... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
pablohablo napísal:No lenze realita je momentalne taka, ze zena dochadza do roboty 30 km a malou dizlovou Ibizou ju to stoji menej ako vlak (nehovoriac o tych super casoch kedy vlaky jazdia...). Cesta do BA vlakom ma vyjde pomaly viac ako cesta autom. Motivacia prejst na MHD nulovaale sa bude chciet do roboty a obchodov vyvazat autom tak bude MUSIET. Ludia si zvyknu na vsetko, vid. covid opatrenia dpcTato doba kedy mas na rodinu 2-3 auta je z historickeho
Wanted napísal:No lenze realita je momentalne taka, ze zena dochadza do roboty 30 km a malou dizlovou Ibizou ju to stoji menej ako vlak (nehovoriac o tych super casoch kedy vlaky jazdia...). Cesta do BA vlakom ma vyjde pomaly viac ako cesta autom. Motivacia prejst na MHD nulova, chlapci z Arrivy do toho este teraz jebli posledny klinec
pistacik11 napísal:No len ked si vezmes vyssiu poriadovaciu cenu + cenu za kWh pri beznej domacej tarife (cca 0,15 €) a pripocitas si teoreticke naklady na opotrebenie baterii, tak asi na tom istom + nevyhody EV (maly dojazd, dlhe nabijanie).Mňa vyjde na benzínovej ibize dochadzanie +/- rovnako alebo lacnejšie ako Bus, a to chodím sám, ak by som sa uracil niekoho voziť tak chodím zadarmo. Ako takú tu novú eDaciu na dochadzanie do roboty by som možno aj prijal. Ak by urobili pred robotou aj nabíjačky tak by bolo vystarane
starynovy napísal:Bud bude g20 vymenena za i4 o 2 roki, alebo najskor x1/n47 za nejaku plugin hybrid x1 25e s dušou, este som sa nerozhodol, zalezi za kolko budu nemci tie x1 bez cuvacej kamery predavat. Alebo ani jedno ani druhe a elektro garaz pojde do prenajmu.No a kedy teda menis G20 za zapalkovu krabicku na dve tuzkove?Lead da wae.
pablohablo napísal:No Pista spominal tu Daciu, kde mas spotrebu podla testov 18 kWh, hore podla zdroja mas externe nabijanie min tych 0,2 za Killa, cize si na 3,6 € na 100 bez cohokolvek (ak nabijas pomaly a lacno), a u tej Dacie je teda cena bateriek asi 3/4 ceny toho autato mi nejak nevychadza, Zoe napr zozerie 14kWh na 100km, aj keby pocitas ze mas pre nabijanie zriadene separe odberne miesto doma a tak nanovo platis poplatok za odberne miesto atd, si na 14x0,14E/kWhx1,1(straty)=2,2Eura na 100km
kua opotrebenie baterky, dpc. na bmw klubekde tisicka za servis rocne sa berie ako dobry rok