... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Peter Megela
Auto: BMW5 F10 525d xDrive
Kraj: Bratislavský

Re: Kúpa F10

Sobota, 15. Apríla 2023, 21:14

Zdravím, čisto teoreticky uvažujem o výmene mojej F10, nakoľko nájazd už prekročil 170.000 km a keby som chcel ďalej pokojne jazdiť, tak ma isto neminie veľký servis. Auto som kupoval s nájazdom cca 45.000 km a aj napriek nízkemu nájazdu ma občas poriadne potrápilo a preto ďalšie auto by som chcel opäť s nízkym nájazdom. Hľadám 530d a z praktického hľadiska bude asi lepšie kombi. Šialený nárast cien jazdených áut ma núti zabudnúť na G31 :D a asi pozerať po F11. Dnes som našiel tento inzerát: https://www.autobazar.eu/detail/bmw-rad ... /15026912/ a pochopil som z neho, že sa jedná o 7 ročné auto, ktoré má v popise nájazd 25.000 km no na budíkoch je len cca 1700 km a kúpené bolo len nedávno priamo v BMW a vzťahuje sa naň 5 ročná záruka. Ak by to aj bolo reálne, tak by ma zaujímalo, čo sa deje s autom keď 7 rokov stojí a nejazdí a či má vôbec zmysel o takej kúpe uvažovať?
Naposledy upravil/-a Peter Megela v Nedeľa, 16. Apríla 2023, 12:20, upravené celkom 1 krát.

Užívateľov profilový obrázok
sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 16. Apríla 2023, 07:58

To auto čo si sem dal (celkom pekné, no pár vecí vo vybave by mi chýbalo) je v inzercii už veeeeĺmi dlho...ani sa km moc nehybu...32tis eur za f11 je úlet podĺa môjho názoru.... je to 8 ročné auto, kde aj vek bude zohrávať úlohu v stave...navyše kupuješ rovnaké auto...žiaden progres...radšej poriešiť veĺký servis a máš zase kĺud na dlho...ako kupovať drahú mačku vo vreci....za 30tis začínajú g31 4valce s jakou takou vybavou ...to by bola lepsia voĺba ako f11 myslim si....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Peter Megela
Auto: BMW5 F10 525d xDrive

Nedeľa, 16. Apríla 2023, 12:34

Už celkom dlho pozerám inzeráty, ale tento kus som musel prehliadať, lebo som ho našiel až včera :-) Inak tie km sa nehýbu asi preto, lebo tá firma čo to predáva je zrejme autorizovaný predajca Mazdy a SsangYongu a toto vzali na biznis, ale to je nepodstatné. S tvojim názorom sa úplne stotožňujem, ak by som sa pre ňu aj rozhodol tak 32.000€ by som za ňu rozhodne nedal, minimálne dve tisícky by som chcel spustiť, ale stále je veľa peňazí za tú generáciu a v podstate by som mal to isté, síce kombi s 3 litrom, ale inak nič nové. Zrejme budem musieť počkať a viac zarobiť :D a potom pozerať po Géčku, ale normálne s 3 litrom, nech mám BMW jak sa patrí a nech je tam poriadny progres :D 4-valec by som už asi nechcel, ten môj je twintubro, má upravený soft, výkonové parametre podobné V6 a celkom to aj ide, ale kolega má tiež F10 už s B47 140kW a je to bieda pri predbiehaní keď je auto plné ...

Pilifo
Auto: BMW E61 530d
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 17. Apríla 2023, 09:48

Ja som si prednedávnom uvedomil podstatnú vec. Síce mám už len starú vydojenú E61 530d v automate, ale ten šesťvalec je na nezaplatenie.

Žene som prednedávnom kúpil Passat B8 2.0 TDI 140 kW v automate a to auto sa normálne nedá jazdiť v štandardnom režime pre automat v meste, keďže ten sa snaží držať auto v nízkych otáčkach, kedy motor duní, vibruje a mne to pri jazde trhá uši. Preto jazdím len v športovom režime, kedy ten motor žiadne vibrácie pri vyšších otáčkach nemá. Inak rovnakú vec pri recenzii kritizoval aj Peťo z volant.tv. Ale oproti tomu moja E61 na D režime jazdí v podobne nízkych otáčkach ako Passat hlavne v meste, ale žiadne divné zvuky spod kapoty sa neozývajú a tá jazda je príjemná.

Na manuáli je tento problém prakticky nepostrehnuteľný, keďže preraďovať si každý môže podľa seba, ale pri tom automate to bola jedna z prvých vecí, ktoré ma začali iritovať. Takže si hovorím, že ako ďalšie auto si kúpim určite zase len šesťvalec.

Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Štvrtok, 14. Novembra 2024, 18:43

Pilifo napísal:
Cabinko, a tvoja F10 jazdí po 2 rokoch stále dobre? :smile:

Ahoj. Ospravedlňujem sa, nebol som tu veľmi dlho. Áno jazdí. Akurát sa menila zadná adaptívna náprava a v pondelok sa ide meniť aj predná. Je to pomerne drahé nakoľko pri tomto modeli to bola dosť rarita aby malo auto natáčaciu adaptívnu zadnú nápravu a už bolo nutné ju meniť. Ale tak autičko má teraz cca 400k nájazd takže tomu nieje pri tomto nájazde čo vytknúť. Čiže som sa buchol po “kešeni” 😄 ale na auto ako také nedám dopustiť. Kúpu neľutujem a to sa s WV alebo Seatom a Škodou nedá porovnať kvalitatívne. Brzdy po 100k úplne bez problémov, menil som len zadné doštičky, aj to len preto že jedna bola zle založená, inak by ani tie meniť netrebalo a to im aj pomerne často nakladám. Už síce nebehám toľko a hlavne po meste, ale inak som spokojný. Nejaký čas po kúpe sa čistilo sanie (to som tu možno aj predtým písal) potom som odstavil EGR a dal čip na 239kw a upgrade riadiacich jednotiek keď mi robili carplay a cúvaciu kameru, inak nič také. Ešte sa niekedy v priebehu času menilo horné uloženie zadných kolies pri nájazde okolo 350k. Mimo to mám pocit že okrem bežného servisu nič. Teraz ako som písal sa mení adaptívna náprava a ešte som dal meniť nejakú riadiacu jednotku žhavičov a zdochynaciu klapku ci co to je. Ale tak to niesu až také položky a myslím si že to pri tomto nájazde ku autu patrí. Jediné čo mi vadí je že to je sedan, ale to nieje chyba auta, ale moja že som nekúpil f11. Teraz keď sa nám narodila dcérka, tak zisťujem že sedan je strašne nepraktický 😒. Ja pravdepodobne o rok budem kupovať Teslu Y, lebo chcem SUV a prejsť na elektromobil, kedže sme doma dali tepelko a fotovoltiku. A u vás ako?
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

xener
Auto: biele, sede, modre

Piatok, 15. Novembra 2024, 13:51

u nas ok, my sme este v poriadku a nekupujeme elektronezmysly :)
Imperialblau Brillanteffekt Metallic - A89

Cabinko
Autor témy

Piatok, 15. Novembra 2024, 14:21

xener napísal:

Chápem, nemusí to každému dávať zmysel a to nikomu ani neberiem 😊 elektronezmysel to pre teba možno je, pre iného zas nie. Nájdu sa na oboch stranách pre aj proti a je na každom z nás ako si to vyhodnotí. Mne to zmysel dáva, ale nevnucujem to druhým.
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

devotional
Auto: F30 2015

Piatok, 15. Novembra 2024, 16:20

BMW robí parádne BEV, takže aj ked s elektrom, u značky zostávam
BMW i3 120 2019
BMW F30 320d 2015
RR Silver Wraith II 1977

Cabinko
Autor témy

Piatok, 15. Novembra 2024, 17:11

Ja si myslím že to je vporiadku. Pokiaľ ti vyhovuje dané vozidlo alebo značka myslím si že to je úplne vporiadku. Pre naše potreby mne najväčší zmysel dáva aktualne Tesla Y, no každý sme iný. Ja si myslím že aj bmw má dobré vozidlá, veď ako som písal vyššie tak som spokojný s f10, ale časy a potreby sa menia v priebehu času u každého.

jararak
Auto: skodofka 120l

Sobota, 23. Novembra 2024, 18:46

xener napísal:
a vdaka takymto nazorom bude este dlho pradlho roboty ako na kostole s egrkami a podobnymi blbostami ;)
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

devotional
Auto: F30 2015

Pondelok, 25. Novembra 2024, 08:53

tých výkrikov do tmy je tu stále menej a menej a čím dlhšie ich bude, tym dlhšie budu mat servisy čo žrát :-D
BMW i3 120 2019
BMW F30 320d 2015
RR Silver Wraith II 1977

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných