... všetko o BMW ...
voloda napísal:Chcem sa opytat, po kolkych km, alebo po akom case alternator dobije prud potrebny na start?? Auto startuje tazko ale este sa nestalo aby nenastartovalo. Po "dlhsej" jazde toci trochu lahsie (napr. 50 km a viac), ale bezna jazda je tak okolo 15km, potom behacky po meste a naspat 15km. Taky stav tvra uz pol roka, stale toci tazko, ale nastartuje. Ked som bol u mechanika tak mu diagnostika ukazala ze potrebujem prejst cca 1000km v kuse aby sa baterka nabila (ze je nabita iba na 70%), alebo tak nejak som to ja pochopil. Podla mna su tie auta stavane na behanie po okreskach plus nejake percento mesto a dialnica, jednoducho na bezne pouzivanie vecsiny ludi, co splnam do bodky. Baterku som dvakrat napojil na nabijacku aby sa ozivila (nie zeby nenastartovalo), potom auto startovalo trosku lepsie ale nic svetove (asi ako po prejdeni tych 50 a viac km).
IBS podla diagnostiky ok, celkovo sa do auta nahraval posledny soft a auto je vraj v 100%nom poriadku, napetie som v skrytom menu nepozoroval, ani odbery ani nic. Vychadzam z toho ze to trva dlhsie a je to stale rovnake. Skor to vyzera na vadny starter (podla Vladovho videa) tak sa chcem este opytat ci sa starter po case poruca uplne alebo sa to da nejako inac zistit ako jeho vymenou, lebo na aute co ma 214tis. uz ako novy nebude. Na tds e39 mi starter vytahal baterku za 1min. pocas jazdy (som mal stastie ze auto nezhorelo, teplota na kontaktoch tak na prazenicu), zoplo tam spominany rotor so statorom (alebo nejak tak sa volaju tie casti) a uz som len videl ze daco nedobre...