... všetko o BMW ...
rapidwinner napísal:Steknem tu raz za cas preto, lebo iba zriedkavo su tu takito exoti ako ty.
Nebudem si nic lepsie premyslat, pretoze som absolutne presvedceny o trefnosti svojho tvrdenia vyssie a navyse, nemam absolutne chut sa tebou ako personazom zaoberat dlhsie, nez 1 minutu, ktoru mi trvalo napisat tento komentar, kym som sral.
e38flight napísal:Ja by som do prevodovky nelial žiadne aditívum ,zásadne budem už len dodržiavať pokyny výrobcu danej prevodovky , Prečo ? lebo aj výmena oleja v AT prevodovke je a aj bude len výmenou a nie údržbou . Tým že nabeháš na prevodovom oleji 65 000km a blíži sa interval výmeny oleja ,najlepšie čo môže byť pre automat je z demontovanie mechatroniky a následne vyčistenie usadenín a kalov . Po dlhšej pauze mám e38 spojazdnenú ,skladala sa druhá prevodovka toto mi povedal mechaník ako najlepšie a čo najdlhšie udržať automat pri živote . Aditívum určite nie, je to chémia ktorá sa môže prejaviť ako veľké plus zo začiatku ,ale aj tak sám uvidíš čo to porobí z tesnením vo vnútri automatu . Ked už má prevodovka to najlepšie za sebou rieši sa takáto vec zmenou prevodového oleja ale musíš vedieť ktorý olej môžeš použiť . to isté ako ked prejdeš z 5w na 10W olej .
PetoK napísal:Aj to by bolo riešenie,, uvidím ako budú držat tieto keď vymením, keď tak aspoň sem hodím objektívnu recenziu po časeTie zvody by si mal lepsie starsie, napr z E39
Patres535 napísal:Mal som rovnaký názor, resp. aj stále mám, ale toto stálo za skúšku keďže pomaly rátam s repasom. Budúci rok sa možno z nej stane pracant a bude ťahať vozík, takže ten automat skôr či neskôr odpálim. Mimochodom minulý týždeň som volal do jednej PL firmy na repas automatov a zadelili cenu 1100 - 1300€ komplet vrátane hydromeniča, takže nie je sa čoho báť
Toto BGčko má mierne hnedú farbu a smrdí úplne rovnako ako ATF olej. Používa to údajne dosť ľudí, ak by mi prevodovka chodila ako nová nelial by som tam nič, ale ako hovorím ja už nemám čo stratiť.
Neviem ako myslíš zmeniť viskozitu oleja?? Pre moju prevodovku pokiaľ viem je iba 1 typ oleja, je iba viacero výrobcov. A tiež ma zaujíma ako vyčistiť mechatroniku? Rozobrať ju?, tým pádom aj pretesniť, alebo iba vytiahnuť solenoidy a vystriekať vapkou?v tomto som ťa úplne nepochopil, mohol by si objasniť, možno sa predsa dozviem niečo nové :)
1100e 1300e Repas ? tomu sa vraví len oprava prevodovky ,ak by si potreboval spoľahlivý zdroj na opravu AT môžem pomôcť dohodiť mechanika . Ja som sním maximálne spokojný robil mi prevodovku . Pod pojmom vyčistiť mechatroniku som myslel kompletné rozobratie ,rozloženie mechatroniky , Ked som kúpil e38 prevodovka vždy radila veľmi dobre od jednotky až po pätku . No z odstupom času ako pribúdali KM som spozoroval pri zastavení že z dvojky do jednotky to nie je také dokonalé ale nie vždy .Teraz ako mi chalan vyskladal druhú prevodovku mechatronika sa použila pôvodná teda tá z prvej rozbitej prevodovky ,po kompletnom rozobratí a údržbe mechatroniky prechod z dvojky do jednotky je božský , A celkovo som spokojnejší z automatom po oprave prevodovky ako ked som kúpil auto .
PetoK napísal:určite nie nemám za potreby takéto hlúposti riešiť cez internet ,existujú aj súkromne správy ,alebo osobné stretnutie po súkromnej správe kde môžeme kontaktovať dotyčnú osobu cez moje meno . On má reklamu výbornú pretože chalan je šikovný a čestný ako som osobne zistil .Vsak mu urob reklamu, napis konkretnejsie