... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

gsxrr
Auto: bmw
Kraj: Prešovský

Re: Prosím pekne o pomoooc!! problem s elektrikou E60

Streda, 6. Marca 2013, 08:17

voloda napísal:
Chcem sa opytat, po kolkych km, alebo po akom case alternator dobije prud potrebny na start?? Auto startuje tazko ale este sa nestalo aby nenastartovalo. Po "dlhsej" jazde toci trochu lahsie (napr. 50 km a viac), ale bezna jazda je tak okolo 15km, potom behacky po meste a naspat 15km. Taky stav tvra uz pol roka, stale toci tazko, ale nastartuje. Ked som bol u mechanika tak mu diagnostika ukazala ze potrebujem prejst cca 1000km v kuse aby sa baterka nabila (ze je nabita iba na 70%), alebo tak nejak som to ja pochopil. Podla mna su tie auta stavane na behanie po okreskach plus nejake percento mesto a dialnica, jednoducho na bezne pouzivanie vecsiny ludi, co splnam do bodky. Baterku som dvakrat napojil na nabijacku aby sa ozivila (nie zeby nenastartovalo), potom auto startovalo trosku lepsie ale nic svetove (asi ako po prejdeni tych 50 a viac km).

IBS podla diagnostiky ok, celkovo sa do auta nahraval posledny soft a auto je vraj v 100%nom poriadku, napetie som v skrytom menu nepozoroval, ani odbery ani nic. Vychadzam z toho ze to trva dlhsie a je to stale rovnake. Skor to vyzera na vadny starter (podla Vladovho videa) tak sa chcem este opytat ci sa starter po case poruca uplne alebo sa to da nejako inac zistit ako jeho vymenou, lebo na aute co ma 214tis. uz ako novy nebude. Na tds e39 mi starter vytahal baterku za 1min. pocas jazdy (som mal stastie ze auto nezhorelo, teplota na kontaktoch tak na prazenicu), zoplo tam spominany rotor so statorom (alebo nejak tak sa volaju tie casti) a uz som len videl ze daco nedobre... :bmwball:

presne tento problem som mal aj ja,auto tiez okolo 200000km,tazko tocilo,bolo to niekedy
v novembri,tak ze dal som novu baterku co samozrejme nepomohlo,pricom IBS a podobne veci su ok,ziadne samovybijanie,takze som dal starter na repas,teraz toci uplne ukazkovo,prakticky celu zimu moze byt mraz aky chce,stale toci rovnako,behom sekundy dvoch je nastartovane,pokial mas aspon trochu bateriu a starter ok,tak nevadi ani 10 nastartovani za sebou,stale bude pretacat motor rovnako

a este som si spomenul na jednu vec:ked som mal tieto problemy kazde nastartovanie sprevadzalo take klepnutie motora asi ako ked odchadza dvojhmota ale vymena startera poriesila aj tento problem co urcite svedci ze pomale otacky startera mozu casom priniest dalsie problemy

Užívateľov profilový obrázok
jeeffo
Auto: 535d e61
Kraj: Trnavský

Pondelok, 13. Októbra 2014, 20:59

Pre zaujmavost som sa chcel spytat, ten IBS senzor ked sa odpoji a jazdi sa bez neho, je s tym problem? Resp. co sa moze stat, ked sa IBS odpoji, a jazdi sa tak?

TT-SIMIK
Auto: BMW

Utorok, 14. Októbra 2014, 19:50

Nic sa nestane....mozno baterka vydrzi o nieco menej co sa tyka zivotnosti...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

jeeffo
Auto: 535d e61

Utorok, 14. Októbra 2014, 20:14

Uhm, pytam sa koli dlhsim cestam co absolvuvavam (cez cca 3000 km), ak by aj zblbol IBS senzor, ci je rozumne ho odpojit, a ist bez neho, a vyriesit to v klude "doma na SR" alebo by prislo k nejakemu problemu...

TT-SIMIK
Auto: BMW

Streda, 15. Októbra 2014, 07:58

Mam klientov co neboli ochotny kupit novy ibs za 300+ tak jazdia z vypnutym a funguju tak 1-2 roky uz napr.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných