... všetko o BMW ...
benyadam napísal:Dnes som zistil, že : - ráno mala baterka 11,5V, po jazde ju nabilo na 12,5V. asi by nemala cez noc klesnúť pod 12V, niečo ju žralo.
: -našiel som MPM modul, vizuálne vypadal dobre, žiadna korózia a podobne/ len vizuálne/
:-pri otvorených dverách auto vždy má rovnaký priebeh ako som písal celkom na začiatku, čiže odber po zamknutí 5A po 3 minutách klesne na 0,30 a následne po 12 minutách sa neuspí ale vystúpi odber znovu na 5A a po 3 minutách klesne na 0,18A a následne po 15 minutách je konečne 0,01A. Nechápem ako mohlo nedávno mi vybiť batériu za hodinu. Asi to nerobí stále, no dnes som meral asi aj 8 krát a vždy rovnako.
: - dobíjanie pri batérii 14,02V. Stačí to?
: skúšal som aj odpojiť a tak merať káblik č.3 a č.4, ktoré sú napojené na mínusovom kábli batérie. Žiadne zmeny.
:-zatiaľ som skúsil odpojiť poistky CD meniča, ventilátora klímy a PDC/v kufri/, no žiadne zmeny, čiže čas uspatia rovnaký 30 minúť.
Takže nechápem, čo mohlo naposledy úplne vybiť nabitú, novú batériu a to tým spôsobom, že večer som auto neuzamkol dialkovým ale som ho nechal neuzamknuté v garáži, ráno som naštartoval a asi do hodiny som mal otvorené dvere a baterka sa vybila, že sa nedalo naštartovať. Otvorené auto som nechal, lebo som chcel vedieť či sa samo uzamkne, no nestalo sa tak. Kamarát povedal, že niečo cez noc žralo batériu a ráno som ešte z poslednej sily batérie naštartoval, no po krátkej dobe ju mohli doraziť aj 5A odbery. Čiže mi niečo žere baterku, ako to zistím čo???? môže to byť ježko?, nedá sa nejako cez noc odpojiť? Ešte budem skúšať tak, že auto neuzamknem a budem merať či náhodou po 30 min keď sa uspí a má 0,01A sa napríklad o hodinu nezobudí a potom znovu zaspí. Niečo baterku musí žrať, lebo keď bola úplne nová tak aj s ľahkosťou motor štartoval a následne po ubiehajúcich dňoch / asi 20 dni je baterka stará/ bolo počuť, že štartovanie je čoraz ťažšie.
benyadam napísal:má niekto v 530D batériu 90AH- 720A ????? prosím napíšte či presne takú máte a či funguje normálne, či tie 720A stačia
benyadam napísal:má niekto v 530D batériu 90AH- 720A ????? prosím napíšte či presne takú máte a či funguje normálne, či tie 720A stačia