... všetko o BMW ...
jararak napísal:porovnavat m57 s tym pochybnym 5valcom? zere to jak 6 valec, vykon ako 4 valec, problemov za 8 valec. sused a bratranci mali 3 a vsetkych sa nastastie zbavili (kappa, a156 x2)
jararak napísal:ja som netvrdil ze m57 je uber motor, ale ma zdravy pomer elektroniky a mechanickych casti. Ak mi odijdu vstreky, nic sa nedeje, nadsluhuju, ich planovana zivostnost je asi 250t, turbo umrelo predcasne, ked som nevymenil olej hned po kupe. pokial ma motor dost oleja (nemiesaneho s naftou), aspon prve 3 vstreky nestia do prepadu a max 1 tak robi. Stredotlake cerpadlo tlaci aspon 2 bary a tlakovi ventil na CR cerpadle je ok, v tom pripade ten motor nastartuje pri -22 stupnov aj bez zhavenia.
ak to ides porovnavat s m54 ktory je vyvojovo zhodneho data. hladat chybu mnozine sviecky, cievky, vanos, disa, cidla vacky, cidlo kluky, vaha vzduchu, cidla teploty, lambdy tak myslim, ze najst chybu u m57 je jednoduchsie uz len skrz menej premennych.
dpf filter je myslim irelevantny, lebo este som ho u e39 nazivo nevidel, i ked viem, ze sa montoval a dalsi faktor je ten, kolko benzinovych e39 tu mame a kolko dizlovych. ono v sekcii e46 to vyzera troska inac si myslim.
ked sa rozbil ten chlapik na x5 na einsteinke, to som vysiel z OMW a spotreba sa mi vysplhala extremne na 17l, dodnes som ju nestlacil uplne na priemer. bezne to v kolone vystupi na tych 9l co je aj v mudrej knizke pisane. 130 dialnica je tych 6,9-7litrov. Opacny extrem mam 5,4 asi po 300km dovolenkovanim.