... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

Ako ste na tom s DPF?

1. Funguje mi bezproblémovo
96 (40%)
2. Mám s ním problém a hľadám riešenie
47 (20%)
3. Vymenil som ho za nový/zánovný
8 (3%)
4. Dal som ho vyčistiť
39 (16%)
5. Dal som ho odstrániť
50 (21%)

Celkom hlasov: 240
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: particle filter

Piatok, 7. Júna 2013, 07:06

Xd to tak maju luckyluck.......))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 9. Júna 2013, 20:32

pani, pred par tyzdnami som cistil DPF so supermafrasolom, hlaska zmizla, auto ma lepsi tah a nizsiu spotrebu, vyfuk bol cisty...az do tohto piatku...
neviem ako je to mozne, ale auto ma normalny tah, zvuk, vsetko avsak vyfuk mi scernal! vcera som ho skusil trochu umyt, ze ako dlho to vydrzi, cez den som nabehal takych 100km a vyfuk nescernal, dnes po 150km na dialnici ostal komplet cierny...samozrejme zvnutra
nechapem, nedava mi to logiku, DPF tam je, ziadne hlasky nehadze, auto ide normalne, ale vyfuk je od sadzi... zajtra skusim ist kamosom nech ma sleduje, ci ostava po mne kudol dymu ako bez DPF

coWon
Auto: F48 20xd, G30 530xd

Nedeľa, 9. Júna 2013, 21:33

ked si ho cistil, mohol si prerazit ("vapkou") spoje casti filtra, co som ti oznacil na obrazku (vsetko sa mi to oznacovat nechcelo, len na ukazku)... zvycajne, zrovna na tom mieste ako som to oznacil, tam ani tak nie... ale po okrajoch (obalu) filtra, tam sa to zvykne prerazit a tadial ti to moze dymit... to sa stava ked sa prilis vapkuje... ze vapkujes vapkujes, az ti zacne z druhes strany vyletovat voda na meter :lol: ... alebo su tam este nejake miesta kde ti mohol zostat maglajz z cistenia a casom to zacne vyletovat... treba to odpozoravat este...
Prílohy
dsc0082vi.jpg
dsc0082vi.jpg (148.52 KiB) 2047 zobrazení

PeqpeK

Pondelok, 10. Júna 2013, 07:51

coWon napísal:
ked si ho cistil, mohol si prerazit ("vapkou") spoje casti filtra, co som ti oznacil na obrazku (vsetko sa mi to oznacovat nechcelo, len na ukazku)... zvycajne, zrovna na tom mieste ako som to oznacil, tam ani tak nie... ale po okrajoch (obalu) filtra, tam sa to zvykne prerazit a tadial ti to moze dymit... to sa stava ked sa prilis vapkuje... ze vapkujes vapkujes, az ti zacne z druhes strany vyletovat voda na meter :lol: ... alebo su tam este nejake miesta kde ti mohol zostat maglajz z cistenia a casom to zacne vyletovat... treba to odpozoravat este...

wapku som pri tom nepouzival, len poriadny preplach, tak sa to aj odporuca robit... :(

coWon

Pondelok, 10. Júna 2013, 10:00

PeqpeK napísal:
wapku som pri tom nepouzival, len poriadny preplach, tak sa to aj odporuca robit... :(

tak to by si ho mal mat v poriadku... no este si to odsleduj, ci to nebolo druhou variantou

PeqpeK

Pondelok, 10. Júna 2013, 10:20

coWon napísal:
tak to by si ho mal mat v poriadku... no este si to odsleduj, ci to nebolo druhou variantou

a scernalo to aj Tebe? skusim este niekoho poprosit nech odsleduje, ci je za mnou dym...
priznam sa, ze v inkliminovany den som siel s plnym autom a dost som ho poprehanal v otackach

alfi666

Pondelok, 10. Júna 2013, 12:29

a preco by nemal mat cierny vyfuk?... na dialnici sa mu spustila regeneracia a pekne DPF za sebou vyhadzal vsetky sadze...

Kua chlapi, mat tak vase starosti... vraj "cierny vyfuk" :lol: :lol: :lol:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

PeqpeK

Pondelok, 10. Júna 2013, 13:43

alfi666 napísal:
a preco by nemal mat cierny vyfuk?... na dialnici sa mu spustila regeneracia a pekne DPF za sebou vyhadzal vsetky sadze...

Kua chlapi, mat tak vase starosti... vraj "cierny vyfuk" :lol: :lol: :lol:

za 190000km na tom vyfuku nebola ani sadzicka, videl som aj starsie e60 2004 a krasny cisty vyfuk, tak si myslim, ze az tak normalne to nebude... obzvlast ked sprisnia normy a bude sa kontrolovat aj funkcnost DPF

coWon

Pondelok, 10. Júna 2013, 14:00

PeqpeK napísal:
za 190000km na tom vyfuku nebola ani sadzicka, videl som aj starsie e60 2004 a krasny cisty vyfuk, tak si myslim, ze az tak normalne to nebude... obzvlast ked sprisnia normy a bude sa kontrolovat aj funkcnost DPF

cistucky mam vyfuk... este aj chalan na emisnej mi tam s prstom skusal, utieral a mrmral si, ze tu nic nenamera (:

DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 10. Júna 2013, 14:45

Nápodobne čistučký, žiadne sadze, nič. S toho by sa dalo žrať! :mrgreen: Auto má nabehané 221 000 Km (a nejaké drobné), od vyčistenia som ubehol na ňom cca 1137Km.

Ešte ma napadá, nepadol ti na zem ? alebo niekomu kto s tým manipuloval ?
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

PeqpeK

Pondelok, 10. Júna 2013, 15:49

DesertFox napísal:
Nápodobne čistučký, žiadne sadze, nič. S toho by sa dalo žrať! :mrgreen: Auto má nabehané 221 000 Km (a nejaké drobné), od vyčistenia som ubehol na ňom cca 1137Km.

Ešte ma napadá, nepadol ti na zem ? alebo niekomu kto s tým manipuloval ?

no nebol som pri tom ked ho davali dolu, ale bol som pri tom ked ho cistili a vtedy nespadol...
moje obavy sa naplnili a ked zosliapnem plyn tak dymim ako klasicky diesel bez DPF...
este ma napada, chalani si neboli isti, ci mi spustili tu regeneraciu (hlaska z idrive ale zmizla)
menil som aj zhavice aj termostaty (neviem ci boli zle alebo nie, ale auto startuje o zlomok sekundy skor), rozmyslam ci to nemoze byt tym, ze by mi nespustalo regeneraciu z dovodu pokazenej RJ zhavicov(tu som nemenil), budem to musiet dat napichnut...

DesertFox

Pondelok, 10. Júna 2013, 16:43

PeqpeK napísal:
no nebol som pri tom ked ho davali dolu, ale bol som pri tom ked ho cistili a vtedy nespadol...
moje obavy sa naplnili a ked zosliapnem plyn tak dymim ako klasicky diesel bez DPF...
este ma napada, chalani si neboli isti, ci mi spustili tu regeneraciu (hlaska z idrive ale zmizla)
menil som aj zhavice aj termostaty (neviem ci boli zle alebo nie, ale auto startuje o zlomok sekundy skor), rozmyslam ci to nemoze byt tym, ze by mi nespustalo regeneraciu z dovodu pokazenej RJ zhavicov(tu som nemenil), budem to musiet dat napichnut...

Zaujímavé :-k
Btw, stretol sa už niekto - prípadne použil už niekto tento produkt ? http://www.youtube.com/watch?v=ZdJUvMFJPdY ? Tuším to objednám na moje EGRko a rovno to fuknem aj do toho chladiča výfukových plynov :mrgreen:
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Pondelok, 10. Júna 2013, 17:02

istejsie je rozobrat sanie + egr a vycistit to rucne mimo motor si myslim.

DesertFox

Pondelok, 10. Júna 2013, 17:19

MateX3 napísal:
istejsie je rozobrat sanie + egr a vycistit to rucne mimo motor si myslim.

Jasne že mimo, ale nádherne to tam odbúravalo ten sajrajt :shock:

Madonna vs. BMW M5

coWon

Pondelok, 10. Júna 2013, 17:24

DesertFox napísal:

Zaujímavé :-k
Btw, stretol sa už niekto - prípadne použil už niekto tento produkt ? http://www.youtube.com/watch?v=ZdJUvMFJPdY ? Tuším to objednám na moje EGRko a rovno to fuknem aj do toho chladiča výfukových plynov :mrgreen:

to je klasicky cistic karburatorov a skrt. klapiek... myslim aj, ze je to jeden z najsilnejsis cistiacich chemii co poznam... rozpusti to aj boha (: nieco na baze acetonu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní