... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI
Kraj: Bratislavský

Re: Prosím pekne o pomoooc!! problem s elektrikou E60

Sobota, 10. Novembra 2012, 16:08

Moja baterka
Prílohy
fotka 1.JPG
fotka 1.JPG (93.18 KiB) 3129 zobrazení
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

Vladdo01
Auto: VW TOUAREGII 3,0 TDI

Sobota, 10. Novembra 2012, 16:23

kMoj poznatok kde sa vybija baterka u E61.

Nedavno som nabil baterku, este pred vymenou starteru. Rano full nabita. Pocas montaze som drbal trieskal kufrom mackal, elektricky zamok az mi nakoniec nesli piate dvere ovorit. hovorim si kaslem nato otvorim si klucom a ked bude cas, pozriem nato.
pocas dna sa niekolko krat spustil alarm, vravim si asi mucha v aute alebo co, potom znova a znova a znova.
Vecer idem do auta a baterka vyflusana na totalku :shock: nikde som nebol baterka prazdna, uz mi bolo jasne preco pi.uje alarm. pokles napetia.

tak som dal nabijat znova a volal som klubakovi dimensionone, ten mi poradil ze elektronicky zamok moze byt moc zatlaceni, ako keby som to stale drzal. rozobral som zamok a bolo to tak kontakt spojeni. Opravil a baterku viac nevybilo.
Dnes z nicoho nic zas pip alarm. hovorim si asi pokles napetia zas nejaky. idem otvorit kufor a nic. :mrgreen: zatlaceni zamok znova neustali odber. napatie na baterke 11,8V dal som to teraz nabijat.

prikladam fotky o co presne ide, skus si to skontrolovat ci nahodou :wink:
Prílohy
fotka 5.JPG
fotka 5.JPG (118.91 KiB) 3128 zobrazení
fotka 4.JPG
fotka 4.JPG (130.05 KiB) 3128 zobrazení
fotka 2.JPG
fotka 2.JPG (110.17 KiB) 3128 zobrazení
VW TOUAREG II 3,0TDI
EX A6 2,8FSI quattro C7
EX BMW 320D F31
EX BMW 530D E61

benyadam
Autor témy
Auto: BMW 530D
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 11. Novembra 2012, 12:26

som rád, že som tu neostal s mojim problémom sám :thumbup: =D> :lol: :P
inak ten zámok na kufri pozriem určite, no nemal som s ním problém vzdy sa otvoril pekne. v stredu by som mal isť ku kamarátovi na záťažový test baterky - výsledok hneď napíšem. baterku som včera ráno založil nabitú. keď bola na nabíjačke ukazovala 15V, po odpojení 13,3V, večer som otvoril auto a hneď odmeral- viem, že vtedy ak sa otvorí auto tak to žerie hneď dosť / 5A /, no vtedy mala 11,8V, keď som autom prešiel 5 km a odmeral ju mala 12,2V, dobíjalo ju na 14,1V.

inak som si všimol že svetlá na dosviecovanie zákrut fungujú iba do pravej strany, do ľava vytočím volat a nič, svetlá sa do ľava neotočia, predtým/ asi pred 3 mesiacmi, ked som to kontroloval/ to išlo, neviem čo s tým môže byť idem prečítať nejaké rady na fóre. Zatial dakkkkkuuuujjjjeeemmmmmmmm všetkym čo pomáhajú svojimi radami. =D> =D> =D> =D> =D>

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 12. Novembra 2012, 11:26

šikovny hoši....)))) =D>
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

benyadam
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 15:32

po poslednom nabití baterka zatiaľ drží. vo štvrtok ju dám na ten záťažový test. Svetlá mi nezatáčali do ľava iba do prava, no zistil som na fóre, že to má byť tak, že len keď auto ide tak sa zatáčajú aj do ľava. Dnes som zistil, že v OBC menu, ktoré otvorím sa mi zobrazí na položke 09 stav batérie a to ukazuje pred naštartovaním 12,0 V, pričom trvá asi 5 sekúnd keď po naštartovaní vystúpi na 14,1 V, vraj by to mala vystúpiť okamžite ako jeden na fóre o tom písal. Nemôže to byť môj problém s tou batériou? že ju alternátor dobre nenabíja? spomínal nejaký menič v alternátore.

benyadam
Autor témy

Utorok, 13. Novembra 2012, 15:39

a ešte OBC menu riadne odkodujem a ukazuje mi stav batérie, no ked vypnem kľúč tak musím znovu v položke 19 nahodiť cod -- lock ON, aby mi ukazovalo znovu stav batérie. Pritom niekto písal, že keď je raz OBC odkodované tak už netreba znovu dávať kód. To neplatí keď sa odpojí batéria, no ja som batériu vôbec neodpájal. A ešte displey pri tachometri trošku preblikuje ako keby tam bolo slabé napätie. Nemôže toto mať súvis s mojim problémom???

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Utorok, 13. Novembra 2012, 23:37

benyadam napísal:
a ešte OBC menu riadne odkodujem a ukazuje mi stav batérie, no ked vypnem kľúč tak musím znovu v položke 19 nahodiť cod -- lock ON, aby mi ukazovalo znovu stav batérie. Pritom niekto písal, že keď je raz OBC odkodované tak už netreba znovu dávať kód. To neplatí keď sa odpojí batéria, no ja som batériu vôbec neodpájal. A ešte displey pri tachometri trošku preblikuje ako keby tam bolo slabé napätie. Nemôže toto mať súvis s mojim problémom???

to plati len pre e39. Pre e60 sa to stale zablokuje a musi sa to tukat zakazdym.
Preblikavanie displeja som uz na E60 raz riesil, blikal cely displej a sem tam aj podsvetlenie stupnic. Bol odideny procesor v budikoch. Musela sa menit cela doska za novu. Resp. cele budiky. ALe netvrdim ze toto je problem aj u teba, ale moznost tam je.

benyadam
Autor témy

Streda, 14. Novembra 2012, 20:49

diky za odpoved. dnes von ráno trošku primrzlo a už som startoval ťažšie. Baterka mala 11,5V, priamo vo chvíli štartu klesla asi na 10V a potom za 5 sekúnd vybehlo dobíjanie na 14,5 V.

benyadam
Autor témy

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 17:43

dnes ráno som ledva naštartoval, došiel som do roboty 4 km a o 15 hod. som tiež ledva naštartoval. Takže prišla maličká zima a batéria má problémy. Po naštartovaní o 15 hod. som išiel na jazdu 25 km a už auto stále štartuje ako má za sebou aj 5 krát bez problémov. Volal som priamo do BMW servisu, že aká batéria tam ide a povedali, že originál ide 90 Ah, že iná tam nemá ísť, pritom som volal aj do jedného nemenovaného servisu nedaleko Bystrice, kde robia len BMW a povedali, že tam dávajú 100 a 110 Ah. Tak komu veriť????? keď som čítal, že zaregistrovať batériu možno len : 80,90, a 100 alebo asi 110? že iná sa ani zaregistrovať nedá. žeby auto nedobilo baterku pri krátkych cestách??? a preto po nabití asi týžden baterka odišla/ nedá sa naštartovat/, no predsa nabíja stále 14,5V tak kde je chyba vie niekto ?????????????????? či všetci múdry už nechodíte na BMW forum??

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 18:10

tieto baterie ta možu ist,samozrejme nevidel som tvoje vin,tak len typujem... http://bmwfans.info/parts/catalog/E60/S ... ry_filled/

to sa da nakodovat,nič ine nie.......zaregistrovat ide všetko.....ak by si mal aj inu kapacitu pokial nehovoríme o AGM tak to kodovanie nieje až take dôležite ako registrácia ak hovoríme o malych rozdieloch kapacity......ak by si mal 80 a ty daš 110 tak by mohol nastat časom problém....ak si tam mal 90 agm tak tam daj 90agm je to bateria ak je v aute vela elektrickych zariadení.......do sedmy je dokonca iba táto odporučana....všetko sa da zistit podla vin......
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

tomas2222
Auto: 530d E60

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 18:19

Ahojte mne vcera vyhodilo chybu airbagu na pristrojovke svietil bezpecnostny pas a airbag dnes som bol na diagnostike a pisalo to slabu baterku chyby mi vymazal a zatial je vsetko ok ale ked si vyvolam v skrytom menu ten volt meter tak pred startom mam 11.6 a po starte do dvoch sekund kolise medzi 14.6 az 15,1 ale hlavne medzi 14,9a 15,0. Auto startuje okamzite ziadne dlhe tocenie baterku tam mam vartu taku striebornu 110 Ah.Tak teraz neviem ci to bude tym regulatorom alternatora alebo to bude iba baterka. Dakujem za rady

acid
Auto: E60 530i 2004 MT

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 18:29

U mna velmi podobne, pricom po case mne to lietalo niekedy nad 16V a niekedy sa to drzalo aj desat km na 12V. Chyba bola v regulatore...

tomas2222
Auto: 530d E60

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 18:41

acid napísal:
U mna velmi podobne, pricom po case mne to lietalo niekedy nad 16V a niekedy sa to drzalo aj desat km na 12V. Chyba bola v regulatore...

A vyhodilo ti aj chybu airbagu? a po vymene tie volty uz neskacu o 0,5 hore dole? kolko to ma vlastne spravne ukazovat voltov po vymene

acid
Auto: E60 530i 2004 MT

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 19:28

Neprejavovalo sa to vzdy rovnako. Ale bola tam aj kontrolka airbagu, tiez senzor defektu, tempomat, DSC, ABS, atd...

benyadam
Autor témy

Štvrtok, 15. Novembra 2012, 19:49

keďže jazdím väčšinou krátke trasy/ 4 km do roboty a späť/ a asi 3 krát do týždňa 8 km tam a 8 späť je pre mňa lepšia batéria 90Ah alebo 110 Ah, či je to jedno???????? :-k :-k :-k :-k :-k :-k

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných