ViktorDDD napísal:nechcem vyzerať ako Mpower s jeho jablčnou štavou, ale ja som nadmieru spokojný s kvalitou fotiek Lumie 930 . . .

Pani ja za to naozaj nemôžem ze Apple ma proste najlepší telefón, bez ohľadu na to ze nemá 90 000ah batériu a 500 MPx fotak a 300 jadrový procesor :) Ked ma niekto niečo dobre a vychválim tak som hneď zaujatý?
Proste súhra hardvéru presne na mieru softvéru spolu s najmodernejším mobilným systémom na svete je neporaziteľna. Ako som uz povedal ja nie som Apple fanatik ale len fanúšik, ked bude mat premena zamna Sagem lepší ekosystém, podporu, a telefóny ako Apple nemám problém kúpiť si Sagem.. Ale fakt je taký ze Applu nedokáže momentálne nikto konkurovať.. A väčšina ľudí čo raz s Androidu skúsili Apple tak na Android sa uz nikdy nevrátili, a aj tu na fóre je pár takých príkladov. Pre mna su to aj tak len blbe telefóny.. Používam telefón len zbežne ked potrebujem, síce to tak vyzerá ze si honím nad iPhonom ale kde že, ja len rad diskutujem na tuto tému, tak aj ako o PC HW :) a ked je niečo proste objektívne lepšie tak to presadzujem, ja len mám rad inovácie a technológiu :) Stejne je to aj tak len o tom komu čo sedí..
Len na zamyslenie :
iPhone 6S ma 2 jadrový processor na takte 1.4GHz a je výkonnejší ako 8 jadrový processor Samsungu ktorý beží tuším az okolo 2.1GHz.. A to je ten ich Exynos súčasná špička medzi CPU robený 14nm procesom.
iPhone 6 s 8mpx podľa testov lepšie fotí ako Samsung S6 s 16MPx (je to individuálne občas)
iPhone 6 s 1GB ram behá svižnejšie ako S6 s 3GB LPDDR4.. (Oveľa rýchlejšia ram ako v iP6, resp. najlepšia aká existuje)
Ja tomu hovorím klobúk dolu. To je ako keby 300k BMW dávalo dole všetky Ferrari.
PS : veď Nokie patrili od jak živa k absolútnej špičke čo sa fotaku týka, a to preto lebo používajú vybornu techniku od Carl Zeiss, veď Nokia Lumia 1520 z roku 2013 sa stále radi medzi súčasne najlepšie fotomobily.
PS2 : aj ja zdieľam názor ze za telefón 700/800/900€ je už proste mimo, ale ked niečo posudzujem čo je lepšie tak na cenu sa neberie ohľad.. Niečo ako ked sa budem s niekým rovnako hádať ze BMW ma lepšie auta ako Peugeot..
PS3 : fuxo oprav si tu cenu lebo niektorý užívatelia môžu nabrať dojem ze za 720€ kúpia 6S 64GB v telecome, predpokladám ze to si mal dotovanú cenu, alebo nejakú zľavu. Inak mne dal Orange v januári ked končili iste zmluvy 3x po iPhone 6 po 240€ každý :) ze jak som sa potešil