... všetko o BMW ...

Moderátor: voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Cabinko
Autor témy
Auto: F10
Kraj: Košický

Re: Kúpa F10

Nedeľa, 7. Februára 2021, 12:48

Ano, tu pezujes za 700-850e a na seate za 300e, ale pokial sa menej opotrebuvavaju koli lepším systémom a vydržia 3-4 roky, tak to bude veľmi mile prekvapenie a cenovo sa to potom vyrovná, mimo to v tej cene 700-850e su RFT, kebyze nonRFT tak co som pozeral cca 450-500e vidu. Ja som počítal ze každé dva roky budem menit, takze oproti plánovaným výdavkom ušetrím :D
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

PKuncik
Auto: F07, N55
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 7. Februára 2021, 12:55

Chybí mu selský rozum. Tady nic nenaděláte. On si stěžuje, že bude jezdit na východě a že jsou tam špatné silnice. A rve si na auto dvojrozměr R19 a nebo R18. Naprosto nelogické a ekonomicky nevýhodné. Místo toho aby měl stejné 4 gumy a pak řešil případné problémy, kterých se obavá. Gumy si může přehazovat, řídit si jejich rovnoměrné sjíždění a šetřit si peníze na motor a další věci, kvůli kterým bude ze zkušenosti jiných krvácet. Ale tak jeho volba.

Osram výbojky jsou dobré a svítí velmi dobře. Kor verze nightbreaker.

Jezdil se Seatem a koupil BMW. Asi ještě dost nepochopil, že to je jiná finanční liga. Bohužel.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 7. Februára 2021, 13:03

Gumy - preco by sa mali menej opotrebovavat na bmw ako na seate?
Dpf - tam nic take ako kvalitna druhovyroba neexistuje, vyhodene peniaze, kup oem
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 7. Februára 2021, 13:18

Prosim ta PKuncik co tu riesis financie a v com nemam selsky rozum? Povedal som ze tu riesim komfort a nie financie, naco by som kupoval take auto ak by som nemal na jeho chod? Ked chces opticku, musis mat na banány... neries prosim somariny. Na leto chcem dvojrozmer aj ked je to drahšie 1. Širšie gumy lepšia adhezia v lete 2. V technicaku mam u R19 len dvojrozmer a vyjadril som sa ze budem obuvať len to co bude zapísané lebo nemam chut riesit patálie s policajtami alebo na stk atd. A co tu aj hodili foto z technicaku pri rozmere r18+ Boli zapísané len dvojrozmery. Čiže na leto nemam v plate kupovat 4 rovnake gumy. Mimo to mam original disky obe sady a tie letne disky maju aj rozdielnu roztec. Naco mam menit niečo co funguje?

Pre ujasnenie, lebo sa mozno strácas v tom na co som sa dopytoval....riesil som to ci r19 RFT alebo nonRFT a ci ma niekto r19 aj ine rozmery a potom som sa pytal ze ak by som potom vymenil r19 disky za r18 ci to maju zapísané (na co uz podla toho technicaku mam odpoved) pretože ak tie r19 RFT budu moc tvrdé mozno vymením disky za r18 RFT nech su trosku komfortnejšie. Peniaze tu neriešim co sa toho tyka, pretože komfort a bezpecnost ma pre mna vyššiu prioritu.

Ďakujem za jasnú odpoveď ohladom Osram, ked ich budeme menit pozriem aj svetla v akom su stave a uvidim ako budu svietiť, ak bude potreba dam ich preleštiť pripadne opravit.

A to ze mam aj Seat a co? Ja sa za to vobec nehanbím, je nieco zle ze som mal auta iných značiek? Ci som podla teba nejaky outsider koli tomu ze nepoznam len BMW? Pretože z toho ako si to napisal mi to tak vyznieva. Btw keby si vedel kolko penazi som do toho seatu vrazil na prerábky, tuning a hudbu tak by si zistil ze to bol drahší spas ako toto BMW (nieje to vždy len o značke).

Proste som šiel teraz do BMW koli tomu ze tvrdý športový podvozok nieje vhodný na naše cesty a uz som z toho vyklepany, prave preto som šiel do tohoto BMW s AD a preto teraz riesim aj pneu. Mozem si pozriet len to ake idu gumy (ked zavolám do BMW tak mi to aj povedia), ale chcel som vediet realne skusenosti ludi co F10/F11 jazdia denne nech sa mi ku tomu vyjadria. Lebo každá rada sa zide od skúsenejších.
Každý sme si strojcom svojho šťastia. Slovo nedá sa, väčšinou vypovedá len o zlom uhle pohľadu na danú problematiku.

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 7. Februára 2021, 13:26

Z kazdeho jedneho tvojho prispevku je citit, ze tie financie riesis. Ze ti je luto dat kazde euro. To je citit z kontextu tvojich prispevkov.
To na margo toho, co ti tu ludia pisu. Myslim, ze kupu toho auta budes za chvilku lutovat, az zistis, ze gumy za par sto eciek su fakt smiesna polozka...
To neber v zlom, ale pisem ako tu na nas posobis...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 7. Februára 2021, 13:30

ViktorDDD napísal:
Gumy - preco by sa mali menej opotrebovavat na bmw ako na seate?
Dpf - tam nic take ako kvalitna druhovyroba neexistuje, vyhodene peniaze, kup oem

No je vseobecne známe ze na Tesle sa menej opotrebuvavaju gumy a brzdy jednoducho koli tomu ze brzdí rekuperáciou a setri brzdy (ak niekto nechodí brzda/plyn) a gumy preto lebo stabilizačné systémy su tak vyborne odladene ze ich nikdy, alebo takmer nikdy nepustí do šmyku a pod.. Zároveň BMW je ina liga ako Seat o tom ziadna a aj ked som bol na skúšobnej jazde a jazdil tak som videl/cítil ako sa to auto sprava a ked som mu dal kotol tak jemne presmyklo pri rozbehu, pri dynamickom rozbehu vobec a to ma 2x taky vykon ktory prenasalo na vozovku (za vlhka). Moj leon oveľa lahsie dostanem do šmyku hlavne pri akcelerácii a to ma polovicny vykon tudiz z toho je jasne partner ze elektronika v BMW je tiez na inej úrovni a teda sa gumy aj menej opotrebuvavaju. Zároveň je viac menej jasne aj to ze zimne gumy v lete trpia a viac sa opotrebuvavaju (o bezpečnosti ani nehovorím), ale moj kamos ma niekoľko rokov 330D 190kw v podstate s rovnakým agregátom a posledné roky jazdi celoročne čisto na zimných gumách (preco neriešim), ale vravel ze mu gumy vydržia 2-3 roky, preto predpokladam ze letne pri striedaní mi vydržia mozno aj 4 roky, nakolko viem ako jazdi (podobne ako ja) a žije v DE cize jazdi toľko co ja, mozno aj viac. Samozrejme je to len moja úvaha preto ty co s tym autom jazdite roky budete mat z praxe viac skusenosti, ale ak by to bola pravda tak len poteší, ak nie nic sa nedeje, lebo ja som počítal s tym ze letne budem menit každé dva roky

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 7. Februára 2021, 13:39

Riesim to kde a za co dam peniaze, nerád len tak do luftu vyhadzujem peniaze, obzvlášť ked ich mozem investovať niekde. Ale to ze si nieco najprv preverim aby som za nieco nevyhodil peniaze bezdovodne co si myslim ze patrí ku základnej fin. gramotnosti. Uz predtym mi viacerý poradili ze mam mat ročne cca 4k rezervu na servis, čoho som si vedomý.

Auto som dal teraz precalunit aby som to mal ok od zaciatku a nezničil si interier, svetla som rovno kupil lebo mi prisli slabé a hned ked bude urobene čalúnenie ho beriem do servisu a idem na prehliadku a menit vsetky filtre a olej, gumy riesim v predstihu lebo som si vsimol ze maju mozno 3mm dezén+- a chcel som sa v tomto poradit aby som v tom mal jasno ked to budem riesit. Uz vyssie som napisal ako som sa zatiaľ rozhodol aj na základe vašich rad. Mimo to pri gumách som uz aj pisal/naznačil ze neriešim prioritne peniaze, ale komfort takze preco ti to tak pripadá neviem. Len mam rad ked mam vo veciach jasno. A keďže som runflat nemal chcel som prakticke skusenosti.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 7. Februára 2021, 13:45

Vies co Cabi,ty si taky typ chlapa ktory sa chysta ist zajebat,ale stale o tom iba hovori a hovori a este si nevrzol.....A riesi veci jake to bude,ci ma ist od predu ci zo zadu,alebo jak.....Sak do toho proste sadni,povoz sa,uzi si a popri tom ries veci tu a hotovo.....Zbytocne tu je tema uz na 13stran a onicom....

👍👍
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

boborjelotor

Nedeľa, 7. Februára 2021, 14:27

"možno gumy vydrzia dlhšie koli efektívnejším systémom ABS, esp a pod., predsa len aj pri skúšobnom skúšaní som cítil že to je citeľne efektívnejšie."

Cabinko, srsly, to si proste sam domyslas taketo teorie, alebo potrebujes zmenit prostredie, v ktorom sa pohybyjes a tam taketo totalne hluposti koluju.
Co si pri skusobnej citil, ze je efektivnejsie, ked si ani necitil rozdiel medzi edc v sport a comfort rezime?
Ano, lakomy znamy jazdi na zimnych celorocne, akurat, ze ked je 30 celzia tak ta zimna zmes sa bude chovat ako letna na 2cm vody v silnom dazdi. Ked uz nechces prezuvat, tak si kup celorocky.
to DPF alternativnej znacky je akoze co? nic ine ako oem, je jedno ci skodovka alebo bmw, tam nema zmysel davat, bolo to tu rozobernae 1000x, ze vnutri su dute krabicky, ktore robia hovno a nie filtraciu.
"myslim, ze cerpadlo robene bolo", no to by ti asi ten kamarat povedal medzi prvymi vecami, co na aute robil, kedze by to bola najdrahsia vec, aku na aute robil.
Ale aspon volant budes mat pekny.
Vacsinou si ludia nechavaju kozky-perie ako posledne veci, ked uz maju jasno v tom, ze kupili sepletu a maju odhad, co do toho b ude treba behom roka naliat. Ty si to este nemal ani na zdvihaku u nikoho. Nuz, pasivum...

pablohablo

Nedeľa, 7. Februára 2021, 14:29

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 05:19, upravené celkom 1 krát.

boborjelotor

Nedeľa, 7. Februára 2021, 14:36

mna len zaujima, ake lukrativne su tie investicie, ked kazde euro treba 3x otocit, neminut zbytocne, radsej investovat... a na druhej strane si kupit f10 2010 "this is moj sen edishun", nie nie, peniaze nie su problem, ale mozem tam nechat gumy, ktore nemam zapisane? a potom jazdit na zimnych? a ano, r19 runflaty za 20ku obuju... ked mu to nahovno vyjde tak najebu 30 deka olova, lebo vyzuvat a pretocit to aby to na vyvazovacke neskakalo jak akcie gamestopu sa tomu neborakovi, co to robi za 20ku naozaj nebude chciet.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 7. Februára 2021, 15:03

Nuz, zacina doba f-iek s dusou, dalo sa to cakat skor ci neskor
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

starynovy

Nedeľa, 7. Februára 2021, 15:29

PKuncik napísal:
Osram výbojky jsou dobré a svítí velmi dobře. Kor verze nightbreaker.
Mne to zaklincovala ta poznamka o otuzenom seate a teraz siel do bmv, povysit svoju uroven ked chodi ukazovat chudakom 40 000 byty ktore skladaju z troch hypotek. Proste je jasne, kto to je.. svojho casu podnajmov a nasledne kupy byvania som sa takymi stretol, vela.. zanechalo stopu. Nieco ako cesi.. sorry puncik. :D

No ale co som chcel, vecne.. Nie nesvietia lepsie, je to ojeb. Legalne je stanoveny svetelny vykon zdroja a ten nesmies prekrocit ak chces mat cestnu homologaciu. Ako mam rad OSRAM/LEDVANCE tak su to len marketingove dristy. Tych +150% je vztiahnute na spodnu hranicu legalneho limitu. Realne Xenarc classic a NBU svietia rovnako. A nevycucal som si to z paty. OSRAM veci beriem z OSRAM Nove Zamky. Ziadny prekup, ziadny fake. Vtedy este do E-čka kde som dal nove NHK G5 optiky som dal do jedneho svetla obycajnu a do druheho NBU. Uplne nezainteresovanych ludi som sa pytal, ako som stal proti stene pri dielnach, ktora strana svieti viac.. svietili uplne rovnako. Nikto nevidel rozdiel, ani ja. Takze to na margo dumpovania penazi do tych akoze lepsich vybojok. Pozor, bavime sa tu o 35W vybojkach a svietivosti, nie farbe svetla u CBI ani o halogenoch, nechcem pocuvat rozvetvenia a kokotiny JPP , otcovho synovca stryko atd.

Cabinko
Autor témy

Nedeľa, 7. Februára 2021, 15:41

Starynovy som raz ze ma tak poznáš a zaskatulkoval si ma hned 😊 len tak btw venujem sa financiam, nevenujem sa realitám a na žiadne obhliadky bytov nechodím (mimo to v KE garsónky zacinaju tak 70k + 😁). To len tak na margo toho co si pisal a ma tak dobre poznáš.

Tak ja nvm ako budu svietiť, ale rozhodne by mali byt silnejšie ako klasické halogénové svetla. A nechcel som kupit nejakú somarinu, viem ze v inom vlákne na Philips neboli najlepsie ohlási.

starynovy

Nedeľa, 7. Februára 2021, 15:45

V pohode, realitaci, financni poradcovia a poistovacie podrztasky to je vsetko jedna kategoria. :D

Vsak svietit budu, snad aj lepsie ako halogen ak s tym nejazdil daky debil iba stretavackach cez den. Vsetko znackove posluzi, ci OSRAM, PHILIPS, HELLA, BOSCH, VALEO.. realne vybojky vyraba len OSRAM a PHILIPS, ostatne bude prebal od nich. Vylev bol na margo, ze pokial nekupujes nejake "modre" tak nema zmysel priplacat.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 4 neregistrovaní