Sobota, 6. Februára 2021, 03:24
Ahojte. Už prešiel pomerne dlhý čas, od kedy som sa chystal kúpiť F10 koli ktorej som aj zakladal toto vlakno. Hold dost veci sa zmenilo a zmenili sa priority takze sla kúpa auta stranou (predsa len je to pasivum ktore mi nezarobi).
Sľúbil som ze sa ozvem ked ho budem mat, resp. ho kupim a konečne nastal cas. Auto som uz kupil, preberať si ho budem v priebehu budúceho týždňa, nakolko som kamaráta poprosil aby mi vybavil opravu sedadla, aktualne je teda sedačka a volant u čalunika, potom sa pojde dokončovať sedačka (oprava, striekanie atd.) + čistenie oboch predných sedačiek na 300e, celkove vyčistenie (tepovanie, vysávanie, ošetrenie koze) 50e a to čalúnenie volantu 80e....ci dobrá cena posúďte sami, podla mna vpohode, toto si hradím uz ja, ale chcel som to mat urobene do preberania. Tiez mi opraví kozu na dverach (zadarmo) a kúpi nove madla (v predu). Celkovo tam bude auto cca tyzden, cize v priebehu budúceho týždňa ho pojdem prebrať. Naposledy ked som na ňom šiel mi prisli xenony nejake slabé, takze som rovno objednal nove Osram D1S Night Breaker Laser (dufam ze som objednal dobre aj typovo ze nemali byt D2S aj kvalitatívne), ked ho prevezmem pojdem rovno ku mechanikovy na prehliadku (doveruj, ale preveruj) a rovno dam xenony vymeniť. No a uz som zacal dohadovať aj chalana odtiaľ z fóra na SW úpravy a dalsie veci co som sa snim o tom uz predtym bavil.
Chcem sa vas ale opytat na dve veci, bol tam problem s AD/EDC, nakoniec sa ukazalo ze bol problem v nejakej sekundárnej batérii ktorá bola KO. Kupil tam novu a vraj to je uz ok, auto ide dobre ale naposledy ked som šiel som moc rozdiel medzi režimami necítil, je nejaky spôsob ako to viem inak skontrolovať ci to je ok?
A odniesol som si uz letne disky a co som pozeral dezén uz nic moc, mozno dam na nich letnú sezónu, mozno ani nie celu. Uvažujem o nových gumách a prelustroval som aj tu fórum o tom, no neviem ci ist do RFT, alebo len XL. Ani nie koli cene ale skor komfortu. Niektorý píšu ze s adaptívnym podvozkom je rozdiel minimálny ak nejaky, iný zas ze podstatný, neviem kde je pravda. Okrem iného som si vsimol ze letne obutie je Good year * 245/45/19 a 275/40/19 origo rft pre BMW, podla všetkého ale by gumy mali byt na r19 plytšie, predpokladam ze sa dávali tieto koli komfortu. Zacal som zvažovať aj alternatívu ci neponuknem disky na výmenu za r18, pripadne ci nechať tento rozmer a v BMW mi vedia odobriť tento rozmer aby som to dal zapísať aj do TP pri prepise (nechcem moc jazdiť na gumách co niesu zapísané). Vraj sa to moc nerieši, no v pripade nehody by to mohlo mat negatívny dopad a pod.
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.