thomix napísal:Čo je podľa Teba "skutočná zostatková hodnota auta"? To je tá cena ktorú určíš ty? Alebo ako sa taká cena stanovuje? Neobraňujem predajcu ani stanovenú cenu, je mi úprimne jedno za koľko to chce predať, len ma fascinuje koľko krát tu čítam výsmech za stanovenú predajnú cenu. Pochopím keď niekto skúsenejší radí predávajúcemu že s takou cenou pravdepodobne stráca čas...
Kto je podľa teba dostatočne “skúsený” že má podľa teba právo určovať zostatkovu hodnotu vozidla a na základe čoho ho určuješ? Evidentne ja na to podľa teba niesom “skúsený”

Čo sa týka nejakej ceny ktorú som napr. ja stanovil pri svojom aute (vždy úspešne) alebo opačne keď auto kupujem tak si ho zároveň aj ohodnocujem (ty asi tiež nekupuješ auto len na základe toho že sa ti páči a potom dáš z vačku 15tis ečka za Fábiu lebo “šak predajca pýtal” že?). A na tuto činnosť je podľa mňa “skúsený” každý dospelý jedinec čo doštudoval strednú školu a neprepadal z matiky.. Je to jednoduchý vzorec : model vozidla, rok vozidla, motorizácia, najazdené KM a dôležitá je výbava! Toto ti stačí aby si si vedel aj ty ohodnotiť približne reálnu cenu hociktorého auta. Pokial presne take auto ako ty predáva 80% ludi za 10tis ečka tak môžeš si byt istý že aj to tvoje bude v tej cene, to že je tam par bláznov čo pýtajú 15 a 20tis ečka úplne ignoruj, po tom neštekne ani pes.. Osobne som už predal cca 10 aút tak mi môžeš veriť že ten vzorec zaručene funguje. Pokial chceš predať veľmi rýchlo stačí dať 1000ku pod priemernú cenu vzorca aby si bol zaujímavý a ver mi že predáš skorej ako ty čo pridávali inzerát oveľa skorej. Musíš si byt ale istý čo predávaš a prečo máš takú cenu! Keď ti zavolá sused že však našiel 530d s rovnakými km ako tvoje o 4000€ lacnejšie musíš si to vedieť obhájiť že predsa on nema to a to vo výbave ma take a take kolesa, nie je to LCI a tvoje už je.. Potom aj úplný blbec zvládne ohodnotiť vozidlo keď ovláda tieto veci :) A je už na ňom či bude predávať za skutočnú cenu akú ma vozidlo a čakať, alebo dá dačo pod cenu a predá často krát aj do pár dni.. No ale predávať o 20 000tis ecka viac ako je všeobecná hodnota určená trhom, TEDA NIE MNOU, ja len tu cenu vyčítam, to už je iná pohádka..