... všetko o BMW ...
pelo napísal:Vidis dasto, tiez to neberies tak tragicky. Ja tiez porobim, co si auto vypyta a plus nieco preventive. Moja M54 ma nabehane 268tkm (ktovie ci originalnych), oleja zerie max. 1l medzi vymenami (Castrol edge 0W-30, Mobil 1 NL 0W-40, Total Quartz 9000 5W-40) a taha jak drak. Co sa motora tyka, tak som menil len DISA klapku a pretesnil VANOS spolu s vekom ventilov, nic viac. Vymenu naplni a spotrebneho materialu neratam, to je bezne. Ale trebars ten Vanos ani DISU do toho spotrebneho materialu neratam. To podla mna nie je spotrebny material. Akoze tvrdit, ze vsetko co ma planovanu nizsiu zivotnost ako zbytok motora je spotrebak, tak dakujem pekne. Ako dlho bude trvat kym sa poskodi ojnica na niektorom pieste? 800tkm? Milion? 2 miliony? A mozem na zaklade toho tvrdit, ze ostatne veci su spotrebak, lebo maju zivotnost nizsiu ako tato ojnica? Podla mna nie.
Podla mna je spotrebak nieco, co ma podla vyrobcu UDANY VYMENNY INTERVAL. Cize naplne, filtre, oleje, sviecky, rozvody a podobne. Pretoze inak by som do spotrebaku mohol ratat aj piestne kruzky a u HTP trebars cely motor...a kto vlastne udal tu planovanu zivotnost vstrekov na 250tkm? V nijakom navode som to nevidel, sorry. To nie je spotrebny material podla mna...
Mne tu teraz nejde o to nadavat na M57. Odisli vstreky? No tak odisli, vymenia sa. Odislo turbo? No tak sa vymeni. Dovody mozme rozoberat do vecera, ale neoznacujme to prosim ako spotrebak
csuka530d napísal:No nemal si mi aj zabudol povedat ze je asc nefunkcne len tak hadzalo zadkom.
Niektori sa tu cuduju ze tu knucim a nadavam ako maly .by som bol zvedavy kolky maju za 4 roky drbnute do auta cez 4 litre a furt sa to jebe a jebe a jebe + odide na dalsom aute cely motor , ale vsak hej je to moja chyba naco dalsie auto s tym istym motorom![]()
![]()
![]()
Neva aspon budete mat na rozlucku odomna na BMW klube krasne videjko ako hori 530Da tour so slusnou vybavou uz k tomu vela nechyba a prachy mu uz zrat nenecham cim skor zhori tym viac usetrim .
100% Je auto prekliate zavrem doneho farara nech ho zvnutra obsti.
csuka530d napísal:No nemal si mi aj zabudol povedat ze je asc nefunkcne len tak hadzalo zadkom.
Niektori sa tu cuduju ze tu knucim a nadavam ako maly .by som bol zvedavy kolky maju za 4 roky drbnute do auta cez 4 litre a furt sa to jebe a jebe a jebe + odide na dalsom aute cely motor , ale vsak hej je to moja chyba naco dalsie auto s tym istym motorom![]()
![]()
![]()
Neva aspon budete mat na rozlucku odomna na BMW klube krasne videjko ako hori 530Da tour so slusnou vybavou uz k tomu vela nechyba a prachy mu uz zrat nenecham cim skor zhori tym viac usetrim .
100% Je auto prekliate zavrem doneho farara nech ho zvnutra obsti.
marko652 napísal:. . . zere mi to 4,5dialkovu 5,5kombin . . . .