... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
reklamne predmety bmwklub.sk

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: M57 u mna veduca sracka sveta!!!

Piatok, 12. Septembra 2014, 22:08

Preco nemam diesel v mercedese? Lebo prichadza v hnusom baleni, ma zvuk ako 6 kladiv v plechovke a zere 11L.. nie dakujem, to si kupim V8 na BENZIN a nie plyn. \:D/

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Piatok, 12. Septembra 2014, 22:09

Dobre vies ze take je len nove auto. Toto uz od 10+rocneho auta cakat nemozes. Pri jazdenom auto musis bohuzial pocitat so vsetkym. Bohuzial ty si nadabil na vadny kus. A vsetky veci co si popisal su zname tak vacsina mehanikov co tie motory pozna tak sa na to vzdy pozre.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Sobota, 13. Septembra 2014, 08:28

starynovy napísal:
Preco nemam diesel v mercedese? Lebo prichadza v hnusom baleni, ma zvuk ako 6 kladiv v plechovke a zere 11L.. nie dakujem, to si kupim V8 na BENZIN a nie plyn. \:D/

Daj mi mail, pošlem ti zvuk kamošovho 250d, 5-valca, ktorý ťažko budeš rozoznávať od TDSy. Ale to ti tu môžem o tom akurát písať, pretože si asi v živote netrafil na zachovalý motor od MB, ktorý mal pod milión km. Počul som aj TDS motor, ako má správne znieť, vid 4dams, a viem to porovnať. A že 6 kladív v plechovke :D a tá spotreba :D Ach no dobre.
starynovy: chcem sa spýtať, už si volal do servisu VW, na koľkých autách riešia výmenníky?
A tie tebou spomenuté závady, je to daň za modernejšiu techniku. Chcete spoľahlivé auto? Tak si kúpte to, čo som vám napísal. Ahaa nevonia vám bezpečnosť a moderné techniky. Pripomína mi to, akokeby niekto chcel veľa muziky za málo peňazí. Čo taká nová F10, kde jedna RJ ovládania jedného okruhu AE stojí 200€? A sú tam 2 pre každé svetlo? A to nehovorím o nejakých výmenníkoch, čidlách za stovky eur a podobne. Fuu to je pič-vina také auto bych v živote nechcel. :mrgreen:
Nur Original ist Legal.

starynovy

Sobota, 13. Septembra 2014, 08:40

Ved dobre, nemusis ma tu uz furt presviedcat nemam o to zaujem. Povedal som ze vymenniky na 66 a 81kW motoroch z toho isteho obdobia ako M57 neodchadzaju a to je fakt, volat nikam nemusim. Ze 250TD/300TD (6 valec, 5 je iba 290TD(I)) zere 10+ litrov kombinovane je dalsi fakt, a zijem v realnom svete takze najst tie motory s menej ako pol mega je v prakticky nerealne. Nebavim sa o daniach za nic, hovoril som o spolahlivosti, to je vsetko. M57 je lepsi, silnejsi a kultivovanejsi, rozhodne nie spolahlivejsi..lebo dane. O cenach to nieje, tych 2500 som uviedol ako ceresnicku na torte u auta ktore nema cenu ani 4. Koncim debatu o nicom.

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 13. Septembra 2014, 09:12

stale uvazujem co mate proti plynakom :-k

sineDko

Sobota, 13. Septembra 2014, 09:53

plyn je hnus a cele auto je znicene kvoli tomu

Milosss

Sobota, 13. Septembra 2014, 10:01

starynovy napísal:
Ved dobre, nemusis ma tu uz furt presviedcat nemam o to zaujem. Povedal som ze vymenniky na 66 a 81kW motoroch z toho isteho obdobia ako M57 neodchadzaju a to je fakt, volat nikam nemusim. Ze 250TD/300TD (6 valec, 5 je iba 290TD(I)) zere 10+ litrov kombinovane je dalsi fakt, a zijem v realnom svete takze najst tie motory s menej ako pol mega je v prakticky nerealne. Nebavim sa o daniach za nic, hovoril som o spolahlivosti, to je vsetko. M57 je lepsi, silnejsi a kultivovanejsi, rozhodne nie spolahlivejsi..lebo dane. O cenach to nieje, tych 2500 som uviedol ako ceresnicku na torte u auta ktore nema cenu ani 4. Koncim debatu o nicom.

Zaujímavé, povedz to výmenníku môjho kolegu, ktorému odišiel na 66 kW Octavke. Ale ty máš jediný skúsenosti so všetkými autami na svete že. Za druhé hovorím o MB motoroch bez turba, prosím čítaj s porozumením, keď už ideš argumentovať. Tam je 200d 4valec, 250d 5 valec a 300d 6valec. Hovorím o generácii W201, W124. Nehovorím o generácii W210, ktorá už spoľahlivé motory z generácie W124 nemala. Áno, dobre spoľahlivosť, tá je u takého MB motora lepšia, ako u TDSy. A to musíš uznať.
Jo a repas palivovej sústavy u TDSy, ktorá má hodnotu 1000€, určite bude pod 500€? Rátame všetko nové, vstrekovače, čerpadlo, a dopravné čerpadlo v nádrži, však. Keď už rátaš 2500€ pri CR systéme, čo sú ceny nových dielov. Percentuálne si na tom istom. Jo a skús sa neuraziť, stále sa bavíme na fóre, kde je výmena názorov absolútne dovolená, o tom je fórum, kde sa argumentuje. Nie len vychvaľuje jeden typ.
Nur Original ist Legal.

Ritchey
Auto: BMW 530d

Sobota, 13. Septembra 2014, 10:23

Maco napísal:
Dobre vies ze take je len nove auto. Toto uz od 10+rocneho auta cakat nemozes. Pri jazdenom auto musis bohuzial pocitat so vsetkym. Bohuzial ty si nadabil na vadny kus. A vsetky veci co si popisal su zname tak vacsina mehanikov co tie motory pozna tak sa na to vzdy pozre.

povolené torxi na CR = nafta v oleji= zničené turbo = ohnutá ojnica

vie sem niekto hodit z ETKcka obrazok ktore torxi treba dotiahnut?
BMW E39 530dA 142kw M/p-black (Born in Dingolfing 07/05/2002) (adopted in 2009)

EBOLA

Sobota, 13. Septembra 2014, 10:51

sineDko napísal:
plyn je hnus a cele auto je znicene kvoli tomu

ano a preto si siel z brezna do trnavy za polovicne naklady ak neratam kolu a mekac vo zvolene :mrgreen:

sineDko

Sobota, 13. Septembra 2014, 10:59

ano a v mekaci som pouzil zlavovy kupon ako spravny setrilek :mrgreen:

ale zhrniem preco mam nazor na plyn aky mam: vzadu prerezana podlaha aby mohli ist hadice atd von, takisto nieco prerezane kvoli tankovaniu. predpokladajme ze po ceste zozadu do predu nic neznicia. vpredu ponicene riadiace kable aby sa mohla pripojit rj plynu. postrihane vodne hadice na kurenie a barsjake odbocky kvoli tomu. to iste s podtlakom. no a ako bonus diery do sania aby to tam mohlo fukat.

no a pri akomkolvek probleme s pohonnym ustrojenstvom auta musi clovek riesit dva palivove systemy a zistovat ci je problem tam alebo onam alebo jedno sposobuje v druhom atd (to zase ty vlemi dobre poznas :thumbup: )

pre toto to povazujem za strasne \:D/

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Sobota, 13. Septembra 2014, 11:24

na druhej strane, mať 210kW a jazdiť za 9-10€/100 nie je také zlé že? no len pochváľ sa koľko ťa vyjde 100km na tvojom? :wink:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sineDko

Sobota, 13. Septembra 2014, 11:27

:-"

cena je druha vec. nech si kazdy uvazi ci mu stoji znicenie za tu cenu. ja som proti, ale kazdy ma svoj nazor

EBOLA

Sobota, 13. Septembra 2014, 13:45

to je to iste ako kupa kachiel koli setreniu na spotrebe. riskujes tie klasicke drahe veci turbo/vstreky etc. na plyne usetris viac ako na nafte takze dake blbe sanie za 2stovky alebo dake hadice chladenia mam pici. tiez velmi zalezi kde si to das robit. jozko z hornej dolnej ti to tam naseka bars jako pricom zaplatis 5-6 stoviek. ja som bol v lepsom servise (tie tesnenia co odisli mne je jeden pripad z 30) alebo ku kamilovi, mas to profesionalne ulozene no nechas tam 1200-1600e ;-) pritom sa mi ta cena za 10 mesiacov vratila.

a ked chces diagnostikovat ci je problem v benzine alebo plyne staci jazdit na urcine palivo. pricom plynova sustava je narozdiel od benzinu primitivna a odist ti mozu max 2-3 veci.

dokonca boli pripady ked dvojita palivova sustava pomohla. odide ti cerpadlo v nadrzi mimo domov a namiesto draheho odtahu proste povolis lpg start a dojdes domov.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Sobota, 13. Septembra 2014, 14:14

tak moje zničené auto vyzerá asi tak, že v priestore rezervy sa navrtala diera priemeru asi 3cm ktorá je zaslepená a cez záslepku vedú hadice, takže voda sa tam nedostáva, a druhá dierka so závitom pre adaptér tankovania sa spravila pod veko nádrže, oj aké mám ja zničené auto normálne sa zato hanbím
boha to sú ale názory, akoby bola tá posratá e39tka nejaké uberauto z ktorých bolo vyrobených 100kusov ](*,)

čo sa ostatných vecí týka, v motorovom priestore, tak za pár drobných sa to všetko dá pomeniť z nejakej búračky

ale že to ide celkom slušne, plyn za 36€ vystačí na 400km a benzín si to pýta tak málo že pomaly zabudnem ako sa má tankovať, mi stačí a nejak sa mi podarilo prekúsnuť ten fakt že auto mám "totálne zničené" kvôli tomu
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sineDko

Sobota, 13. Septembra 2014, 15:08

ja mam tiez auto na lpg (v este lacnejsej krabici ako e39) ale moj nazor je taky aky je. ono sa seru origo veci v aute a nie este dorabane.

ja to neberem nikomu, kto chce prerobit nech si prerobi. mne je sumafuk ci ma aj reaktor miesto miesto motora, kazdy ma to co chce. len reagujem na otazku preco je plyn podla mna zly. :-({|=

ked to je spravene dobre a vsetko fici dlhodobo bezproblemov je to principialne dobra vec, len mi ide o sposob akym sa ta uspora dosahuje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných