... všetko o BMW ...
benyadam napísal:Mám BMW 530D, r.v. 2004. Predchádzajúcemu majiteľovi vydržala v ňom batéria 95Ah- 830A len 2 roky. Ja som ju vymenil za 90 Ah-720A pred 18 dňami. Asi po 17 dní užívania sa mi táto úplne nová batéria vybila úplne, nevedel som naštartovať. Z obchodu išla rovno do auta, čiže som ju nenabíjal. Jazdil som autom v kuse aj 300 km a denne asi 5 km krátke trasy. Prečítal som všetky fora o vybíjaní batérie, no nikde som nenašiel problém, ktorý mám ja. Meral som odber z batérie merákom a zistil som, žed uzamknutia vozidla dialkovým ovládaním/ kufor otvorený, no zámok samozrejme zaistený, aby svetlo v kufri nesvietilo/ po 3.min z 5A odber klesol na 0,284A, no následne od uzamknutia po 15min znovu stúpol na 5A ( vtedy sa asi ozval akoby motorček vo dverách v centrálnom uzam. ako keby dvere skontrolovalo či sú uzamknuté. inak nemam vo výbave aut. domykanie dverí.), ďalej následne po ďalších 3 min z 5A klesol na 0,184A a následne po ďalších 15 min klesol na 0,01A. Čiže čas od uzamknutia auta až do hodnoty 0,01 A trval rovno 30 minút./ spočítajte si to/. Je toto v poriadku? Nemalo by sa auto uspať po 15 minutách? a u mňa je to 30 min, pričom počas tohto cyklu sa ešte Am zvyšujú, pričom by sa mali len znižovať. Batériu nabijem, no nevybije ju to znova? Zatiaľ som ju nedal nakodovať do RJ.
benyadam napísal:NIKTO UZ nevie nič poradiť?