jasne, pridem ku kapote a cez mriezku ich prstom zdvihnem. A podla teploty sa ony potom rozhodnu, ci sa znova zatvoria alebo uz ostanu otvorene
Inak na starych mi to neslo, ani za svet som ich nevedel rucne otvorit, potom mi ich v BMW menili, vraj boli nefunkcne (co ma mimochodom zrejme stalo motor) a odvtedy sa daju otvorit jednym prstom. Az som ich upodozrieval, ze nie su pripojene, ale kontrolovali mi ich aj v inom servise a vraj posluchaju. A vsimol som si, ze sa otvaraju aj same, takze asi OK. Ale pravdupovediac, mna uz budu klapky aj teplota navzdy matat.
Sluggish: medzi chladicom a maskou su ako priplatkove kurvitko na dieseloch klapky, ktore hlavne v zime urychluju zohriatie motora a potom sa maju otvorit. ale ani diva svina netusi, kedy sa maju otvarat a ci sa vzdy po vypnuti motora maju zavriet, alebo nie. Uz som zazil, ze sa otvarali v lete pri 34stupnoch spolu so spustenim ventilatoru a po klesnuti teploty sa zas zavreli, o 10 min. znova a takto dookola. Teraz snad idu dobre, ja len obcas skontrolujem. Minule leto som ich mal odpojene a nasilu otvorene cele leto. V zime mi ich zapojili a zda sa, ze idu. Ale v lete ich zavriem a uvidime, ci sa otvoria