boha, vidim ze pomery tu sa nemenia, a drbnuta nalada pretrvava.
Kde tu ja kazdorocne picujem, hlavne ked sem uz ani nechodim? To predychaj a klud.
S iPhone nemam nejaky zasadny problem a 3.5 roka som s 13tkou spokojny, takze neviem co zas fabulujes. Jedine co je picovina je lightning, ale to sa vyriesilo 15tkou
A asi ta to nebude zaujimat, ale preco to teda nevymenim - lebo 6.3" je max velkost co som ochotny nosit, a mimo iP mam na vyber jebnuty Samsung, pojebany Pixel zabugovany s jebnutym procesorom, alebo Xiaomi. A aj ked som skrz jebnutu Xiaomi nadstavbu zvazoval tuto moznost, ak si porovnam ci dam 900 za iP alebo 900 za xiaomi, tak mi to teda zmysel nedava.
A 13tka na iOS 18tke bola uplne dopohody, nemal som s tym ziadny neprekonatelny problem (to ze som na niektore veci picoval je normalne, sak nebude vsetko tiptop), 26tka je ale tragicka. Tipujem, ze starsi cipset a mierne vymlatena baterka v kombinacii s kokotskymi efektami na 26tke ten telefon celkom dodrbali, uz to je jak android kedysi, nekedy trva 5 sekund aby sa rozsvietil displej, appky startuju pomaly, atd. Ale uznavam, moja kokotina ze som bol hamizny a updatoval to. Hlavne teraz ked zapnem setric baterie, je ten telefon uplne zadychany, co na 18tke nebol. Rozumiem, treba ten vykonny cipset zamestnat aspon jeblymi odleskami, ked uz Epl Inteligenc nevydala.
Na MacOS inak odjebali Launchpad a namiesto toho je tam poloretardovana alternativa. Mozem sa rozlucit s usporiadanymi appkami vo foldroch, teraz to jebe nejake defualt kategorie ktore su uplne mimo.
Co ma mega irituje su aj rozlicne radiusy zaoblenia okien, a mam pocit ze sa textove elementy posunuli tak, ze maju viac miesta okol seba, tak to vyzera na nevyuzite miesto. Chapem, ze to postupne (snad) pofixuju, ale v takejto podobe to ani nemalo ist von. Je to cele divne no.
A k iP17 - sa zistilo, ze Display Pulse Smoothing tak nejak moc nepomaha, kedze som PWM sensitive, tak zvazujem ci radsej nebrat 16. 17tka ma po hw stranke vsetko co treba, konecne aj 120hz a always on, ale ked mi to ma rezat oci, tak 16tka bude dobra. Pobavil ma nakupca u nas vo firme, ked som povedal nech mi vycisli cenu za 17tku, povedal ze su zatial nedostupne ale moze mi dat Galaxy s25+ za dobru cenu. Reku dik, objednam si steak a dostanem rezen,sak pohoda.