... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
chico69
Auto: E46, 320d, 100kW
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 19. Októbra 2008, 22:32

takže problém už je vyriešený (konečne) \:D/ Vďaka profor-ovi. Dneska sme to poriešili (resp. on to opravil). Boli vymené originály za vyššie uvedené relátka. Zatial to šlape tak ako má.. :smile:

el salvadore

Pondelok, 15. Decembra 2008, 11:47

Pani,

myslite ze vymenou relatiek by sa dal odstranit aj moj problem???

http://bmwklub.sk/viewtopic.php?t=12197

Vdak
Know yourself and you will never meet a stranger.

michalkubik

Utorok, 23. Decembra 2008, 01:56

Zdravim chalani, mam E46 touring - mal som problem s odomikanim centralu. Skocil som s tym k autoelektrikarovi do PL a on mi vymenil relatka v tom "module", co popisujete vyssie. Problem s odomikanim centralu sa tym vyriesil, no ostal mi 2. problem, a to je samovolne otvaranie okna v 5-tych dverach. Okno sa samo pocas jazdy odomkne a pocut aj cvakanie v 5tych dverach (neustale sa to samo odomika). Prestane to iba ked zavriem toto okno a stlacim centralne zamknutie vsetkych dveri (tlacitko v kabine). Dnes som spozoroval, ze mam problem toto okno otvorit tlacitkom na zadnom stieraci, ale pomocou kluca to otvorit ide. Kde moze byt problem? Zabudol ten chalan v PL vymenit dajake relatko, alebo bude chyba inde? Este taka hlupost .... napadlo ma, ci to nebude spinacom, ktory je v zadnom stieraci na otvaranie tohto okna, ci tam nenatiekla voda alebo tak .... ale neviem to odsledovat, ci to je vodou, pretoze vonku stale a stale prsiii :D :D .... a snehu nikde :cry:

profor
Auto: E46 nemám

Streda, 24. Decembra 2008, 12:12

michalkubik:

tie posledné dva problémy čo sa tebe dejú sú zaujímavé.

Totiž, ani jeden z dvoch motorov ktoré sú na okne a piatych dverách na odomykanie nie sú ovládané z relé v GM, ak si bol pri oprave tvojho GM vieš že tam boli relé len na dvere a na okná.

Na okno samostatné: Je možné že ten mikrospínač čo je pod stieračom buď je sám poškodený a proste pri nadhadzovaní či trasení sa spína alebo je niekde jeho kábel z GM prerazený a skratuje na zem čo ho otvára.
V spojleri je ešte tzv "Suppression Filter"l ktorý má za úlohu odfiltrovať vf fušenie ktoré sa naindukuje na tom vedení od tlačítka (je to niečo ako tie výhrevné pásy v okne akurát na okraji a funguje to ako anténa). Tam by si sa mohol pozrieť tiež, je dosť pravdepodobné že sa tam dostala voda. Okno má samostatné relé, ak si vyberal GM na ľavo si videl také modré relé. To relé spína motor ktorý uvolní to okno. To môže byť tiež problém ale to je málo pravdepodobne a tým že si písal že po zavretí a zamknutí zvnútra sa to nedeje sa to relé vylučuje.

Ku kufru samotnému.
Jeho motor spína GM priamo, bez relé, zrejme nejakým výkonovým tranzistorom. To že sa ti zas otvára je zrejme spojené s tým tlačítkom. Ale aby sa naraz pokazili obe je divné.

Zaujímavé ale je že oba vstupy tlačítko sú hneď vedľa seba na GM. Preto by simohol vyskúšať vypichnúť ichm zobrať merák nastavený na prepiskovanie a jeden koniec mu ukostriť a druhý dať na jeden z tých vodičov:

pin 43 - hnedo/červený - tlačítko okna
pin 44 - šedo/žltý - tlačítko kufra

Ak ti za jazdy bude náhodne jeden alebo druhý poipiskovať, vieš že sa máš zamerať na kufor a kontrolovať kabeláž tam. Ak ti bude otvárať okno aj potom tak ešte skontroluj

pin 42 - šedo/hnedý - spínač v zámku kufra - musí byť ukostrený pri zavretom kufri a teda musí pískať

a nakoniec sa povenuj GM samotnému, otvor či sa tam k tým pinom nedostala kvapka cínu alebo čo a či to náhodne nespína preto.

daj vedieť

michalkubik

Streda, 7. Januára 2009, 00:55

Servus chalani, dal som si poradit a pomackal som prechodky medzi zadnymi dverami, kade vedu kable ... odvtedy mi zadne okno v piatych dverach slape ako hodinky - .... neotvara sa samovolne a ked ho chcem otvorit cez vypinac, tak sa otvara bez problemov. Nechce sa mi preto do toho rypat, ked to uz poslucha, ale chyba bola/bude pravdepodobne v prechodkach k piatym dveram. DAKUJEM ZA RADU.

pre1233

Piatok, 16. Januára 2009, 15:05

ak máte niekto foto alebo schému toho relátka z grund modulu skúste mi to poslať, mám známeho na dobrom mieste čo by nám s tým možno vedel poradiť. dôležitá je vraj tá schéma, ani nie číslo. čaute.
BMW 320d

matusnik
Auto: 330i e46
Kraj: Prešovský

Piatok, 16. Januára 2009, 16:06

Rudkoo
Kraj: Zahraničie

Piatok, 16. Januára 2009, 18:28

Ked chcete študovať tak študujte tu... http://WWW.BMWGM5.COM
Schema zapojenia tu: http://www.bmwgm5.com/Door_lock_schematic.htm

Je tam všetko...

Relátka sa dajú objednať aj po kuse...cena cca 5€ plus poštovné..
Objednával som cez firmu z blavy.
Treba tam len uviesť že to chceš ako vzorky.

Vymienal som dve aj keď pokiaľ len nezamyká stačí jedno.

murko11
Auto: BMW E46 320D
Kraj: Trnavský

problem central

Piatok, 16. Januára 2009, 18:35

ja som kupil novy central za 2000 dva vystrelovacie kluce vsetko funguje otvaranie zatvaranie +kufor a hlavne jeden kluc rezervny

Rudkoo

Piatok, 16. Januára 2009, 19:11

Ak by niekto chcel objednávať a nechce sa mu platiť tisíce podnikavcom a odborníkom tu je kontakt.

http://www.spoerle.de/arrowce

Ešte upresním ide o dvojité relé na ovládanie centrálneho zamykania. Priama náhrada za orginál. Rovnaké mini rozmery avšak s kvalitnejším materiálom na kontaktoch.

Krátkodobý prúd 30A, dlhodobý 16A.
Prikladám Datasheet

typ relé :V23084-C2001-A303 MUSTER TYCO
produktové číslo: 1393267-1

artikel : 210586.1
cena :4,95 eur/1ks
dodacia doba : 2 až 3 týždne
Prílohy
ENG_DS_V23084-X0000-A001_C.pdf
(387.09 KiB) 355 stiahnutí
Naposledy upravil/-a Rudkoo v Nedeľa, 25. Januára 2009, 18:02, upravené celkom 2 krát.

alfi666

Piatok, 16. Januára 2009, 19:54

Cize staci ak napisem na slovensku pobocku ten typ a kusy kolko chcem?
Poslu fakturu, zaplatim a dojde to? :shock:
Cena je dobraaa,.,...
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Rudkoo

Piatok, 16. Januára 2009, 20:39

Ja som to objednával na firmu.
Skus najskor zavolat a dohodnuť sa stou pani. Neviem či to musí byť vždy objednávané ako vzorka ked chceš menšie množstvo alebo nie...

Cena bolo 4,95 € plus 10€ poštovné a balné...
Platba priamo na nemecký účet...

darty
Kraj: Trnavský

Re: E46 - Problem s centralom

Pondelok, 26. Januára 2009, 10:30

Objednával niekto tie relátka, alebo bude? Ak by to niekdo vybavil, zaplatím to poštovné.
Ja neviem...

profor
Auto: E46 nemám

Utorok, 24. Marca 2009, 10:01

Ja som bol dnes kúpiť relé ako som spomínal vyššie, no dnes ideme riešiť GM s majo07 a prišiel som že chcem tie relé desať kusov....kurňa dobrý obchodník to je. presvedčil ma a kúpil som 100 :D :D :D :D takže mám do foroty :D

alfi666

Utorok, 24. Marca 2009, 10:24

OK, som rad, ze mu to spravis ;) ... ja nestiham casovo :oops:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných