... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Kúpa F10

Streda, 9. Decembra 2020, 18:44

AAAaaaaale snad by si sa nesiel zastavat....Keby neojebavali neprezili by bazarnici....to vie kazdy a nemusi tam ani robit....Myslim ze vela ludia uz si preslo tymto...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Streda, 9. Decembra 2020, 18:57

Ale obdivujem kabinkovu kludnost, ked tu don pol klubu jebe, vyzera ze je zvyknuty, predsa len tam cosi bude s tymi ojebmi😂

Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Streda, 9. Decembra 2020, 19:19

TT-SIMIK napísal:
AAAaaaaale snad by si sa nesiel zastavat....Keby neojebavali neprezili by bazarnici....to vie kazdy a nemusi tam ani robit....Myslim ze vela ludia uz si preslo tymto...

Nie, nejdem sa ich zastávať, osobne by som tam auto nikdy nekúpil. Ale fakty sú také že nie každý predajca čo tam robí musí byť bezchrbtový, no keďže nevieš na koho natrafíš, radšej tam ani nejdeš. Vravím ale o tom že ma tu zas porovnávajú s úplne inou firmou s ktorou nič nemám a to čo je spoločné je len sektor podnikania.... A čo sa týka vlka z Wall street tak jeho príjmi mať by som bral, ale nie takým štýlom ako vo filme, pretože to je cisty odrb ako pyramídové hry a s takými vecami by som nechcel mať nič spoločné.
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 03:24

Ahojte. Už prešiel pomerne dlhý čas, od kedy som sa chystal kúpiť F10 koli ktorej som aj zakladal toto vlakno. Hold dost veci sa zmenilo a zmenili sa priority takze sla kúpa auta stranou (predsa len je to pasivum ktore mi nezarobi).

Sľúbil som ze sa ozvem ked ho budem mat, resp. ho kupim a konečne nastal cas. Auto som uz kupil, preberať si ho budem v priebehu budúceho týždňa, nakolko som kamaráta poprosil aby mi vybavil opravu sedadla, aktualne je teda sedačka a volant u čalunika, potom sa pojde dokončovať sedačka (oprava, striekanie atd.) + čistenie oboch predných sedačiek na 300e, celkove vyčistenie (tepovanie, vysávanie, ošetrenie koze) 50e a to čalúnenie volantu 80e....ci dobrá cena posúďte sami, podla mna vpohode, toto si hradím uz ja, ale chcel som to mat urobene do preberania. Tiez mi opraví kozu na dverach (zadarmo) a kúpi nove madla (v predu). Celkovo tam bude auto cca tyzden, cize v priebehu budúceho týždňa ho pojdem prebrať. Naposledy ked som na ňom šiel mi prisli xenony nejake slabé, takze som rovno objednal nove Osram D1S Night Breaker Laser (dufam ze som objednal dobre aj typovo ze nemali byt D2S aj kvalitatívne), ked ho prevezmem pojdem rovno ku mechanikovy na prehliadku (doveruj, ale preveruj) a rovno dam xenony vymeniť. No a uz som zacal dohadovať aj chalana odtiaľ z fóra na SW úpravy a dalsie veci co som sa snim o tom uz predtym bavil.

Chcem sa vas ale opytat na dve veci, bol tam problem s AD/EDC, nakoniec sa ukazalo ze bol problem v nejakej sekundárnej batérii ktorá bola KO. Kupil tam novu a vraj to je uz ok, auto ide dobre ale naposledy ked som šiel som moc rozdiel medzi režimami necítil, je nejaky spôsob ako to viem inak skontrolovať ci to je ok?

A odniesol som si uz letne disky a co som pozeral dezén uz nic moc, mozno dam na nich letnú sezónu, mozno ani nie celu. Uvažujem o nových gumách a prelustroval som aj tu fórum o tom, no neviem ci ist do RFT, alebo len XL. Ani nie koli cene ale skor komfortu. Niektorý píšu ze s adaptívnym podvozkom je rozdiel minimálny ak nejaky, iný zas ze podstatný, neviem kde je pravda. Okrem iného som si vsimol ze letne obutie je Good year * 245/45/19 a 275/40/19 origo rft pre BMW, podla všetkého ale by gumy mali byt na r19 plytšie, predpokladam ze sa dávali tieto koli komfortu. Zacal som zvažovať aj alternatívu ci neponuknem disky na výmenu za r18, pripadne ci nechať tento rozmer a v BMW mi vedia odobriť tento rozmer aby som to dal zapísať aj do TP pri prepise (nechcem moc jazdiť na gumách co niesu zapísané). Vraj sa to moc nerieši, no v pripade nehody by to mohlo mat negatívny dopad a pod.
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Sobota, 6. Februára 2021, 07:12

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:19, upravené celkom 1 krát.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 09:45

Čo? Ku tomu si ako dospel? Vyššie som písal že to neriešim koli peniazom. Ide mi skôr o komfort. Mám obavy či keď fam kúpim origo nebude to moc tvrdé, preto som premýšľal aj o Tom či nevymenil r19 za r18, pripadne ísť do non rft. Chcel som sa poradiť. Rft sa mi páčia hlavne ak by som dostal defekt len strata komfortu sa mi nepáči. Mimo to myslím si že gumy či r18 alebo r19 tam moc veľký cenový rozdiel nebude čiže to nieje otázka peňazí, skôr to že komfort uprednostnim pred vizualom

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 6. Februára 2021, 09:51

1) doveruj ale preveruj - auto das k mechanikovi az po kupe - akoze potom co, ked najdes problemy za 3k, tak pojdes pytat peniaze naspat?
2) ked je raz predpisane 245/40 a 275/35 tak ti nikto v BMW nevyda coc, aby si tam zapisal kokotinu 245/40 a 275/45, na to rovno zabudni. Niekto nasiel gumy o 5 eur lacnejsie kus na zly rozmer tak sa ulakomil. Alternativne rozmery ti zapisu, v raritnych pripadoch, ak je priemer kolesa rovnaky, cize meni sa aj sirka disku, ale ked zmenis sirku disku o pol palca tak profil sa nebude menit len o 5 ale min 10.
Nikto ich tam nedaval koli komfortu, len kolenovrtanie.

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 10:19

Nie, toho sa nebojim, len mam otáznik ohladom toho adaptivneho podvozku ktory by mi dodatočne musel opravit. A BMW by mi nedalo doplniť r18? Ok cize ak necham tieto disky, dat to co je v technicaku (ine by som tam ani nedaval ak sa neda zapisat), a rft alebo non rft? Je alebo nieje citit rozdiel v komforte ak mam adaptívny podvozok? Vy kupujete ake?

TT-SIMIK

Sobota, 6. Februára 2021, 10:22

A legenda sa vratila....Kolko ma to delo km ze uz ides kozku opravovat? Aky motor a model si kupil? Co vsetko bolo robene na aute uz co sa tyka servisu? To ma zaujma nez to vykesujes....

Adaptiv ak funguju rezimy a nic nesvieti,by ti mal ist...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 10:32

Ma cca 310k, hodil by som sem foto, len nvm ako. Bocnica na vodicovom bola vysuchana koli nastupovaniu a volant tiez vysuchany,inak je to bez problemov, ale chcel som dat i tak auto vyčistiť a kozu celkovo ošetriť.

Je to F10 N57 530D 180kw. Ohľadom servisu tak za posledný rok sa menili rozvody (za origo) aj s nejakými napinakmi a takými vecami, prevodovka sa menil olej aj olejová vaňa (za ZF), DPF sa čistilo (ale nevedel povedat ako takze tam mam otáznik ako dlho to vydrzi) i ked to robil lebo mal vsetko rozobraté, nie preto lebo by to bolo nutne, takze uvidime. A auto som uz vyplatil, uz mame doriesenu zmluvu, splnomocnenie len je auto na čalúnení (na moj podnet).

Tak naposledy ked som snim šiel som mal coronu a horúčku tak som to mozno vnímal skreslene, ale uprimne som medz SPORT a Comfort necítil vpodstate žiadny rozdiel, preto sa na to aj pýtam (V aute mam len režimy Sport+, Sport, Normal a Comfort, nech si to niekto nemýli s tými novšími kde je aj Comfort+ a Eco namiesto Normal 😊

boborjelotor

Sobota, 6. Februára 2021, 10:37

co myslis doplnit r18, r18 by si mal mat v technicaku rovnako aj ak si kupil cukrovu 550i, r18 bude mat kazda f10.
samozrejme ze je citit rozdiel v komforte, ak mas adaptivny podvozok, a ty si pisal, ze mas aj AD, co je adaptive drive, aktivne stabilizatory, to ked sa ti pojebka, vela ludi budes musiet nahovorit investovat do Arcy :) aby si to opravil :).

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 10:41

Ano ma to adaptívne stabilizatory, aj vsetko, aj natáčanie zadnej nápravy. Ale videl som technicak a nie, su tam zapísané len r17 na zimu a r19 na leto. Preto som sa pytal na zápis. Volal som aj do BMW len mi nezdvihali, chcem sa ich opytat ake rozmery mi vedia doplniť. Ale co som z fóra vypozoroval vela ludi ma r19 leto a r18 zima? Čiže ohladom gúm a komfortu na leto by si co odporúčal?

TT-SIMIK

Sobota, 6. Februára 2021, 10:46

Prejdi na nejaku horsiu cestu a skus to este tam...Tak ci tak tie tlmice pri tychto km uz nebudu fungovat tak ako pri 150tis.....Na to ze si investor si si kupil pasivum z takymi km,tak to drzim palce,aby sa ti co najmenej minal aktivny prijem...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

Cabinko
Autor témy

Sobota, 6. Februára 2021, 10:51

Tak uvidime co bude v servise a co povie este kamos s diagnostikou. Vies poradit aj ohľadom tych letnych gúm? Chcem nejake skusenosti z praxe. RFT ci nonRFT? Pri AD je to vpohode na komfort? Najčastejšie jazdenie v KE a okoli, pripadne horná, dolná cesta do BA.

boborjelotor

Sobota, 6. Februára 2021, 11:31

AD nema vplyv na komfort, AD ma vplyv na naklananie v zakrutach.
ak mas kopiu TP tak sem pastni ten posledny obdlznik vpravo dole kde su alternativne rozmery, nejaka divne, ze je tam r17, r19 a r18 nie. ten kto auto prihlasoval si to mohol skontrolovat, v coc urcite mal r18.
k autu ti nedal majitel COC?

ci runflat sa musis rozhodnut ty, to nikto za teba nerozhodne ci ti ide o komfort jazdy alebo o komfort v pripade defektu. rft budu tahat v kolajach do stran, budu samozrejme tvrdsie, budu o nieco drahsie a vo velkej vacsine pripadov ti ich pneuservis neopravi v pripade defektu, obzvlast ak bude defekt v bocnici, opravi ti max. malu dierku v behuni ak sa bude dat zapchat klinom a zalepit.
ludia to robia aj tak, ze na zimu davaju rft, kedze vacsinou davaju mensi rozmer, kde sa trochu vynuluje ten znizeny jazdny komfort, ale chcu v pripade defektu radsej s autom dojst niekam aspon na pumpu, kde ak musis cakat na odtah alebo mobilny servis mozes pockat v teple, a nemusis sa mordovat v snehu, mraze a tme, a na leto daju non-rft. Kazdopadne si prekontroluj, ci ten 12V kompresor funguje a ci tam mas lepiacu sadu, pripadne kup novu, stoji to 5 korun aby si mal istotu, ze ked v pripade mensieo defektu, ktory sfukuje par desatin baru nadrbes maglajz do kolesa a ides dalej.
ak pri zmene rezimu comfort na sport necitis citelne stvrdnutie podvozku tak potom neviem, ci bude vsetko OK. to musis citit aj na dialnici
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 32

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Hopez a 2 neregistrovaní