... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: P O K E C -tu mozte kecat o comkolvek.

Streda, 7. Októbra 2020, 11:17

ten kokotko v golfe ale mohol svoj topspeed run natocit aj v menej hustej premávke
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Streda, 7. Októbra 2020, 11:20

toto si vzdy hovorim, ked vidim chrochtaveho syrozruta autotopNL juj tuberaka testovat 350kmh top speed na dialnici, v este hustejsej premavke ako bolo toto, toto este bolo celkom prazdne.

tvaroh
Auto: Audi R8 quattro perf

Streda, 7. Októbra 2020, 15:25

vsak poistka plati aj skody na nurburgringu ked su touristen fahrt tak nevidim dovod preco by kratila na dialnici
to je podla mna dost lahko napadnutelne v nemecku funguju sudy dost dobre
KÓDOVANIE F a G modelov v BA
Diagnostika a reset servisnych intervalov BMW Motorrad 2017+

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
BMW S1000r dynamic+sport paket EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
F22 BMW M235i M-performance EX PRÍBEH review str.45
F10 BMW 520d Mpaket EX PRÍBEH
E92 BMW M3 LCI akrapovic evolution exhaust PRÍBEH
E92 BMW 335i Xdrive LCI Mperformance EX PRÍBEH
E91 330xd EX

boborjelotor

Streda, 7. Októbra 2020, 16:06

z 2005 existuje rozsudok z Coburgu, ktory poistovni priznal pravo pytat 20% spoluucast pri nehode, ktora sa stala v 200kmh, pretoze uz od 78ho plati na celej autobahne "odporucana rychlost 130kmh", a vodic, ktory ju na neobmedzenom useku prekroci si je vedomy, ze to robi napriek odporucaniu., e.g. neobmedzena rychlost neznamena podla sudu nic ine ako to, ze za tu rychlost ta nemozu pokutovat. na tento rozsudok sa odvolaju vsetky poistovne pri vsetkych sudnych sporoch ohladom kratenia poistneho plnenia.
boha hodinu som sa dnes brodil bahnami kapustneho internetu namiesto toho aby som robil to co treba do roboty, lebo urcite sa mi v zivote niekedy zide to ze som precital 30 stran rozborov kadejakych online pravnikov o nehodach v dojclande.

tvaroh

Streda, 7. Októbra 2020, 16:28

No podľa mna sa to zíde. Aspoň si ušetríš nervy na mieste nehody s hádkou 😆

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

boborjelotor

Streda, 7. Októbra 2020, 16:45

nervy som si dnes dobre precvicil s pojebatou allianzkou.
20. septembra som online priamo na allianz webe uzatvoril pzp+kasko s platnostou od 24.9., zaplatil som to priamo cez ich portal kartou cez platobnu branu.
Dnes mi napadlo, ze hadam oskenujem novy technicak a poslem im to, snazim sa teda nejak dopracovat k elektronickej komunikacii, ale furt mi vyhadzuje, ze cislo mojej zmluvy je neplatne. Tak tam nasraty volam, a ze vraj oni neeviduju este platbu. Reku jebe vam? ved som to platil cez vas portal. Tak som im poslal pdfko o platbe, a ze oni to musia preverit.
Pouzil som Revolut kartu, lebo som neml pri sebe penazenku kde mam fyzicke karty a ani druhy mobil, kde mam virtualne priamo z SK banky, tak som normalne ako na tucte inych webov zaplatil Revolut kartou. Vraj to asi bude ten problem... ale vas pojebany portal, neviem ci maju tatrabanka branu alebo koho, normalne platbu akceptoval. Cize auto jazdilo 2 tyzdne bez platnej poistky, keby sa stala nehoda som v pici? "Noo sak to by sa nejak doriesilo..."
Nehovoriac o tom, ze som prakticky zrusil u nich povodnu zmluvu a spravil novu, kedze vysla o 30% lacnejsie, overoval som si v septembri, ci vymenu celneho skla beru ako poistnu udalost. ze ano. Vcera mi dosiel z allianzu papier o ukonceni povodnej zmluvy, kde napisali, ze pocas 2 rokov poistenia nedoslo k ziadnej poistnej udalosti, cize na novej poistke mi zratali 5% malus zbytocne. "Mozte teda zmenit zmluvu a odratat ten malus?"... "Nie, museli by ste zalozit novu zmluvu".
Jebem ja boha...

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Streda, 7. Októbra 2020, 17:36

Dobre vedieť, že majú také finty, a to som mal Allianz medzi tými korektnejsimi poisťovňami. Aj som rád, že mi u Generali vedia zrobiť celkom ok poistku za rozumnú cenu, aj keď musím poklopat, riešil som poistnú udalosť iba raz, aj to som mal ešte nemecké značky. Tam som dostal voľbu, buď zaplatím nejakých 100-200e alebo mi odrátajú body.
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

boborjelotor

Streda, 7. Októbra 2020, 17:44

co sa tyka riesenia poistnych udalosti asi je allianz stale medzi top 3, ale ich schopnost online komunikacie je este stale na urovni doby, kedy ich nevlastnil allianz a do slovenskej poistovne si mohol poslat fax...
s allianzom som ale nikdaj nikdy nemusel riesit ziadne nahanacky s vinkulaciou a devinkulaciou a krycim listom a neviem cim vsetkym, aj pri 1 dnovych opravach druhy den po poistnej udalosti som proste podpisal preberaci protokol v servise a isiel domov a neriesil s poistovnou nic.
pri uniqe to bolo tak 50:50, a pri ostatnych poistovniach to aj tak vzdy skoncilo tak, ze som si opravu zaplatil sam a potom mesiac cakal na peniaze z poistovne...ktore poslali postovou poukazkou lebo sme v 19 storoci este a urobit prevod je aasi prilis zlozite.

tvaroh

Streda, 7. Októbra 2020, 17:55

Ja som v Kooperativa opravoval v autopalace na krycí list aj v motor car zlate piesky.
Dokonca som mával tu poistku bez spoluúčasti čo bývalo top.

U11 plugin
G02 BMW X4 EX
G31 BMW 5 tourig EX
F48 BMW X1 xdrive EX
F15 BMW X5 xdrive EX
E91 330xd EX

Milosss

Streda, 7. Októbra 2020, 17:57

Vie niekto, ako funguje karanténa pri príchode z Česka? Ak tam potrebujem ísť na otočku, prídem domov, nahlásim sa, budem 5 dní v karanténe a pôjdem na test. Avšak tých 5 dní musia byť so mnou v tej karanténe všetci z domu? Nikde som sa totiž k týmto informáciám na stránke ministerstva nedočítal. Iba že mám uviesť aj dodatočné informácie o osobách žijúcich so mnou v domácnosti v prípade, ak by test vyšiel pozitívne. Avšak nič o tom, že musia byť so mnou v karanténe. Vie niekto bližšie informácie?
Nur Original ist Legal.

boborjelotor

Streda, 7. Októbra 2020, 18:00

no prvy hit z googla je minv.sk a tam som sa docital toto

Ak ste za predchádzajúcich 14 dní navštívili rizikovú krajinu EÚ neuvedenú na tomto zozname, môžete postupovať dvomi spôsobmi:
[justify]1. preukážete sa negatívnym výsledkom PCR testu na COVID-19 zo zahraničného laboratória nie starším ako 72 hodín, alebo[/justify]
[justify]2. nastúpite do domácej izolácie.[/justify]
  • Ak ste sa rozhodli pre izoláciu, ste povinní pri vstupe do Slovenskej republiky registrovať sa na webe http://korona.gov.sk/ehranica. Potvrdenie o registrácii si odložte pre prípad policajnej kontroly.
  • Najskôr v piaty deň izolácie podstúpte PCR test, ak je výsledok negatívny, môžete izoláciu ukončiť. Ak nemáte príznaky ochorenia, po 10 dňoch môžete izoláciu ukončiť aj bez výsledkov testu.
  • Izolácia platí aj pre ostatných členov domácnosti. Ak lekár alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva nenariadia inak, deti do troch rokov nie je treba otestovať. Izoláciu najmladšie deti končia spolu s ostatnými členmi domácnosti.

Bigo
Auto: BMW E46 318i
Kraj: Trnavský

Streda, 7. Októbra 2020, 18:07

Nazdarek, tak dnes som mázol s predkom srnku,, sakra a hladam už dake tie polamane veci čo tam chýbaju :),, ale neviem sa dopatrat k náduchu na spolujazdcovej strane, kde kupiť? ak niekto vie poradit tak vopred dik,

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Streda, 7. Októbra 2020, 18:08

boborjelotor napísal:
20. septembra som online priamo na allianz webe uzatvoril pzp+kasko s platnostou od 24.9., zaplatil som to priamo cez ich portal kartou cez platobnu branu.
Dnes mi napadlo, ze hadam oskenujem novy technicak a poslem im to, snazim sa teda nejak dopracovat k elektronickej komunikacii, ale furt mi vyhadzuje, ze cislo mojej zmluvy je neplatne. Tak tam nasraty volam, a ze vraj oni neeviduju este platbu. Reku jebe vam? ved som to platil cez vas portal. Tak som im poslal pdfko o platbe, a ze oni to musia preverit.
Pouzil som Revolut kartu, lebo som neml pri sebe penazenku kde mam fyzicke karty a ani druhy mobil, kde mam virtualne priamo z SK banky, tak som normalne ako na tucte inych webov zaplatil Revolut kartou. Vraj to asi bude ten problem... ale vas pojebany portal, neviem ci maju tatrabanka branu alebo koho, normalne platbu akceptoval. Cize auto jazdilo 2 tyzdne bez platnej poistky, keby sa stala nehoda som v pici? "Noo sak to by sa nejak doriesilo..."
Nehovoriac o tom, ze som prakticky zrusil u nich povodnu zmluvu a spravil novu, kedze vysla o 30% lacnejsie, overoval som si v septembri, ci vymenu celneho skla beru ako poistnu udalost. ze ano. Vcera mi dosiel z allianzu papier o ukonceni povodnej zmluvy, kde napisali, ze pocas 2 rokov poistenia nedoslo k ziadnej poistnej udalosti, cize na novej poistke mi zratali 5% malus zbytocne. "Mozte teda zmenit zmluvu a odratat ten malus?"... "Nie, museli by ste zalozit novu zmluvu".
Jebem ja boha...
To je nejake divne. Aktualne ti priznaju vsetky bonusy a az ked sa stane PU tak ich rusia a o ten rozdiel ti zdvihnu poistne. Ale hej mna vytocili dobiela okolo leta lebo menili ten system a niektore veci sa behom 24 hodin zneplatnili, resp co platilo vcera uz neplatilo dnes hoci teta na podpore ma presviedcala ze to ist musi. Holt nestihla asi uvadzacie skolenie. Ale uz to mam vsetko nastastie spojazdnene. Inu v Generali tiez obcas natrafis na lumena. Inak tvoj rebricek top3 je akeho zlozenia a v akom poradi? Celkom ma to zaujima.

Milosss

Streda, 7. Októbra 2020, 18:38

boborjelotor napísal:
no prvy hit z googla je minv.sk a tam som sa docital toto

Ak ste za predchádzajúcich 14 dní navštívili rizikovú krajinu EÚ neuvedenú na tomto zozname, môžete postupovať dvomi spôsobmi:
[justify]1. preukážete sa negatívnym výsledkom PCR testu na COVID-19 zo zahraničného laboratória nie starším ako 72 hodín, alebo[/justify]
[justify]2. nastúpite do domácej izolácie.[/justify]
  • Ak ste sa rozhodli pre izoláciu, ste povinní pri vstupe do Slovenskej republiky registrovať sa na webe http://korona.gov.sk/ehranica. Potvrdenie o registrácii si odložte pre prípad policajnej kontroly.

• Najskôr v piaty deň izolácie podstúpte PCR test, ak je výsledok negatívny, môžete izoláciu ukončiť. Ak nemáte príznaky ochorenia, po 10 dňoch môžete izoláciu ukončiť aj bez výsledkov testu.

• Izolácia platí aj pre ostatných členov domácnosti. Ak lekár alebo regionálny úrad verejného zdravotníctva nenariadia inak, deti do troch rokov nie je treba otestovať. Izoláciu najmladšie deti končia spolu s ostatnými členmi domácnosti.
Hmm, ja som šiel priamo z tejto stránky, kde sa registruješ na ten test
https://korona.gov.sk/ehranica/#rc-2
a keď som vybral napr Česko, tak sú tam iba informácie, že v prípade pozitívneho testu tam potrebujú dodatočné informácie, na začiatku stačí počet osôb v domácnosti.
Nuž ale nebudem špekulovať, budem tú cestu musieť preložiť teda.
Nur Original ist Legal.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 8. Októbra 2020, 09:11

boborjelotor napísal:
Jebem ja boha...

mne sa toto iste stalo pred par dnami akurat tusim generali.. na X5 som mal pzp skoro 190€, co som narychlo uzatvaral ked som ju kupoval, tak som to zrusil pred koncom, a cez superpoistenie som uzavrel novu, za nejakych 115€.. v predstihu zaplatim cez branu na karte, platba prijata, vsetko okej. hovorim fajn.. prejdu dva tyzdne, auto uz ma byt asi 5 dni na novej pzp, a pride mail zo superpoistenia ze nemam to stale uhradene :-O a potom za par dni aj s generali ze nemam to uhradene.. tak im trvalo zas skoro dva tyzdne kym sa dostali k tomu aby to overili a nasli tu platbu lebo sa im to nejak dojebalo.. kokoti.
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 217 neregistrovaných