... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: particle filter

Pondelok, 15. Júla 2013, 07:26

Patkola1 napísal:
Tak filter je vyčistený. Nechal som tam 24 hodín supermafrasol. Pri zalievaní vodou som dal vriacu.
Dnes som to vypustil a pustil sa do Vapkovania. Asi 40 minút s plochou tryskou karcher. Základ šiel von pekne. Keď šla už len čistá voda tak som to prelial opäť vriacou vodou a mafrasolom. Dal som dirtblaster to je tá kuželovitá hlavica a s tým som to čistil ešte pol hodinu.
Dobre že som to hneď po tej prvej tryske nezabalil lebo ten dirtblaster odtiaľ vydrbal skoro toĺko isto bordelu.
Poznatok je taký že E91 3.0 d má dpf tak že tam nie sú tie zvary o ktorých ste vraveli že sa môžu rozpadnúť. Pekne sa to vyčistilo teraz to nechám 2 dni schnúť a v pondelok hajde do servisu založiť. Uvidíme čo to spraví. Dám to aj skontrolovať aká je priechodnosť

cau, vcera som to robil podobnym sposobom, ale musim povedat, ze ta tryska dirt blaster bola omnoho slabsia ako ta plocha, a musim podotknut, ze treba cistit dokladne po celej ploche, cize prejst vsetky tie "rurky", mozno preto sa Ti zdalo, ze po vymene trysky islo viac bordelu, s tou druhou si sa dostal asi viac do rohov... mne uz po druhom vyplachu moc bordelu neslo

Patkola1
Auto: BMW 330 XD Touring
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 15. Júla 2013, 10:51

Slabsia? Ks som cistil s plochou do vtedy kým nesla čistá voda. Potom som vymenil a zade toľko isto šlo von. A jasne celé to treba aj po okrajoch. A skus si terasu vyčistiť s plochou a potom s tou kozelovitou. Dirtblastrom a uvidíš

PeqpeK

Pondelok, 15. Júla 2013, 11:17

Patkola1 napísal:
Slabsia? Ks som cistil s plochou do vtedy kým nesla čistá voda. Potom som vymenil a zade toľko isto šlo von. A jasne celé to treba aj po okrajoch. A skus si terasu vyčistiť s plochou a potom s tou kozelovitou. Dirtblastrom a uvidíš

ano na cistenie zeme a takychto veci je ten ostry prud dirtblastra velmi dobry, ale na preplach toho filtra je lepsi vacsi prietok a tlak na danu plochu, skusal som to tak aj tak a lepsie mi to islo s tou plochou...a s dirtblastrom potom umyt ten bordel zo zeme :D

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Pondelok, 15. Júla 2013, 12:25

Len nieze si tou wapkou vyplavite tu keramiku ktora to drzi pokope, myslim tie jednotlive "hniezda". :wink:
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

PeqpeK

Pondelok, 15. Júla 2013, 12:38

Jejtyno napísal:
Len nieze si tou wapkou vyplavite tu keramiku ktora to drzi pokope, myslim tie jednotlive "hniezda". :wink:

stalo sa ti to uz? nemyslim si, ze by to malo silnejsi tlak ako vyfukove plyny :)

Jejtyno
Auto: BMW e61 530d
Kraj: Prešovský
Bydlisko: Široké ... BMW coding diagnostika 0917 517 042 ...najprv sms, čísla mimo zoznam nedvíham :)

Streda, 17. Júla 2013, 17:16

Stalo :lol: Ale som si to aj hned vsimol. Takze som sa vzdialil :D Vyfukove plyny idu von plosne a nesustreduju sa do jedneho bodu. Wap je vlastne vodny luc... Takisto som si odsral znak na kapote ked som xcel z neho "hlupo" dat dole musky a zisla dole aj farba =D> :lol:
PeqpeK napísal:
stalo sa ti to uz? nemyslim si, ze by to malo silnejsi tlak ako vyfukove plyny :)
Obrázok

BMW. Sheer Driving Pleasure.

lukinooo3
Auto: BMW 530xd touring
Kraj: Žilinský

Streda, 17. Júla 2013, 21:03

ked som cistil wapkou dpf tak som vyplachol aj vatu(sibral)okolo plechu...a potom to dymilo ako bez dpf:)takze viem ze to nieje najlepsia volba:)

PeqpeK

Štvrtok, 18. Júla 2013, 09:34

Jejtyno napísal:
Stalo :lol: Ale som si to aj hned vsimol. Takze som sa vzdialil :D Vyfukove plyny idu von plosne a nesustreduju sa do jedneho bodu. Wap je vlastne vodny luc... Takisto som si odsral znak na kapote ked som xcel z neho "hlupo" dat dole musky a zisla dole aj farba =D> :lol:

kokos ale to mas potom asi iny tlak na tej wapke ako ja :D
a to si s tym cistil stary typ dpf co je samostatne alebo ten novsi co je spolu s katom? ja som si nevsimol nic, co by som mohol nejako poskodit...
lukinooo3 napísal:
ked som cistil wapkou dpf tak som vyplachol aj vatu(sibral)okolo plechu...a potom to dymilo ako bez dpf:)takze viem ze to nieje najlepsia volba:)

no pockaj ale to s tym dpfkom nema nic spolocne :)
mne sa prave stalo to, ze dpf som si daval cistit do servisu a oni ho vyplachovali len hadicou, bez wapky.... po 3 tyzdnoch som mal zadrbany vyfuk a auto dymilo
teraz som si vycistil druhy filter sam a zatial je to OK, uvidime kolko to vydrzi
myslite, ze by sa mi este oplatilo vycistit ten povodny, ktory oni dovrzali?

lukinooo3

Piatok, 19. Júla 2013, 01:32

ano este stary typ bez katu...tlak normal 120 barov...naliali sme tam rozne sracky od cisticu krbov az po krtka:)a potom wapkovali...a tym sa to cele porusilo a dymilo to:)a nakoniec som ho nakomplet vyklepal dal odstranit a je klud...

PeqpeK

Piatok, 19. Júla 2013, 09:04

lukinooo3 napísal:
ano este stary typ bez katu...tlak normal 120 barov...naliali sme tam rozne sracky od cisticu krbov az po krtka:)a potom wapkovali...a tym sa to cele porusilo a dymilo to:)a nakoniec som ho nakomplet vyklepal dal odstranit a je klud...

uf no tam ked tam lejes barsco tak sa necudujem :)

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 19. Júla 2013, 10:54

Asi si otvorím firmu v BB na čistenie DPFiek ako tak pozerám :D
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

lukinooo3

Piatok, 19. Júla 2013, 12:35

PeqpeK napísal:
uf no tam ked tam lejes barsco tak sa necudujem :)

no tak ked som vedel ze tak ci tak sa bude davat prec tak mi to bolo jedno...ale vycistilo to paradne:)ale ked som ho vyklepaval tak som zistil ze najviac bordelu odtial vychadza obycajnym poklepavanim po nom...keby som mal vybracny stol tak by som ho tam supnul a som si isty ze by to vycistilo docistucka docista...bez chemie vody wapkovania...tolko z mojich DPf postrehov:D a este ma napadlo...to cistenie vodou atd...nieje vecne...tie keramicke kocky co su vo filtry su lepene alutmelom (podobne ako samot) a ten je rieditelny vodou...a vo vode sa rozpusta aj ked uz je suchy...cize viac krat namocit a lepidlo je fuc...a pekne sa rozsype:D

PeqpeK

Nedeľa, 4. Augusta 2013, 15:17

hmmm, kde zohnat to lepidlo? zrovna som jedemu chalanovi chcel cistit ten filter a udrbkali sa 2 platy, inak je krasne ciste len by ich tam bolo dobre prilepit :D

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 4. Augusta 2013, 15:37

vysekni ich von, bude to fungovat aj bez nich......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PeqpeK

Pondelok, 5. Augusta 2013, 07:06

TT-SIMIK napísal:
vysekni ich von, bude to fungovat aj bez nich......

stalo sa, krasne som ich dostal von cez tu prirubu :D
myslis, ze regeneracia nebude robit problem vo vyfuku?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných