorci C.
Tiez si ale myslim ze nema vyznam babrat sa s klapkami a EGR, na vykone to neprida nic (niekde dokonca popisuju ze s klapkami je mierne lepsi vykon v nizkych otackach). Zlepsi to snad iba spolahlivost motora, klapky sa kazia snad na kazdom motore a co sa tyka EGR, urcite nerobi ziadnemu motoru dobre ked nasava sadze.
TT-SIMIK napísal:Ja mám DPF, EGR, KLAPKY OFF, ČIP a žiadne dymenie nevidím.....bmw dymia,iba ak niečo nieje na 100% ok, vyskúšané na veľmi veľa autách.....
Patkola1 napísal:Ziadna odpoveď na moju otázku. Čo sa stane ak nechame dpf a zaslepime klapky a odstavime dpf? A supermafrasol už je v dpf. Pozdejsie dám foto
Patkola1 napísal:Nie DPF by ostalo normálne na potrubí a aj v RJ odstavíš len klapky a EGR čo by sa stalo?
Patkola1 napísal:aj v RJ odstavíš len klapky a EGR čo by sa stalo?
Patkola1 napísal:... Dám to aj skontrolovať aká je priechodnosť