... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
xener
Auto: biele, sede, modre
Kraj: Bratislavský

Re: Politika a ine sr*cky

Piatok, 5. Septembra 2025, 11:10

mas predstavu ako by ovplyvnilo globalnu klimu keby ze sa cela europa dnes vypla a vsetci co2 hujeri prestali dychat, lebo aj to produkuje co2 ?
nejake cisla by neboli? napriklad o kolko tym bude nizsia teplota? ja si pamatam za mlada ze malo byt globalne ochladzovanie, ked nevydalo tak sa nasiel dalsi dovod na oblbovanie.
netvrdim ze sa neotepluje, ale nikto mi este nedokazal dokazat, ze za to moze europa.

a nie, necakam odpoved, ine ako frazy zo seba totiz dostat nemozete.
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Piatok, 5. Septembra 2025, 11:58

takych klimatickych kriz tu uz bolo...
Za dalsie ja by som bral to tlacenie na znizovanie emisii a ochranu zovtneho prostredia, ak by tie nove technologie nezatazovali v konecnom dosledku prirodu este viac, len niekde inde, na druhom svetadiely.
Ak spustia tie nove emisne povolenky predrazi to byvanie a vsetko este viac, ako teraz, to ze sa bude tankovat do osobaka za nonsens bude posledna starost, ked clovek nebude mat skoro ani na jedlo.

Idu robit vsetko pre to, aby ludom zneprijemnili pouzivanie starych aut, lebo predaje novych su v koncoch, (aj vdaka cenam, ktore tie technologie a uplne zbytocnosti ktore si tam nanutili stoja). Neberu v uvahu, ze udrzba toho prevadzka toho stareho auta je pre ekologiu casto krat lepsia ako kupovat kazdych par rokov auto nove.

EU by sa mala vratit k svojmu povodnemu ucelu, volny pohyb tovaru a ludi a nevyhrazat sa statom, za ich vnutorne politicke rozhodnutia. Neurcovat smerovanie trhu a podobne nezmysly. Nemat zaujem smerovat k federacii. To zbytocne vedie k tomu, ze takmer v celej europskej unii silneju populisticke "pro narodne" strany.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

rapidwinner
Kraj: Prešovský

Piatok, 5. Septembra 2025, 14:07

cafte

Observer
Auto: naftove
Kraj: Zahraničie

Včera, 07:51

voMacK napísal:
....fakt mas taky problem s tym, ze EU sprisnuje emisne normy? Neverim, ze ti nezalezi na tom v akom stave zanechame tuto planetu svojim detom. A vec sa ma tak, ze zazivame pociatok klimatickej krizy, tak musime vypustanie CO2 stiahnut na nulu. Nie znizit, nie obmedzit. Proste uplne stiahnut na nulu.
A mozme sa bavit o tom,ze najviac emisii do ovzdusia vypustaju krajiny ako Cina, ze najviac ku znecisteniu prispieva vyroba ocele a betonu a ze osobna preprava je iba mala cast. Lenze aj tuto malu cast musime ''vyriesit''
Ty naozaj veríš tomu, co si napísal?! :roll: To musíš mat v apatieke naozaj solídny matros.... :lol:
Ty naozaj veríš tomu, ze cela Európa, ktorá produkuje celkovo cca 8% celosvetovej produkcie CO2 ma zachrániť svet, tym ze zníži svoju produkciu na 0%?! A zároveň tym fakticky zvýši produkciu toho “smrtelne nebezpečného” plynu niekde na opačnom konci sveta....
Veríš tomu, ze zničenie európskeho priemyslu a ozobracenie obyvateľstva EU (pretože k ničomu inému to smerovať nebude) zachráni svetovú klímu a celu planétu pred postupným koncom ?!
Radšej sa ani nezačneme baviť o tom, ze CO2 je plyn, ktorý je v atmosfére Zeme uz od jej vzniku a vlastne umožnil vznik života na Zemi.... Úkaz mi jednu serióznu vedeckú štúdiu (t. j. takú ktorú si neobjednali úradníci EU), ktorá by preukazovala, ze zastavenie produkcie CO2 vyrieši vsetky (domnelé) klimatické problémy....
Ak tomuto všetkému skutočne veríš, tak mas asi este lepší matros nez berie Uršula :mrgreen:
Never všetkému, čo si prečítaš v Denníku N... :lol: Precítaj sk obcas aj nejakú klasiku, napr. Animal Farm alebo 1984 od Orwella.

xener
Auto: biele, sede, modre

Včera, 09:53

ked sa nieco neda podlozit faktami, tak sa to nazve vedecky konsenzus :D
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Včera, 11:51

Co2 tu vzdy bolo a vzdy bude…To len nas kkt v eu nechaju aby sme stahovali cisla,ktore inde mozu zvysovat. Kto nieje kkt vie ze tu ide o uplne ine veci…ako o Co2
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

cayman

Včera, 15:51

Pre všetkých, ktorí tu odhalili "že tu ide o iné veci" a zľahčujú klimatickú krízu slovami ako "takych klimatickych kriz tu uz bolo" odporúčam čítať viac ako FB príspevky a horoskop Nového času. Prečítajte si aspoň jednu jedinú knihu - https://www.martinus.sk/718875-ako-sa-v ... rofe/kniha a možno vám to zmení názor a videnie na túto tému. Nerozporujem, že GreenDeal nie je dokonalý a pre EU je to strelenie si do nohy. Ale nehovorme, že klimatická kríza tu nie je a zvyšovanie produkcie CO2 je v pohode. Nie je.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Včera, 18:40

Uzasny autor tu knihu napisal…gratulujem…

Ani FB a uz vobec Narativ necitam ja osobne…

Hlavne ze amerika ma super prisne limity a jazdia tam cez 100rokov na takych objemoch ze moja cela rodina ked spocitame objemy nasich aut nebudem mat jak jedno auto usa…

Ked pravidla tak pre vsetkych rovnake!!!!
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

cayman

Včera, 22:15

Čo je zlé na tom autorovi? Že reálne zachránil životy miliónom ľudí v chudobných krajinách? Či to, že miliardami prispieva na charitu?

Naozaj treba trocha viac čítať. USA nie je homogénna a áno, sú štáty, kde sa dá jazdiť takmer s hocičím a emisné limity sú voľné, ale sú tam aj štáty, kde sú emisné limity prísne.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Google [Bot] a 14 neregistrovaných