... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
robino
Auto: E61, F48
Kraj: Zahraničie

Re: BMW - zadny nahon

Pondelok, 6. Februára 2012, 19:28

Ja som mal 325 tds 163ps.(chip).. a na snehu som mal tiez problem...nie velky ale bol... ( cestne vyhlasenie : som dobry a skuseny vodic :)..) ja stale podradujem a brzdim motorom...a auto nemalo ziadne elektronicke vecicky... tak preto... Aj na rovine ked som bol na malom lade som sa nevedel pohnut.... Na 530d ziadny problem ..ars zapinalo a nebol problem ale 5er je tazsie tak preto... ale 325 tds bolo mooooc super lahke auto a 163 ps .....velmi dobre sa mi na tom jazdilo...este chcem e36.....
F48-aktual
E61-aktual
E39-ex
E46-ex
Hummer H3-ex
Fiat Bravo-ex
Nissan Serena-ex
Alfa Romeo166-ex
Alfa Romeo 156-ex
Hyundai-ex
Opel kadet-ex

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 7. Februára 2012, 02:47

v noci som isiel dost vazne zasnezenym usekom, kopce, serpentiny, dobehla ma fobia a vazne ma sral svojimi kvazi tlmenymi ktore mi i cez moje elektrochromaticke spetaky prisli ako dialkace, drzal sa ma az do doby, pokial som neobehol frezu, lebo nechavala taky dost velky hrb na ptrostriedku ktory ma dost casto brzdil, taktiez som nepokladal za uplne bezpecne ist rychlejsie na tom useku a radsej som si vyrazil skor o 5 minut, potom na zvysku mojej 15km cesty ma uz nedobehol, boh vie kde skoncil a obehovali sme tu frezu spolu. jazdym ako prednokolku (sharan, sopel,fabia,felda,sandero,sunny), tak zadnokolku (e36/9, minule som sa vozil na c32,avia) ale nemozem si pomoct, mne pride aj cez vsetku tu elektroniku a balast okolo ten zadny nahon nejaky prirodzenejsi a jednoducho pokial neurobim kokotinu tak nevidim problem v situacii.
zatial som nemal prilezitost oskusat nahon 4 kolies
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

pribo88
Auto: BMW 5
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 16. Februára 2012, 00:21

Chlapi, od 10.2.2012 som hrdy majitel noveho BMW 1 F20 a zadny nahon hodnotim takto :
(mimochodom robim aj osobneho sofera)
....moj pocit,ale aj fakt, ze ked je na ceste sucho, je vsetko OK - skutocne plati slogan RADOST Z JAZDY.... Ale akonahle napadne sneh ako dnes,alebo ked vojdem na nejaky klzky povrch....som ako na ihlach a zaroven aj ako pokakany. zadna cast vozidla mi uteka, je problem sa pohnut z miesta. do plynu mozem tuknut maximalne 1cm, inak by som bol rozbity.
Najazdil som desattisice kilometrov s prednym nahonom na roznych autach a nikdy som si neuvedomil, ako sa moze spravat auto so zadnym nahonom na klzkom povrchu.
Uvediem aj priklad: Nissan, na ktorom jazdi momentalne uz len moja mama, sa po strmom vyjazde krasne dostane k nam na pozemok. Na tomto vozidle som jazdil roky aj ja a nikdy sa mi nestalo ze by som ostal niekde v strede kopca visiet.... Od minuleho tyzdna co vlastnim BMW som par krat nevysiel....a ked som aj vysiel, tak s odretymi usami :D . Ked mi v minulosti mama vravela aby som odhrnul sneh z toho kopca, tak som jej vravel ze naco a utahoval som si z nej ze ako mohla dostat vodicak... no vcera zasa si utahovala mama zo mna, ze ako to je mozne ze na novom BMW nedokazem vyst kopec, ktory ona uz zvlada a zvlada ho aj oco na starej favoritke :smile: :smile: :smile: . pre zmenu uz sneh odhrnam :D
To je taka chybicka krasy,ktora mi trosicku vadi...ved nemoze byt vsetko 100percentne
ale inak na BMW nedam dopustit...je to krasne auto s pevnym charakterom, dizajnom a technikou kt. je ikonou a nesplnenym snom pre mnohych. (mne sa chval Bohu ten sen splnil :smile: ).
takze prajem vam vsetkym vela kilometrov bez nehod, poruch a pokut.... a taktiez mnoho predvidavosti na cestach :)
Do skoreho BMW zrazu !

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 16. Februára 2012, 00:37

keď si dlho jazdil len na prednokolke tak si musíš zvyknúť na štýl jazdy so zadohrabom, plynom sa dá pekne ovládať zadok a potom zvládať aj situácie na klzkom povrchu bez problémov, ja jazdím okrem môjho bmw aj na predokolke a zvykol som si aj na jedno aj druhé, a viem čo si môžem dovoliť na jednom aj druhom
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 16. Februára 2012, 00:42

ja som dnes so zadnohrabom zapadol :D bmino by vedel rozpravat :D ale bol som v jamke no :D a teraz vecer som 20minut parkoval kym som pekne zaparkoval auto :D jedine auto ktore zaparkovalo bez problemov bolo subaru 4x4 :mrgreen:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

NOROV
Auto: BMW3 TOURING E36
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 16. Februára 2012, 02:04

Porovnanie jazdných vlastnosti na snehu predokolky /Peugeot/ a zadokolky /BMW X1/ viď videá: http://auto.sme.sk/c/6247569/videoautos ... adnut.html

http://auto.sme.sk/c/6256748/autoskola- ... ataca.html
BMW je synonymem pro autentický, do budoucnosti hledící automobilový design. Autentický v tom, že design poukazuje na zážitek, který vás čeká. Dodrží slib, který se naplní ve chvíli, kdy spatříte auto.

michajel86
Auto: 320i e36

Štvrtok, 16. Februára 2012, 07:47

vcera nam tu fajne nasnezilo.. o druhej som koncil v praci.. vyjazd z parkoviska je taky mierny 10 metrov dlhy kopcek.. samozrejme vsetci chcu ist rychlo domov.. takze nastala bitka o poziciu v kolone (preteky kto skor oskrabe auto a zaradi sa do kolony ) tym kopcom sme museli prejst vsetci.. predo mnou bolo asi 15 aut..
Vsetci ten kopec vychadzali s velkymi problemami .. niektory aj na 3 x... no nebolo mi vsetko jedno.. gumy mam uz tretiu sezonu.. ludia verte ci nie.. vyliezol som bez problemov.. a este som si na drzovku hodil driftik do zakruty :wink: sak nech vidia.. kto je pan ! :D ale nie.. no od radosti som musel.. cize ma moje kobylky nesklamali .. moja rada : ak mate problem so zadnym nahononom - vymente gumy.. ak to nepomaha - skontrolujte geometriu .. ak to nepomaha -skontrolujte ci niektore koleso nie je pribrzdene .. ak ani to nepomaha - dajte tomu ineho sofera a kupte si nieco ine ;) :thumbup:
Pome si zapalit..:) Obrázok

pelo
Auto: e39 520i saloon

Štvrtok, 16. Februára 2012, 08:44

Vseobecne som spokojny so zadnym nahonom. Nie je to ale nic pre neskuseneho sofera, to je pravda, niekedy vie prekvapit. Ked ale porovnam e36 Compact, ktory mal samosvor, tak na nom to slo krasne, na brecke na ceste isiel rovno a v zakrutach to bola riadena zabava. Ale na e39 to je uz o inom. Na brecke zadok dost lieta, takisto na snehu, DSC sa sice snazi, ale je to horsie ako na tom Compacte, to iste rozbehy z miesta. Napravy su v poriadku, zadne tlmice su na 525i nove. Na Compacte som mal nove Dunlop SP WinterSport 3D 185/65 R15, na 525i mam prakticky nove Continetal TS830 225/55 R16. Na 520i som mal najprv nejake Matador Nordicca 205/60 R15, teraz starsie Dunlop SP WinterSport M3 225/55 R16 a na vsetkych gumach sa obe e39 spravaju rovnako, prakticky som necitil rozdiel medzi 205 a 225...jednoducho e39 sa mi zda na snehu nestabilnejsia oproti e36 Compact...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

drumx
Auto: BMW e36 m43
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 16. Februára 2012, 08:52

Ja som doteraz od 7:15 odhrnal z parkoviska sneh. Nie z celeho parkoviska ale z mojho miesta ! :roll: A kym som nepodhrabal cele auto tak som ani nemohol vyjst. ](*,) Ale aspon som si zacvicil. Inak ja mam tiez samosvor a nezda sa mi zeby sa mi slo nejak horsie oproti predokolke, len si viac uzivam jazdu bokom a davam pozor kde parkujem. :wink:
Príbeh môjho auta. _____ [size=140][b]

pelo

Štvrtok, 16. Februára 2012, 08:57

S tym samosvorom som bol spokojny, ale mozno to cele bolo o vyvazeni toho auta, resp. o celkovej hmotnosti Compactu oproti e39. Skusim este taku vec, ze k rezerve prihodim vrecko s pieskom, alebo tie olovene zavazia, co pouzivaju potapaci na opasok...

Mam teraz dilemu, ci skusit kupit na zimu nove Dunlop SP WinterSport 3D 205/65 R15, ci to bude lepsie, alebo nie. Zdali sa mi na tu hmotnost dost uzke, preto som kupil sirsie. Ked som mal v tom rozmere Matadory, tak to lepsie nebolo, tak neviem, ci to skusit, alebo nie. Valaju sa mi 15-ky v garazi, tak neviem, predsa len je to dalsich 400EUR len na skusku...aky rozmer na e39 pouzivate vy?

e39 525i sedan '03 -ex

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 16. Februára 2012, 09:08

pelo: Mne sa tiež zdá byť veľká F11-ka viac rozhádzaná na klzkom povrchu než maličká E46-ka.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

chefino
Auto: E60 530xd LCI

Štvrtok, 16. Februára 2012, 09:53

pelo napísal:
S tym samosvorom som bol spokojny, ale mozno to cele bolo o vyvazeni toho auta, resp. o celkovej hmotnosti Compactu oproti e39. Skusim este taku vec, ze k rezerve prihodim vrecko s pieskom, alebo tie olovene zavazia, co pouzivaju potapaci na opasok...

Mam teraz dilemu, ci skusit kupit na zimu nove Dunlop SP WinterSport 3D 205/65 R15, ci to bude lepsie, alebo nie. Zdali sa mi na tu hmotnost dost uzke, preto som kupil sirsie. Ked som mal v tom rozmere Matadory, tak to lepsie nebolo, tak neviem, ci to skusit, alebo nie. Valaju sa mi 15-ky v garazi, tak neviem, predsa len je to dalsich 400EUR len na skusku...aky rozmer na e39 pouzivate vy?

WinterSportami určite nič nepokazíš :) Zatiaľ najlepšie gumy, čo som kupovať jak na 3er, tak 5er. Conti boli tiež fajn, ale na 3Dčka sa nechytajú.

pelo

Štvrtok, 16. Februára 2012, 09:58

Tiez som s tymi 3D zatial spokojny najviac. Len mi teraz ide o to, ci sa to uzsimi pneu zlepsi, alebo nie, lebo zase davat dalsich 400 na skusku sa mi nechce...

e39 525i sedan '03 -ex

ketxup
Auto: BMW 525D Touring E61
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 16. Februára 2012, 10:03

Tak ja som dnes po pár pokusoch vyparkovať musel zmeniť vozítko. Parkovisko neodhrabané a úzky priestor(okolo auta do výšky zadného kufra snehu - ten som odkopal, ale hlavný pes zakopaný, že schody z ľadu za kolesami cca 5-7cm, fakt som nemeral, len odhadujem :D:D). Po 10min. som vybral metličku a šup sa na odhrábavanie mazdy :((((. Ja som poviem začiatočník na BMW (E39 - 530D touring). Mám ho mierne cez rok (teraz druhú zimu, cca 50000km najazdených) a tak o nejakých skúsenostiach hovoriť nemôžem. Pri jazde, kde tu uletí zadok, ale to asi chybný je ten medzikus (alias JA), ale nakoľko teraz jazdím bez trakcie (ABS riadiaca sa porúčala) tak počítam s tým ako štandardným javom. Inak v jazde neni rozdiel výrazný. Najväčší rozdiel je pre mňa pri rozbiehaní z miesta a vyparkovavaní, kde musím sa brodiť cez vrstvu snehu. Som zo ZA a chodievam na oravu pravidelne cez Oravskú Lesnú a zatiaľ sa mi nestalo, že by som sa vracal.
Môj názor je, že pri jazdení rozdiel výrazný neni (ak nejaký je), výraznejší rozdiel je asi len pri pohybe z miesta (aspoň v mojom prípade). Keď sa už pohnem tak zväčša sa aspoň došuchtám, kam potrebujem.

Rudo ZM
Auto: BMW 540iA

Štvrtok, 16. Februára 2012, 21:35

Toto je moja prvá zima s 530dTour a musím povedať že som z toho auta príjemne prekvapený.Hovorili mi že som blázon že idem do zadného náhonu.Ale tie reči sú blbosť.Auto sa správa ozaj kultivovane,ASR sa zapína ozaj len výnimočne.Rozloženie váhy je OK,dobré gumy a trocha rozumu urobia zvyšok.Chcel som skúsiť zadný náhon a urobil som dobre.Je to super,už pri ňom ostanem... :thumbup:
E39 530dTour R.I.P.-> E39 540iA
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 39 neregistrovaných