... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 24
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
lubomt
Kraj: Žilinský

Re: Pribeh mojej automatickej prevodovky.....

Streda, 27. Marca 2013, 13:40

johnyfly1 napísal:
a ako to teraz funguje? ved ked mi niekto nieco opravi a da na to zaruku a v zaruke sa to pokazi, znova to opravi tak zaruka sa predlzuje..ci opravuje sa to len dovtedy pokial zaruka nepadne a potom zbohom zakaznik?
ci funguje to inac? :roll:

Uz som pisal - zaruka sa predlzuje o dni, kedy bolo auto v reklamacii. Zjavne si necital co pisem. Takisto opravuje sa v ramci zaruky opravovane alebo vyuctovane suciastky len v case zaruky, to je snad pochopitelne, ci nie? Ake potom zbohom zakaznik? Preco? Ale ked niekto dojde za Tebou pol roka po zaruke a bude sa zvysenym hlasom pd Teba dozadovat opravy zdarma v ramci zaruky, urobis to zadarmo so sklonenou hlavou? Drzost odtial potial, nie? Sa uvedom

lubomt

Streda, 27. Marca 2013, 13:43

Michaltt - ok

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Streda, 27. Marca 2013, 13:43

annagallo napísal:
a po tejto skusenosti si druhy krat objednam hotel, zoberiem dovolenku v praci na ukor toho, aby som bola pri tom, ako prebieha oprava....asi takto by to bolo najlepsie....pretoze fakt v dnesnej dobe clovek nemoze verit nikomu....a co sa tyka suciastok, odkial a aka kvalita mal by servisak zakaznika oboznamit vopred...kolko co bude stat, adkial budu suciastky, ci je lacnejsia verzia, drahsia verzia....toto mam ja pravidelne u mechanika, ktory mi uz na aute to co opravoval, vlastne menil...ci uz naprava, brzdy, rozvody a este dokonca, ked ich objednal, tak este v baleni ma oboznamil za co mu dam peniaze....o tomto to vsetko je....a tam vznika aj dovera....tu som doverovala aj bez toho a aj tak to dopadlo....

servis nieje povinny ti taketo informacie oznamovat vopred, je povinny ta oboznamit co sa bude robit ako ukon, kolko to bude stat a je povinny mat tvoj suhlas ci z opravou suhlasis, da ti cenu ktoru bud akceptujes alebo nie, ak nie moze si uctovat naklady na zistenie co tomu autu bolo tzn cenu za diagnostiku... to ci je suciatka febi, meyle alebo uplne neznamy honkyoushu to je uz vec servisu ci su z tou sucisatkou spokojni, ake maju skusenosti atd. mimochodom niektore druhovrobne suciastky su castokrat lepsie nez original... to ake suciastky sa budu nakoniec do toho auta montovat sa mozes spytat po predu napr eko.fresh pekne mi rozpisal ake dielce pouziva a ako je s tym spokojny, viem ze ked u neho nakupim nekupim zle... tak isto ked dojdes do servisu niekde do jednotneho rolnickeho drzustva automaticky necakas top servis v rukavickach a ze ti budu hovorit presne aku hadicku ktoreho vyrobcu kupia :)

annagallo
Autor témy
Auto: audi A4 avant
Kraj: Prešovský

Streda, 27. Marca 2013, 13:53

no ved o to ide, ale asi clovek musi zakazdym , prv nez si da nieco opravit, asi pozistovat zakony...a az potom riesit danu situaciu....co sa tyka suciastok, ja som nebola oboznamena s tym ake suciastky davaju a ako su spokojny, a nebola nijaka rada, co lepsie, co je horsie...atd....oboznamena som bola s cenou, ale odkial suciastky, ake suciastky to mi niknepovedal...a takci tak aj aj keby ta debata bola, aj tak by som nevedela co tam vlastne dal....a co sa tyka zaruky....niekto bude rozpravat svoje a mne sa tu uz nechce dookola pisat to iste....presne som vedela aka bude reakcia...zaruka...len zabuda sa na to, ze nie je len jeden ale su dvaja....a aj pri prevzati aj pri odvzdani bol len jeden...

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Marca 2013, 13:55

michaltt napísal:
Pelo : ano, nemusi ti rozpisat ceny podrobne ale moze. Prave koli takymto situaciam aka sa vyvynula s Annou. Navyse, ak si nieco kupim napr. od predajcu na internete, mam na blocku cenu a nehadam sa s nim o tom, ze za kolko to kupil od taiwancov pretoze v tom je uz zahrnuta marza. Takisto lubo moze napisat ceny dielov uz s marzou. Tak mi povedz, co je lepsie...dodat papier s rozpisanymi dielmi bez cien alebo tam tie ceny dat ? Ved cena bude tak ci tak 2000euro a zakaznik si ozdaj nebude na nete zistovat, kolko stoji dana suciastka do prevodovky. To by sa musel pytat niekde vo velkoobchode pretoze ceny na internete u predajcov su povacsine uz s marzami. Teda opravte ma ak sa mylim. Ak si dam niekde spravit podvozok a na FA budem mat cenu, ktora je +- rovnaka ako u inych predajcov, moze mi byt sum a fuk, za kolko to mechanik kupil a aku ma marzu.

Nepochopili sme sa. Predtym tu niekto pisal, ze mu ma dodavatel ukazat blocky, za ktore kupoval tie suciastky on, ja som len pisal, ze Ti nemusi ukazovat jeho blocky ale je dobre, ked Ti rozpise jednotlive diely a k nim cenu, za ktoru ich predal Tebe, cize s marzou.

Ohladom faktury som sa len pomylil, myslel som tym dodaci list. Na fakture uz moze byt celkova cena, ale na dodaku je vhodne, ked je to vsetko rozpisane. Pokial firma vedie sklad, tak to nie je najmensi problem a je to vyhodne aj pre vlastnu kontrolu skladovych zasob. Formu dodacieho listu neupravuje zakon, ale je v zaujme firmy, aby vsetko, co opusti jej brany bolo kvalitne a reprezentativne a nemyslim tym len pracu, ale aj ostatne veci s tym suvisiace. Ked niekedy porovnam cenove ponuky, ktore posielame my s cenovymi ponukami, ktore poslu do vyberoveho konania konkurencne firmy, tak niekedy zasnem, ako niektore firmy mozu v dnesnej dobe fungovat. Ale zas oplati sa vynalozena namaha, zatial sme mali len kladne ohlasy na kompletny servis a nami poskytovane sluzby.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 14:03

no a ja som to tak nemala, rozpisane...a ani ziaden dodatok...

Asvo41
Auto: BMW 520d E60 lci

Streda, 27. Marca 2013, 14:06

naskenuj čo maš (ake papiere) budeme viac v obraze
Obrázok

PRÍBEH - Moja e60

annagallo
Autor témy

Streda, 27. Marca 2013, 14:20

naskenujem, len to nebude hned....

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 14:22

pelo napísal:
Na fakture uz moze byt celkova cena, ale na dodaku je vhodne, ked je to vsetko rozpisane.
praveze cena komponentov sa rozpisuje na FA, DL je len na zaruky a pocty kusov... ktory predajca pise na DL ceny za to co pouzil? tak ako dostala papier anna tak to je podla zakonov OK, sice to nahrava viac moznosti predajcovi ale je to OK, ajstak keby isla reklamovat nieco z toho reklamuje pracu/vysledok prace a nie priamo ten konkretny vadny diel

na DL sa nepisu ziadne dodatky ani nic, ona sa len snazi docielit toho aby mala na fakture napisane vsetky polozky z cenami a na dodacom liste napisane zaruky na kazdy jeden diel coz predajca spravit nemusi, ak by rozpisal ceny je to len dobre info pre kupujuceho aby si pekne ceny porovnal a z hrozou zistil ze tesniaca gumicka stala 10 eur :)

spatne sa uz toto riesit neda prepisovanie faktur? sak dobehni k lubosovi ti tam moze z ceruskou napisat ceny ak bude ochotny, kazdoapdne dobropis nieje dovod vystavit kedze tu nieje opravneny podnet zo ziadneho statneho organu a myslim si ze v konecnom zavere ani nieje co riesit jedine ak by sa lubo zlutoval a auto ti uz z dobrosrdecnosti znova prezrel a na vlasne naklady opravil...

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 27. Marca 2013, 14:35

Rychlejsie pisem ako rozmyslam... :lol:
Pravdu mas, ceny su uvedene na fakture, dodaci list je potvrdenie, co bolo dodane. Nic to ale nemeni na tom, ze vela "servisov" vyuziva prave to, ze zakaznikovi daju len papier s udajom o cene a popis prac v style "oprava," pricom nie je jasne, co konkretne vlastne bolo vykonane. Preto potom vznikaju taketo problemy pri reklamacii, pretoze aj keby to zakaznik riesil so sudnym znalcom, tak ci onak nema od servisu doklad, ze ten konkretny diel fakturovali ale nevymenili.

Tieto veci nie su len otazkou zakona, pretoze sa da najst milion sposobov, ako vyuzit zakon vo svoj prospech a zakaznika poslat domov s odfusovanou robotou. Vsetko je to o serioznosti ludi a ako sa k takymto problemom postavia. Prave v takychto situaciach sa prejavi charakter cloveka, pretoze kym sa nic nepokazi, tak clovek moze byt chrapun aky chce. Ale pride takato reklamacia a vtedy sa ukaze, s kym mate tu cest...ved pozname riesenie reklamacii napr. v AAAauto, vsakze...
Naposledy upravil/-a pelo v Streda, 27. Marca 2013, 14:37, upravené celkom 2 krát.
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Streda, 27. Marca 2013, 14:38

michaltt napísal:
Ak si dam niekde spravit podvozok a na FA budem mat cenu, ktora je +- rovnaka ako u inych predajcov, moze mi byt sum a fuk, za kolko to mechanik kupil a aku ma marzu.

Nesúvisí to s témou, ale keď zistíš akú má mechanik maržu, tak ti hneď začne vŕtať v hlave že ako pri najbližšej návšteve servisu ušetriť na náhradných dieloch.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Pietro_SK
Auto: F20 118d

Streda, 27. Marca 2013, 14:42

Nerozumiem jednej veci (som laik, netechnik, ale podnikatel-to len pre ilustraciu): nie je servis povinny vymienane veci dat majitelovi auta? Teda, stretol som sa s tym, ze ked mi robili nejaku opravu, tak sa ma po tom spytali, ze ci si tie suciastky chcem nechat (a zlikvidovat sam) alebo mi ich maju nalozit...

pelo: presne si napisal, co som sa chcel spytat a v podstate som cakal na to od zaciatku... Ten rozpis suciastok je prave dolezity pre pripadnu reklamaciu (naslednu reklamaciu) resp. znalecky posudok (nielen na to, ci dotycny pouzil dekladovanie diely, ale aj na to, ci tieto diely neboli znicene nespravnym pouzivanim/zlou manipulaciu - cize by to malo byt aj pre jeho ochranu.. Tolko moj nazor.

ice.blade

Streda, 27. Marca 2013, 14:43

ano servis je povinny vratit majtelovi pokazene dielce ale ak si clovek vsimne na papieri podpisuje ze ich nechava ekologicky zlikvidovat :D nikto sa na to klienta nikdy nepyta a ked ano len v lepsich servisoch, pri oprave porsche atd je to tak isto blba otazka :D

Pietro_SK
Auto: F20 118d

Streda, 27. Marca 2013, 14:44

ice.blade napísal:
ano servis je povinny vratit majtelovi pokazene dielce ale ak si clovek vsimne na papieri podpisuje ze ich nechava ekologicky zlikvidovat :D nikto sa na to klienta nikdy nepyta

cize zase "legalny odrb"... :)
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 24

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných