... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
bmwtt.sk

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Re: particle filter

Streda, 19. Júna 2013, 20:31

PeqpeK napísal:
neviem ci sa odstavenim EGRka zvysuje dymivost, ale u tychto motorov by som to EGR asi nechal tak...
co sa tyka klapiek, pri nizkych otackach sa dymivost znacne zvysi, co moze hlavu u automatov, ktore lubia nizke otacky castejsie zadrbavat ten filter

Co viem EGR a klapky redukuju obsah NOx vo vyfukovych plynoch, teda myslim ze sa neda hovorit o zvysenej dymivosti (vplyv na sadze to nema) ale iba o zvysenych emisiach a inom zapachu spalin. Nie som v chemii doma tak ma opravte ak sa mylim ale sadze by myslim mali mat vo vzorci C :wink: .
Tiez si ale myslim ze nema vyznam babrat sa s klapkami a EGR, na vykone to neprida nic (niekde dokonca popisuju ze s klapkami je mierne lepsi vykon v nizkych otackach). Zlepsi to snad iba spolahlivost motora, klapky sa kazia snad na kazdom motore a co sa tyka EGR, urcite nerobi ziadnemu motoru dobre ked nasava sadze.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Streda, 19. Júna 2013, 21:19

Laco19 napísal:
Co viem EGR a klapky redukuju obsah NOx vo vyfukovych plynoch, teda myslim ze sa neda hovorit o zvysenej dymivosti (vplyv na sadze to nema) ale iba o zvysenych emisiach a inom zapachu spalin. Nie som v chemii doma tak ma opravte ak sa mylim ale sadze by myslim mali mat vo vzorci C :wink: .
Tiez si ale myslim ze nema vyznam babrat sa s klapkami a EGR, na vykone to neprida nic (niekde dokonca popisuju ze s klapkami je mierne lepsi vykon v nizkych otackach). Zlepsi to snad iba spolahlivost motora, klapky sa kazia snad na kazdom motore a co sa tyka EGR, urcite nerobi ziadnemu motoru dobre ked nasava sadze.

no na mojej byvalej E46 som sledoval dymivost pri rozbehu z miesta pred a po vybrati klapiek...pred vybratim nebolo nic, po vybrati vysiel z vyfuku taky tahajuci sa cierny dym...a to bol normalny rozbeh, ziadna raketa

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Streda, 19. Júna 2013, 22:32

Ja mám DPF, EGR, KLAPKY OFF, ČIP a žiadne dymenie nevidím.....bmw dymia,iba ak niečo nieje na 100% ok, vyskúšané na veľmi veľa autách.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PeqpeK

Štvrtok, 20. Júna 2013, 08:06

TT-SIMIK napísal:
Ja mám DPF, EGR, KLAPKY OFF, ČIP a žiadne dymenie nevidím.....bmw dymia,iba ak niečo nieje na 100% ok, vyskúšané na veľmi veľa autách.....

simik jasne ze ho nevidis ked si za volantom!!! ja som dal kamosovi auto a siel som za nim na jeho aute a pozoroval som to, on to spoza volantu nemal sancu vidiet.... ani teraz za sebou nic nevidim ale kolega ked ide za mnou tak vidi ked to pristupim...

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 20. Júna 2013, 13:57

Ziadna odpoveď na moju otázku. Čo sa stane ak nechame dpf a zaslepime klapky a odstavime dpf? A supermafrasol už je v dpf. Pozdejsie dám foto

PeqpeK

Štvrtok, 20. Júna 2013, 20:08

Patkola1 napísal:
Ziadna odpoveď na moju otázku. Čo sa stane ak nechame dpf a zaslepime klapky a odstavime dpf? A supermafrasol už je v dpf. Pozdejsie dám foto

ak ho odstavis softvarovo, logicky sa asi zajebe, a to velmi rychlo kedze sa nebude regenerovat, nie?

Patkola1

Štvrtok, 20. Júna 2013, 20:43

Nie DPF by ostalo normálne na potrubí a aj v RJ odstavíš len klapky a EGR čo by sa stalo?

PeqpeK

Štvrtok, 20. Júna 2013, 21:00

Patkola1 napísal:
Nie DPF by ostalo normálne na potrubí a aj v RJ odstavíš len klapky a EGR čo by sa stalo?

no si to zle napisal... teoreticky sa ti bude o dost viac zasierat dpf

alfi666

Piatok, 21. Júna 2013, 08:27

Patkola1 napísal:
aj v RJ odstavíš len klapky a EGR čo by sa stalo?

klapky sa v RJ neodstavuju... resp. neviem o tom, ze by to niekto robil, lebo to nie je potrebne ;)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Patkola1

Piatok, 21. Júna 2013, 13:27

Tak ak netreba nič s klapkami tak aspoň s egr treba. Viac sa to bude teda zasierat?

Patkola1

Piatok, 21. Júna 2013, 17:46

Tak filter je vyčistený. Nechal som tam 24 hodín supermafrasol. Pri zalievaní vodou som dal vriacu.
Dnes som to vypustil a pustil sa do Vapkovania. Asi 40 minút s plochou tryskou karcher. Základ šiel von pekne. Keď šla už len čistá voda tak som to prelial opäť vriacou vodou a mafrasolom. Dal som dirtblaster to je tá kuželovitá hlavica a s tým som to čistil ešte pol hodinu.
Dobre že som to hneď po tej prvej tryske nezabalil lebo ten dirtblaster odtiaľ vydrbal skoro toĺko isto bordelu.
Poznatok je taký že E91 3.0 d má dpf tak že tam nie sú tie zvary o ktorých ste vraveli že sa môžu rozpadnúť. Pekne sa to vyčistilo teraz to nechám 2 dni schnúť a v pondelok hajde do servisu založiť. Uvidíme čo to spraví. Dám to aj skontrolovať aká je priechodnosť
Prílohy
20130620_131102.jpg
20130620_131058.jpg

AlienZV

Nedeľa, 7. Júla 2013, 17:13

Ja mám takú otázku do pléna. Mám vybraté DPF, kat, a mám upravený soft /250ps,530nm/.
Samozrejme auto dymí /to mi nevadí/, ale z času načas hodí ako keby núdzový režim. Proste držím napríklad dvojku podlaha, motor ide
do otáčok, ale pomaly a pri 3000 tam nieje žiadny ťah /ako hladký dízel/. Po vypnutí motora, a naštartovaní už ide OK.
Auto inak jazdí veľmi dobre! Len toto sa stane z času. Ešte ma napadlo, že možno dáka netesnosť, alebo mikrotrhliny v hadici...Na DIAG som ešte nebol.
Inak čo sa týka spotreby, na dlhé trasy to býva 6,2-6,9l

Patkola1

Pondelok, 8. Júla 2013, 17:04

Ak si vyberal filter v hodine dvanástej pozri si tú rúru čo je ten ohyb spravený s tou hrubou oranžovou gumou. Pred turbom ja som ju mal v jednom to rebre deravú tak mi odtiaľ fučalo

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Utorok, 9. Júla 2013, 07:50

Patkola1 napísal:
... Dám to aj skontrolovať aká je priechodnosť

Ako to vyzera po cisteni, zmeral si to?

eriko100
Auto: Bmw E61 touring
Kraj: Nitriansky

Utorok, 9. Júla 2013, 15:10

Dobrý deň, ja by som sa chcel spýtať kto by mi vedel vyčistiť DPF z okolia Nitry. Ďakujem

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných