... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
MGSnake napísal:tak dnes som nic neurobil ale rozmyslal som nad tym ze ci moze snimač plniaceho tlaku turba ovplyvnovat napatie na konektore??
MGSnake napísal:Tak po rozobrati elektromagnetickeho ventilu a jeho opatovnom nasadeni mam vysledky!!! Tiahlo na turbe sa niekedy pohne a niekedy nie! tak isto ventil raz funguje a raz nie!!! asi mi bude treba novy uvidime!
No dojem po povozeni je asi taky ze auto ide ovela lepsie zabera uz pri nejakych 1900ot. Len som sa chcel este spytat ze ci sa ma to tiahlo pocas pridavania otacok pohybovat??? lebo mne ked prepnem kluc do polohy 2 tak sa to tiahlo na turbe pohne smerom dole asi tak cca 1cm.No potom ked som pridaval tak sa uz nijako nepohybovalo (aspon nie nejako zretelne). Ako to ma byt???
duko napísal:Tiahlo je spojené s membránou,ktorá je upevnená v tom okrúhlom hrnci a jej pohyb je umožnený v rámci toho hrnca ,čo je približne ten 1 cm. Ventil pracuje ako elektromagnet,t.j. otvorený,alebo zavretý,podľa pokynov riad.jednotky.Podtlak sa odoberá zo zásobníka,kde ho vytvára vákuová pumpa.
MGSnake napísal:takze ked mi na zaciatku potiahne to tiahlo tak to znamena ze elektromagnet funguje spravne? lebo mne sa ked vypnem motor tak sa uz nevrati to tiahlo hore o 1cm ale iba tak 3mm! z toho usudzujem ze pocas jazdy uz nedokaze ten magnet pritiahnut tu kovovu tycku pretoze je velky podtlak a ten ho stale drzi zavrety!! aspon tak si myslim!
MGSnake napísal:hej ale ten z EGR je neskutocny problem vymontovat!!! Neda sa to!!