... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Re: Kúpa F10

Sobota, 6. Februára 2021, 21:25

A aké letné gumy máš prosím ťa? R19 245/40 a 275/35?
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 21:28

tomas.k napísal:
Tu mas z mojho auta

Obrázok
Ak mi vedia tieto čo máš ty v BMW odobriť pre zápis tak výborne. Pozerám že aj r20 tam máš dokonca. Uvidim čo mi povedia keď tam zavolám a mi aj zdvihnú 😅. Lebo čo mám Seat tak tak strasne kraviny vymýšľali že podľa typu motorizácie len taký a taký rozmer i keď na inom motore (rovnaké auto) môže mat aj iné rozmery. Dúfam že v BMW takéto kraviny neriesia. Som vcelku zvedavý čo mi povedia
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

PetoK
Kraj: Žilinský

Sobota, 6. Februára 2021, 21:33

Nemusíš tam ani volať, rovno sa obrať na importéra a požiadaj o certifikát ktorý bude vystavený na tvoje konkrétne vin. Na to ze im budeš diktovať co chceš zabudni.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 21:48

Ako ja im nechcem nic diktovať, len chcem zapisat rozmer r18 na letne gumy, to co tu tomas.k postol co ma on v technicaku to mi bohate stačí, aj tak to chcem len do rezervy mat zapísané zatiaľ. Len chcem aby mi najprv podla VIN, alebo typu auta povedali ake gumy mi vedia dat certifikát, naco by som mal platiť za certifikát ak by som potom zistil ze mi dali r18 ale len na zimne rozmery chapes, to by bola skoda penazi

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 6. Februára 2021, 22:06

co su to zimne rozmery?

voMacK
Auto: G31 540i

Sobota, 6. Februára 2021, 22:26

*Michael Jackson eating popcorn gif*
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 22:58

boborjelotor napísal:
co su to zimne rozmery?

Tak ja mam v technicaku r19 245/40 a 275/35 cize dvojrozmer a potom r17 225/55 tak som myslel ze na zimu su vsetky kolesa rovnake a na tych väčších diskoch (rozumej letne) je dvojrozmer vpredu/vzadu. Ci?

PKuncik
Auto: F07, N55
Kraj: Zahraničie

Sobota, 6. Februára 2021, 23:03

A proč bys nemohl mit letní pneu 4x 245/40 R19? A v zimě úplně stejný rozměr.

boborjelotor

Sobota, 6. Februára 2021, 23:08

jedno a dvojrozmer nema nic spolocne so zimnymi a letnymi pneu. byva odporucany vacsinou 1-2 rozmery na zimu, jednorozmer preto, ze hlavne tam kde sa vela jazdi v snehu je lahsie prerazit uzsou pneu sneh a vodu, tu si najdi svoje rozmery ake vsetky sa na tvoju motorizaciu zapisovali https://www.wheel-size.com/size/bmw/5-s ... d-eudm-232
najdes aj na r18 jedno aj dvojrozmer.

boborjelotor

Sobota, 6. Februára 2021, 23:32

Cabinko napísal:
Ako ja im nechcem nic diktovať, len chcem zapisat rozmer r18 na letne gumy, to co tu tomas.k postol co ma on v technicaku to mi bohate stačí, aj tak to chcem len do rezervy mat zapísané zatiaľ. Len chcem aby mi najprv podla VIN, alebo typu auta povedali ake gumy mi vedia dat certifikát, naco by som mal platiť za certifikát ak by som potom zistil ze mi dali r18 ale len na zimne rozmery chapes, to by bola skoda penazi
som si az teraz vsimol to poznamku o skode penazi :)
reku ci si pripraveny, ze si si kupil auto, kde nejakych 80 ecka je prd vo vetre :)

k tym vybojkam, co si kupil, aby si rovnako nebol prekvapeny, ze 130 ecka za nove vybojky a svieti furt nakokot. mas 10 rocne auto, a svetla nemusia vyzerat ovela lepsie ako tieto 12 rocne co nedavno postoval crumar post1408920.html#p1408920

cerpadlo to uz malo za sebou alebo este nikto radsej nekontroloval piliny? 2010, 300k natocene, to ak ti pomelie tak nebudes vesely.
to len na margo toho, ze celkom spekulujes so zodratymi gumami, ze este hadam pojazdis a tak :)
to cistenie DPF ti tiez vydrzi najblizsich 10k, a potom zas 300 ecka za cistenie, ci cinska prazdna krabicka, co nic nerobi, alebo nove za 2200?
ak ta dnes vyrusuje predstava, ze mas vykotit 700 eur za gumy, servisovanie tejto pajty ti nebude robit radost.

pablohablo

Nedeľa, 7. Februára 2021, 00:08

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:19, upravené celkom 3 krát.

PKuncik
Auto: F07, N55

Nedeľa, 7. Februára 2021, 00:20

pablohablo napísal:
dam ti radu na mieru, zober 18” oem bmw origo disky jednu sadu jednorozmer na leto aj zimu. v podstate najefektivnejsie jazdenie a ostanu ti prachy na potrebnejsie veci. hentie dvojrozmery byvaju drahy spas, najme rozmery r19/r20 v tej sirke dozadu.

Asi tak. :thumbup:

tomas.k
Auto: BMW F10 520xd LCI
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 7. Februára 2021, 09:00

Ak mi vedia tieto čo máš ty v BMW odobriť pre zápis tak výborne.

Musia ti to odobrit, nakolko moje auto doviezol priamo Autopalace a vsetky papiere okolo neho riesili oni, cize aj zapis alt rozmerov. Ako pise Pablo, chod na ebay a najdi jazdenu komplet sadu 18". Ja som presne takto kupil zimnu sadu za cca 1100 namiesto 3500. Kupoval som od tychto v 2017, cize neviem co budu mat v ponuke teraz. Platba cez PayPal a do 4 dni boli doma.

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 7. Februára 2021, 11:53

Boborjelotor tá škoda peňazí bola ku tomu že si dám vypracovať certifikát a zistim že mi to je nanič lebo také rozmery aké som chcel na leto (dvojrozmer) mi tam ani nedajú. Tak načo potom za to vyhadzovať prachy. Tu nejde o tých pár EUR ale o princíp

Čo sa týka výbojok sa nikto nevyjadril či dobrý výber ani mi nikto nepotvrdil že D1S som aj mal kúpiť tak to budem brať že áno. Čo sa týka svetiel tak letmo vyzerajú dobre, ale nekontroloval som ich, to máš pravdu možno bude treba preleštiť alebo niečo. To pozriem keď sa dokonci auto.

Čerpadlo sa mi zdá že sa tiež menilo, ale pre istotu sa znovu opýtam. Ale keď o Tom píšeš myslím že to šlo tiež len som na to zabudol (ale teraz som si spomenul že to je u tohoto auta háklivé, no myslím že sme to spatne už aj niekde riešili v tejto diskusii)

Čo sa týka dpf ak bude problém tak asi pôjdem skôr do nového ale nie OEM ale nejakú kvalitnejšiu alternatívnu značku. Viem že čistenie väčšinou stojí za nič. Ale ako som písal kamoš čistil dpf lebo už mal všetko rozobraté keď sa rozvody robili, nie preto lebo to dpf potrebovalo, čiže ani vtedy nebolo tak zanesená tak uvidíme ako sa to bude správať a koľko to vydrží.

A čo sa týka gúm, písal som vyššie že to neriesim koli cene gúm, ale koli komfortu. Preto som sa zatiaľ podľa odpovedí rozhodol tak že zatiaľ nechám tie čo tam sú lebo sú to rft19, gumy sú zjazdné ale niesu to slicky. Aby bolo jasne majú ešte nejaký dezén, len nerád chodím na doraz. Mimo to na seate som letne menil stále po 2 rokoch tak Nvm ako často tu budem, lebo kamoš vravel že na zimných jazdi celorocne a mu vydrzia 2-3 roky tak mi napadlo že možno gumy vydrzia dlhšie koli efektívnejším systémom ABS, esp a pod., predsa len aj pri skúšobnom skúšaní som cítil že to je citeľne efektívnejšie.

A to čo som sa na zapis pýtal je to že teraz skúsim odjazdiť tieto, potom asi kúpim nonRFT aby som cítil rozdiel. A keď nebude tak veľký rozdiel som uvažoval že kebyže mám r18 zapísaný dvojrozmer tak možno by som vymenil disky s niekym za r18 a kúpim r18 runflat na leto v budúcnu. Čo mi pride ako taký kompromis medzi komfortom a bezpečnosťou (resp. komforte pri defekte). Neriešil som tu peniaze, o to nejde v tomto prípade, bezpečnosť je na prvom mieste. Len chodím hlavne po východe a tu mame take cesty ako mame.

pablohablo

Nedeľa, 7. Februára 2021, 12:41

rozdiel akurat v tom ze seat prezujes komplet za 300-400 Eur, kdezto na tu F10 v dvojrozmere kupis za 250-300 Eur jednu zadnu gumu. Uvidis co povie kamos ked bude na tie R19 navliekat 35 profil, ci to bude za 20 :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní