... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1
R0nnIe napísal:Chcel by som prerobit TD na TDS v nasledujucich krokoch:
-dat motor do poriadku
-prirobit itrecooler
-vymenit RJ
Chcem sa opytat aky je rozdiel medzi tymito dvoma potrubiamy:
Ja mam taketo :
ale na internete som nasiel aj jednoduchsie:
aky je v tom rozdiel, na co sluzia tie zariadenia co su na tomto potruby? je mozne to cele vymenit za vysokotlakove hadice k IC? alebo je potrebne to zachovat?
luky2208 napísal:a ešte som ti neodpovedal načo to je.AGR slúži na jedinú vec-na to aby ten motor bol čo najšetrnejší k životnému prostrediu.AGRko púšta výfukove plyny späť do sania aby sa škodlyvé výfukové plyny spálili ešte raz. ja osobne ho mam odpojený,motor nasáva stále len čistý vzduch-lepšie horenie-lepši tah-menej znečistene sanie ale ta naša prýrodano čo už.
eko.fresh napísal:Nexcem ta odradzat, obdivujem ta do coho sa pustas![]()
Pozeram ze ecu ma rozdielne cisla, pumpa ma rozdielne cisla + intercooler zohnat a zladit to dohromady.
Mozno by to chcelo nejake profesionalneho diesel tunera aby ti poradil bo vies jak tdskam lubili praskat hlavy, tak aby si neprisiel aj o funkcne TDcko.
Drzim palce
luky2208 napísal:ja osobne si myslým že je menej komplykovavé a určite aj lacnejšie predať TD a kupiť TDS.je to len môj názor,a určite to nieje problem prerobyť ale ja by som to asi nerobyl
Olda H napísal:Prodat TD je dnes záležitost nějakých 40 - 70 tis. Investice do intercooleru s hadicema, řídící jednotky a čipu je otázka 10 - 12 tis a dostaneš z původního TDčka o 115 koní slušných 170 koníků. No a o spotřebě u TDčka 10 l - to musíš dost honit a vytáčet. Já se pohybuju 6,5 - 8 l. To jezdím převážně krátké trasy a město.
R0nnIe napísal:Ano niekedy to vytacam, ale akurat iba tak ked sa chcem rychlo rozbehnut. Mam v plane ist za lukym2208, lebo az tak extremne nejazdim. Skusal som jazdit aj pekne 90mimo 50v obci. Pouzivat co najvacsi prevodovy stupen pokial sa dalo, a snazil som sa aby mi rucicka spotreby ukazovala co najmenej (u mna je malo ked mi ukazuje 7-10l mam pokazeni otackomer, a ukazuje asi 3krat tolko!!volnobeh 2700otacok,a ked fakt vytocim, tak sa rucicka aj pretoci) a vysledok bol 10L . Teraz jazdim normalne , niekedy aj vytocim... a spotreba 10L. Je dam nieco dojebabrane a bojim sa ze rozvody,cerpadlo alebo turbo. Popripade vsetko naraz
. V aute som sa jednoducho oj.bal kupil som ho za nekrestanske peniaze v nadeji ze sa jeho majitel on dobre stara, dokonca aj jazdilo dobre, ked som prisiel domov z popradu, spotrebu som mal 6litrov, a potom ani neviem kedy, bola spotreba zrazu vysoka.
popo napísal:Na letných 215/45/17 som mal spotrebu 7,46l a teraz zimné 205/60/15 mám 6,67.Jazdím veľa po okrskách 80-120km/h a aj dialnice tam okolo 150km/h.10 litrov mi nežrala ani E-39 525 TDS v automate na 18" dyskoch v meste.V tom budeš mať niaky problém