okej, emócia je asi silné slovo, ide skôr o to že e91 ani e61 mi dizajnovo nesedia či už interiér alebo exteriér. Je pravda že trojliter benzín by nebola zlá voľba, ale pohon 4x4 bolo prioritné kritérium a poviem na rovinu že som zvolil radšej quattro ako xdrive. Jasné, S4 4,2 V8 by bola iná káva, ale na presuny po meste alebo na 6km dochádzanie do práce asi nie najšťastnejšie riešenie. Tá 1.8t je výkonovo porovnateľná s M54B22 čo som mal predtým a vďaka turbu aj pocitovo trochu živšia odspodu. A že má o 2 hrnčeky menej a slabší zvuk som už prekusol. Pretekať sa na tom nechystám, ale ak by niekedy v budúcnosti chýbal výkon, vždy je možnosť dať tam chip, vačší intercooler, vstreky, výfuk, atď....Tento motor má tiež potenciál a pri troche snahy nieje problém dostať z neho aj 220 koní. Čo sa týka pocitov z jazdy tak trochu som sa obával nedotáčavosti kôli polohe motoru, ale quattro to celkom vpohode zvláda korigovať. Odhlučnenie interiéru a ani audiosystém (aj keď len základný) sa s e46 porovnávať nedajú. Športové sedačky sú oproti komfortom tiež niekde inde a 2-zónová klíma svetelný, dažďový senzor a šíber je tiež len plus. Napriklad taká e91 v podobnej výbave a s porovnateľným nájazdom by vyšla o dobrých 4-5 litrov viac, takže nebolo o čom. Ja som teda so svojím rozhodnutím spoko a to je základ