Piatok, 12. Septembra 2014, 16:13
Taaakže po poriadku:
1. Výmenník stojí v BMW na pulte 140€ s DPH. Cena overená pred týždňom v Rija Bavaria. Zistite si koľko stojí o polovicu menší výmenník origo na TDI.
2. Asi týždeň dozadu som na dieselpower fóre čítal príbeh človeka, čo mal olej vo vode, otlakovali mu výmenník, že dobrý, spravil tesnenie pod hlavu a stále olej vo vode, nasal sa a kúpil nový výmenník a odvtedy je kľud. Výmenník odíde aj na iných autách.
3. Ešte raz sa pýtam, koľko tu je príbehov o oleji vo vode skrz výmenník? Za celý čas čo som na klube si tu nepamätám takú tému.
4. Nehovorím že to na BMW nedochádza ale že to odíde aj na hocijakom inom aute.
5. Čo má s tým el. ventilátor? To že ak ti ide ručička zo stredu ďalej, tak má teplotu vody cez 115°C. Takže ak ti šla teplota cez stred, gratulujem, mal si tam teplotu 116°C a viac. Čo myslíš, koľko tam mohlo byť, keď sa to zo stredu nedostalo a klíma chladič sa potreboval schladiť ale el. vrtu+a nešla? Bez problémov cez 100°C mala. Takže bol v systéme permanentne vyšší tlak.
6. Áno, tlak oleja, je vyšší. Prečo by ale nemohlo toto spôsobiť zvýšený tlak v opačnej strane tých trubiek v tom chladiči? Vieš to povedať na 100%? Nie, pretože to ti nepovie nikto. Mohlo to odísť vekom, ale aj kvôli tomuto.
starynovy: Áno, každý výrobca má niekoľko motorov, ktoré sa mu nepodarili, ani BMW nie je výnimka. Ale tvrdiť, že M57 je šrot je dosť silné tvrdenie, keď má skúsenosti s 2 kusmi. A druhá vec, obhajovať M51 voči M57, že je spoľahlivejšia, je absolútne mimo stranu. Koľko M51tiek muselo mať dole hlavu a koľko M57mičiek? Sám si mi to písal v inej téme, že je ojedinelé, aby na M57me praskla hlava. Pri M51ke je to bežná vec pri nešetrnejšom zaobchádzaní, ktoré M57ma vydrží. Tomu sa hovorí vyššia spoľahlivosť?
Nur Original ist Legal.