... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

defe
Auto: ex E60 M54B30 M6
Kraj: Žilinský

Re: Prosím pekne o pomoooc!! problem s elektrikou E60

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 20:24

ak tam neni extremny rozdiel v cene tak zober 110Ah,vzdy je lepsie mat par Ah v zasobe \:D/

Užívateľov profilový obrázok
tomas2222
Auto: 530d E60
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 20:26

benyadam napísal:
keďže jazdím väčšinou krátke trasy/ 4 km do roboty a späť/ a asi 3 krát do týždňa 8 km tam a 8 späť je pre mňa lepšia batéria 90Ah alebo 110 Ah, či je to jedno???????? :-k :-k :-k :-k :-k :-k

4km je efektivnejsie jazdit na biku :D ale nie no ja by som dal 110 a silnejsia je lepsia :) silne auto potrebuje silnu baterku :))

benyadam
Autor témy
Auto: BMW 530D
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 21:29

ale ide o to či to bude stíhať altík dobíjať? #-o #-o alebo či by dobíjal lepšie menšiu?

benyadam
Autor témy

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 21:32

bohvie či toto platí?? čo sa tu píše: http://www.oleje.cz/forum...akumulatoru-t3913-15.html že väčší je lepší na krátke trasy

tomas2222
Auto: 530d E60

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 22:00

benyadam napísal:
bohvie či toto platí?? čo sa tu píše: http://www.oleje.cz/forum...akumulatoru-t3913-15.html že väčší je lepší na krátke trasy

Jasne ze bude stihat vyrobca to povoluje to mas len rezervu navyse ja mam takuto http://www.autobaterie-centrum.sk/www-a ... Ah-920A-I1

benyadam
Autor témy

Piatok, 16. Novembra 2012, 18:20

dnes som kúpil 110AH - 920A, dám ju na diagnostike v utorok zaregistrovať lebo teraz tam je registrovaná 90-ka a uvídim, iné nič neostáva a to je vraj prvýkrok k zisteniu chyby.

benyadam
Autor témy

Sobota, 17. Novembra 2012, 20:27

nevie niekto ako sa na na baterke Bosch z výrobného čísla zistiť rok výroby? na mínus póle nie je žiadne číslo.

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Sobota, 17. Novembra 2012, 20:41

benyadam napísal:
nevie niekto ako sa na na baterke Bosch z výrobného čísla zistiť rok výroby? na mínus póle nie je žiadne číslo.

nezistis. Vycitat dokaze vyrobca resp servisne strediska daneho vyrobcu. Tu trochu s nami vybabrali, nakolko boh vie aky stary je ten akumulator ktory prave chcem kupit. Potom nadavame ze akumulatory vydrzia 2 roky. Lebo mozno predtym lezal niekde v prachu na regali 4 roky.

voloda
Auto: 635csi ´87
Kraj: Košický

Nedeľa, 18. Novembra 2012, 15:03

Chcem sa opytat, po kolkych km, alebo po akom case alternator dobije prud potrebny na start?? Auto startuje tazko ale este sa nestalo aby nenastartovalo. Po "dlhsej" jazde toci trochu lahsie (napr. 50 km a viac), ale bezna jazda je tak okolo 15km, potom behacky po meste a naspat 15km. Taky stav tvra uz pol roka, stale toci tazko, ale nastartuje. Ked som bol u mechanika tak mu diagnostika ukazala ze potrebujem prejst cca 1000km v kuse aby sa baterka nabila (ze je nabita iba na 70%), alebo tak nejak som to ja pochopil. Podla mna su tie auta stavane na behanie po okreskach plus nejake percento mesto a dialnica, jednoducho na bezne pouzivanie vecsiny ludi, co splnam do bodky. Baterku som dvakrat napojil na nabijacku aby sa ozivila (nie zeby nenastartovalo), potom auto startovalo trosku lepsie ale nic svetove (asi ako po prejdeni tych 50 a viac km).

IBS podla diagnostiky ok, celkovo sa do auta nahraval posledny soft a auto je vraj v 100%nom poriadku, napetie som v skrytom menu nepozoroval, ani odbery ani nic. Vychadzam z toho ze to trva dlhsie a je to stale rovnake. Skor to vyzera na vadny starter (podla Vladovho videa) tak sa chcem este opytat ci sa starter po case poruca uplne alebo sa to da nejako inac zistit ako jeho vymenou, lebo na aute co ma 214tis. uz ako novy nebude. Na tds e39 mi starter vytahal baterku za 1min. pocas jazdy (som mal stastie ze auto nezhorelo, teplota na kontaktoch tak na prazenicu), zoplo tam spominany rotor so statorom (alebo nejak tak sa volaju tie casti) a uz som len videl ze daco nedobre... :bmwball:

benyadam
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 15:50

dnes som bol na diagnostiku. Vypisovalo tam, že kábel IBS je vadný a nedala sa sprvu chyba vymazať, avšak po zaregistrovaní novej batérie sa už chyba dala vymazať a už nenaskočila, takže nevieme či je ozaj kábel vadný. Iné chyby neukázalo. Mám vraj jazdiť a keď sa vybije aj táto batéria tak mám prísť a pozrú znovu, či naskočí chyba IBS kábla. Potom vraj bude zlý kábel, ktorý stojí 200.-€. Inak do systému s napojenou diagnostikou sa vraj na originál diagnostike BMW nezadáva dátum výmeny batérie ani hodnota Ah, iba sa vraj potvrdí jedná položka a diagnostika si sama zaregistruje batériu. Keby bolo nová batéria AGM tak vtedy by sa ešte poznačila zmena, že je AGM. Tí, čo nemajú vraj originál BMW diagnostiku tak oni musia nahadzovať pri registrácii batérie dátum aj Ah batérie. Zatiaľ je tam batéria 5 dní, uvidíme čo bude.A inak je vraj OK keď sa auto uspí za 30 min ako moje.

No neviem či aj niekto toto číta, no aspon čítanie na dobrú noc.

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Utorok, 20. Novembra 2012, 18:57

ja som menil IBS, presne ako pises 200€ ale to zadavanie manualne casu datumu atd sa mi moc nezda
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

benyadam
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 19:40

ako nezdá? treba to zadávať vždy? žeby batériu nesprávne nakódovali??

benyadam
Autor témy

Utorok, 25. Decembra 2012, 12:49

nechcem poreknúť, no od toho nakódovania je všetko o.k. a to už boli riadne zimy a baterky drží. Takže naozaj nakódovanie batérie je dôležité, a ako povedal TT Simik / odborník / je to prvý krok k zisteniu závady. :D :D :D :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

D a k uj e m všetkým

dimensionone
Auto: 318d(F31)

Štvrtok, 27. Decembra 2012, 11:56

benyadam napísal:
dnes som bol na diagnostiku. Vypisovalo tam, že kábel IBS je vadný a nedala sa sprvu chyba vymazať, avšak po zaregistrovaní novej batérie sa už chyba dala vymazať a už nenaskočila, takže nevieme či je ozaj kábel vadný. Iné chyby neukázalo. Mám vraj jazdiť a keď sa vybije aj táto batéria tak mám prísť a pozrú znovu, či naskočí chyba IBS kábla. Potom vraj bude zlý kábel, ktorý stojí 200.-€. Inak do systému s napojenou diagnostikou sa vraj na originál diagnostike BMW nezadáva dátum výmeny batérie ani hodnota Ah, iba sa vraj potvrdí jedná položka a diagnostika si sama zaregistruje batériu. Keby bolo nová batéria AGM tak vtedy by sa ešte poznačila zmena, že je AGM. Tí, čo nemajú vraj originál BMW diagnostiku tak oni musia nahadzovať pri registrácii batérie dátum aj Ah batérie. Zatiaľ je tam batéria 5 dní, uvidíme čo bude.A inak je vraj OK keď sa auto uspí za 30 min ako moje.

No neviem či aj niekto toto číta, no aspon čítanie na dobrú noc.

Zatiaľ som nevidel diagnostiku, kde by sa dala zadať kapacita batérie + dátum výmeny. Cez diagnostiku je možné zaregistrovať len výmenu baterky, ktorá má rovnakú kapacitu ako pôvodná baterka - dátum výmeny sa neregistruje, len počet kilometrov. V prípade, keď chceš nakódovať inú kapacitu, je potrebné použiť retrofit kódovanie cez progmana/ISTAP alebo cez NCS experta (len pre expertov!)

alfi666

Pondelok, 4. Marca 2013, 19:41

benyadam napísal:
.....Problém mám aj v tom, že keď napríklad vysávam auto a mám otvorené dvere alebo ich priebežne otváram tak asi za 40 minút baterku vybije uplne, že sa nedá naštartovať alebo ani len okno stiahnuť. Pred chvíľou mi to urobilo a beterka je nová, nabitá pred tromi dňami. Alebo aj Vaše autá vybijú batériu keď si vysávate, asi nie, však?

Tak toto sa stalo cez vikend aj mne :-k nevybilo mi to baterku az natolko, ze by som nenastartoval, ale startovalo velmi tazko a vybehli rozne systemove chyby, zrejme kvoli poklesu napatia... tiez som vysaval a cistil a teda hodnu chvilu boli otvorene dvere, atd :-k
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných