... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
R0nnIe napísal:Zdravim,
mam nejake problemy zo svojim BMW 325TD a potreboval by som s nimy poradit.
1, Okna - po stlaceni tlacidla na uzamknutie otvarania okien mi uplne odislo otvaranie okien (samozrejme aj po jeho opetovnom stlaceni). Uz aj predtym sa mi sice stalo ze okna vobec nefungovali , ale potom to samo z nicoho nic zase zacalo fungovat. Tak isto nesvietia ani podsvietenia tlacidiel na otvaranie okien. Vo vypinaci zamku okien to tak ist nieje, skusal som ho odpojit a prepojit to nakratko,ale ani tak to nefungovalo.
2, Klimatizacia - chladi velmi slabo, fakt to skoro ani necitit. Bolo mi povedane ze to je tym ze treba klimatizaciu preplnit. Chcem sa opytat ako zistim ci je dobre cerpadlo, ci sa zapina a tak.
3, Divny zvuk - Po vypnuti motora a vytiahnuti kluca zo zapalovania, pocut niekde v palubnej doske pri autoradiu zvuk ako z niejakeho motorceka. Asi po minute utichne. Je to normalne alebo co by to mohlo byt?
4, Trasenie volantu - okolo rychlosti 90 km/h citit vo volante jemne trasenie, cim by to mohlo byt sposobene? Pri vyzsej, ani pri nizsej to necitit.
5, Startovanie - Pri startovani studeneho motoru, sa mi spustia zhavice, ale ked uz je motor trochu zohriaty, tak sa zhavice nepustaju. Horsie je ze motor trochu zohrejem 15min jazdov, a potom auto stoji napriklad 45min. Ja chcem nastartovat, ale zhavice sa uz nespustaju,lebo motor je teply a ked startujem, tak musi viac krat pretocit, aby nastartovalo. Je to normalne? alebo bude niekde problem? Som stoho dost nervozny, lebo sa bojim ze niekedy nenastartujem, a vymlatim bateriu Pozn. Pri startovani nestlacam plyn, len spojku.
zhmp napísal:
2.teraz v zime to nezistuj...je ti teplo????hehe....:-))))ale nie...ak ti spina mal by si to počut, mierne by maly klesnut otáčky,ale mal by sa spustit ventilátor,ale teraz v zime neviem či sa spustí......ja som mal problem že som myslel že nemam freon a nemal som remen na klíme...e46 ho má samostatny...:_))))niekde som ho stratil.....
R0nnIe napísal:No najhorsie je ze mi je teplo, lebo to kuri stale, a nedaju sa ani okna otvorit. Chcel by som rozobrat priestor pri riadiacej pake, aby som mohol pozriet tie okna, ale neviem kde to ma sroby, a ako to rozobrat.
Olda H napísal:Tak jestli mohu k bodu 5.
při startu studeného motoru jde žhavení a diagnostika. Při startu teplého motoru jde jen a pouze diagnostika. Pokud by při startu teplého motru i žhavilo, tak je něco špatně.
To že jsou horší teplé starty (už se to tu probíralo snad tisíckrát), se dá s úspěchem řešit zpětným ventilem před palivový filtr, aby nepadala nafta.
Podle bodu 5. jsi asi v naftě začátečník takže u TD/TDS by mělo být správné startování a vypínání motoru následující:
při studeném stratu svítí kontrolka ŽHAVENÍ a DIAGNOSTIKA - po zhasnutí kontrolek je dobré počkat asi 5 vteřin (dožhavování trvá cca 15 vteřin) a startovat
při teplém startu svítí pouze kontrolka DIAGNOSTIKA a po zhasnutí se ihned startuje (pokud dlouho motor nechce naskočit, řešit to viz výše popsaným způsobem)
před vypmutím motoru chvíli nechat jet motor na volnoběh kvůli ochlazení turba. To aby si za pár dnů nepsal otázku proč ti odešlo turbo.
A ještě poslední věc, nevytáčej studený motor !!! Nebudeš muset psát že u TD/TDS praskají hlavy a že to jsou motory na h...no. Nejsou, špatní jsou akorát jejich majitelé.
R0nnIe napísal:Dakujem za komentar, ten spatny ventil vyskusam. Aj predtym som chodieval na nafte, ale ten teply start sa mi zdal odost dlhsi ako na inych autach. A to ze po zhasnuti kontrolky este dozhavuje som nevedel, takze zase som o nieco mudrejsi.
luky2208 napísal:žiadny ventyl ani pred ani za fylter nedavaj,ten ventyl kladie odpor a čerpadlo v nadrži sa ti bude trapiť.či ti spaduje nafta? jednoduché zistiť ak maš medzi čerpadlom a filtrom priesvytnu hadičku tak sa na nu rano pozry ešte pred prvým štartom,ak je plná nafty bez bubliniek tak spadovanie nafty vôbec nerieš.pry každom zapnutý kluča ti dopravne čerpadlo v nadrži preženie naftu celím sistémom takže nafta je uplne všade,to by sa musela stratiť z trubiek k vstrekovačom(AKO??????).s tym žhavenim to môže byť to čidlo mal som to isté.
luky2208 napísal:ahoj Olda ,ked som kupyl moje TDSko tak som mal jeden ventyl na prepade druhý ventyl na prývode a auto točilo hodne dlho aj teplé aj studené,ventyly som vyhodil a zmena žiadna.Ešte aby som nezabudol auto sa pry jazde chovalo tak že ak som dal plyn na podlahu auto išlo ako bez turba a pry 2200-2300ot/min citelne zaplo turbo.vratil som sa do dielne a skontroloval rozvod,bol posunutý.Nastavyl som to a auto štartuje na 1 max na 2 otačky kluky aj teplé aj studené a tah je plynulý,auto ma zaber už od spodu cca neakých 1700-1800ot.. A len tak na okraj toto auto je s PP a ja osobne som ho nastavoval a štartovalo a išlo super tak ako ma isť 325td. a ak sa to opäť rozoberie tak to bude na 99.9% posunuté opäť pretože to auto má nin 350 000km a ta reťaz je už vytahaná,a bude sa to posúvať. Kto tomuto neverý kludne ho o tom presvečím
![]()
.