Pondelok, 12. Augusta 2013, 19:27
Takto, aby sme si rozumeli. Motor sa s dobrou visco uchladit mozno dokaze, teplota sice ide trochu vyssie (inak by DME nemala dovod niekedy pri stati spustat pridavny ventilator). Klimu ale uchladit samotna visca nedokaze, resp. nie natolko, kolko je potrebne a je len otazkou casu, resp. okolitej teploty kedy nieco prdne.
U mna to prebehlo asi takym sposobom, ze som stal na parkovisku, teplota vzduchu bola 39°C a asfalt na parkovisku bol rozpaleny na neviem kolko. Interier auta bol rozpaleny, kedze som stal na slnku. Nastartoval som, pustil klimu na max. a vybavoval telefonat. Klima skoro vobec nechladila a za chvilu som si vsimol spod kapoty oblaciky bieleho dymu. Hnad som skontroloval rucicku teploty vody a bola presne v strede. Ked som otvoril kapotu, tak este dobre dlho po vypnuti motora sycalo chladivo z pretlakoveho ventilu na klimakompresore. Cize asi tolko k tomu, ze motor sa sice uchladi aj ked dosiahne trochu vyssiu teplotu ako normalne, ale klimu na volnobehu pri tychto teplach, co sme tu mali nema sancu uchladit.
BMW -Bayerische Motoren Wergel
Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex
pribehe36 316i Compact '97 -ex
pribeh