Zdravím všetkých s diagnózou BMW. Takže kde začať? skúsim na začiatku.
Po E46 coupe som slintal už od nepamäti. Najskôr som hľadal zásadne len objem 328, teda predfacelift so staršou generáciou motorizácie, vo farbe topazblau a so svetlým koženým športovým interiérom. Niekto sa nad tým možno pousmeje ale premňa to boli vtedy zásadné kritériá a nechcel som nič iné. Hodiny (lepšie povedané dni) presedené pri slovenských, českých, ale aj rakúskych a nemeckých stránkach autobazárov a stále nič. Ako plynul čas, začal som si uvedomovať, že nájsť takúto konfiguráciu v dobrom stave, slušnej výbave a ešte k tomu na Slovensku je nemožné. Postupne som teda upúšťal zo svojich podmienok a začal som pozerať aj 323, ale aj novšie 320 a 325 (stále však pred faceliftom karosérie, ten mi príde na E46 výzorom ako krok späť). Postupom času sa mi začali páčiť aj novšie sedany E90. Stále som však nevedel nájsť auto podľa mojich predstáv. Začiatkom decembra 2013 moc nechýbalo a skoro som od zúfalstva vycestoval do Nemecka za jednou 328mou, no okolnosti boli proti mne a nakoniec som nikam nešiel. Sklamanie, rezignácia....keď zrazu sa objavil jeden kúsok na predaj v PO. Myslím že bolo rozhodnuté ešte predtým, ako som auto prvýkrát videl na vlastné oči. Po dlhých mesiacoch čakania a krátkej skúšobnej jazde nebolo nad čím viac rozmýšlať. Auto síce malo nejaké muchy a bolo to "len" 320ci, no karoséria bez náznaku hrdze a LPG pohon zapísaný v TP boli dostatočné argumenty aby som auto kúpil. Prišlo mi rozumnejšie radšej investovať do väčšej generálky tú sumu čo by som dal inak za prihlásenie zo zahraničia tomuto sku...ehm, hnusnému štátnemu aparátu.
Niečo z histórie: február 2001 - auto uzrelo svetlo sveta v Regensburgu
máj 2009 - kontrola originality, dovezené na SVK z Talianska pri 82tkm, prvýkrát prihlásené v Trnave
november 2012 - znena majiteľa, prepis do PO pri 134tkm
január 2014 - doviezol som si domov moje prvé (a určite nie posledné) BMW. Vypadá to tak, že som štvrtý majiteľ v poradí, pri kúpe na budíkoch svietilo cca 149tkm, či sú reálne, to neriešim.
Od kúpy sa na aute spravil nasledovný servis, upgrade, downgrade, tuzing:
marec 2014:
- po kúpe klasika - výmena všetkých možných kvapalín a filtrov
- pretesnený vanos, výmena separátora, tesnenia veka ventilov
- čistenie vstrekovačov a škrtiacej klapky
- nové predné ramená, tyčky stabilizátora, vzadu nové prachovky a dorazy
- výmena ježka, motorčeka ostrekovačov, páčky BC, oprava budíkov

júl 2014:
- výmena LPG nádrže + multiventilu, filtre + kalibrácia systému, kontrola elektroinštalácie LPG
- vymenené všetky kladky, remene, napináky, vodná pumpa, termostat

september 2014:
- nový predný m-look nárazník + prelakovanie zadného pravého lemu

december 2014:
- nové sviečky BOSCH
- shortshift kit z BMW Z3 + repas kulisy radenia

január 2015:
- výmena oleja
- tesnenie olejovej vane, gufero klukovky + obal
- silenty motora

máj 2015:
- schmiedmann catless zvody + koncovka
- nové lambdy a snímač výfukovej vačky
- EU2 soft do RJ motora
- silentbloky uloženia diferenciálu - strongflex red
- naplnená a vyčistená klíma

október 2015:
-repas DISA-klapky, KN vzduchovy filter,
- nová hardina a uloženie kardanu
- strongflex red uloženie zadnej nápravnice a pozdľžnych ramien

január 2016:
- kotúče, platničky - predok, zadok + ručná, výmena oleja a brzdovej kvapaliny, nová baterka,

júl 2016:
- tesnenie púzdra olejového filtra

september 2016:
- výmena diferenciálu z 3,38 na 3,23 + olej v diffe

október 2016
- výmena motorového oleja
- repas xenónov - nové výbojky, paraboly, čistenie, leštenie plexi
- STK, EK

november 2016
- nové zimné gumy Dunlop Wintersport 5
-nová vodná pumpa + výmena chladiacej kvapaliny
Plány alebo skôr túžby do budúcna:
- GPS rádio, cúvacia kamera, rozmýšlam nad vytlmením + možno subwoofer
- sedačky s výhrevom + renovácia pôvodného interiéru, alebo transplantácia komplet interiéru
Nejaké prvé fotky po kúpe a výpis výbavy:

- výpis výbavy
- 1.jpg (77.7 KiB) 6766 zobrazení

- prvé foto po kúpe

- P1030008.jpg (80.43 KiB) 6766 zobrazení