... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Olda H
Auto: BMW E46 325i
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 13. Októbra 2008, 19:52

luky2208 napísal:
tiež som tomu zo začiatku nechcel veryť ale je to tak jednoducho sa to posunie.fungel nová retaz vydržy po prvé pohnutie asi 80 000km potom sa to o minimum posúva asi každých 50 000km to vzdrží asi tak do 250-300 000km potom je to posuvanie fakt už brutalne a nakoniec ta retaz preskočí, auto stratí výkon, da sa naštartovať len velmy tažko a hrozne dymý na volnobeh bielo pry plyne čierno. To čo sa rieši tu bude z velkou pravdepodobnostou opetovne presunutý rozvod.A to čo riešite teraz u vás môže byť s časty vada vstrekovacieho čerpadla+neaka vada z dopravou palyva, a ked píšeš že ste menily retaze môže to byť aj tým. Ja to robým tak že po výmene retazý zakazník nabehá cca1000km a opäť mu to nastavým(reťaz sa poriadne napne a uloží) potom to fak dosť dlho drží. :wink:

Vyzkoušíme a dám vědět :wink:

Olda H

Piatok, 7. Novembra 2008, 20:11

Olda H napísal:
Ahoj, forum by mělo fungovat asi tak jako v tomto případě, bez zbytečných nic neříkajících keců.
Je zřejmé že na jednu závadu je více řešení. Rád se přiučím :D . Ještě mi vysvětli jak se může během "pár" kilometrů posunout rozvod.
Podle toho jak píšeš, jsi "motorář", teď řešíme závadu že při jízdě na okamžik ztratí výkon (jakoby šlápl na brzdu) a ručička okamžité spotřeby vyskočí asi o třetinu nahoru. Je to obdoba toho co jsi popisoval. Byly měněny komplet nové rozvody. Čím to.

Tak znova oživím téma. k tomu rozvodovému řetězu : BMW udává rozvodový řetěz jako bezúdržbový, to znamená že by měl vydržet celou životnost motoru. Ale kdy tomu tak je :) Takže v rozvodech to nebylo. Dočasná ztráta výkonu, aspoň v tomto případě byla tak jednoduchá záležitost, že jsem tomu ani nevěřil. Měnil se palivový filtr a aniž by jsme tušili, dotáhli jsme ho více než je zdrávo :)) a po pár dnech začaly již popisované problémy. Po laborování jsme ho povolili a zase dotáhli jak se má a zatím je vše v pořádku. Problém vyřešen. Uvidíme jestli to tak zůstane.

luky2208
Kraj: Prešovský

Piatok, 7. Novembra 2008, 20:45

to je fajn že to ide,len nechapem čo sa tam mohlo akože prypchať tím silným prytiahnutím :-k

Olda H

Piatok, 7. Novembra 2008, 21:20

Nevím přesně jak to funguje, ale když odšroubuješ palivový filtr, čouhá z kostky tyčka, která tlačí na packu ve filtru. A asi když se to přežene s dotažením, tak tyčka tlačí moc na packu (nebo obráceně) ve filtru a vzniká problém s dodávkou paliva přes filtr. Ale jak to funguje opravdu nevím :(. Budu muset někde vyšťourat informace.

Bodka
Auto: EX: E36 325TD
Kraj: Bratislavský

Sobota, 8. Novembra 2008, 01:25

si skor myslim, ze tam bol zachyteny nejaky bordel a ked si to povolil a pritiahol, tak sa uvolnil...
Obrázok

luky2208

Sobota, 8. Novembra 2008, 09:25

no toto je už blyžšie k vysvetleniu :roll: alebo niečo bolo na sacom koši v nadrži a ked sa povolyl filter tak stiekla nafta a ten sajrajt odplavylo :-k .Lebo s tým prytiahnutím my to neako nesedí,ale možné je všetko.uvydí sa o par dní :wink:

subika

Sobota, 8. Novembra 2008, 13:16

Luky2208 napísal:
Ešte aby som nezabudol auto sa pry jazde chovalo tak že ak som dal plyn na podlahu auto išlo ako bez turba a pry 2200-2300ot/min citelne zaplo turbo.vratil som sa do dielne a skontroloval rozvod,bol posunutý.Nastavyl som to a auto štartuje na 1 max na 2 otačky kluky aj teplé aj studené a tah je plynulý,auto ma zaber už od spodu cca neakých 1700-1800ot.
:roll:.

Toto nám robí takisto naše auto (BMW 320D, r.v. 1999, 190000 km) a nevieme si rady. Po preradení rýchlosti z vyššieho do nižšieho niekedy neťahá a ako by išlo bez turba. Už sme boli aj na diagnostike, tam povedali, že treba vymeniť náhr. diel, ktorý robí podtlak na turbo (2500,- Sk). Aj sme ho vymenili, ale robí to aj naďalej. Neviete nám poradiť?

luky2208

Sobota, 8. Novembra 2008, 13:21

kedže píšeš že je to ročník 99 a neviem aký mesiac tak si najprv ujasníme či je to CR-diesel alebo ešte klasika VP44 čerpadlo s riadiačkou na čerpadle :roll:

subika

Sobota, 8. Novembra 2008, 13:34

Ako pre ženu si dal strašne komplikovanú otázku, ale je to 9/1999 a 100kW (136 PS) motor.

luky2208

Sobota, 8. Novembra 2008, 14:04

:oops: Tak to sa ospravedlnujem že taketo technycké veci riešim z dámou.Tak mal by to byť motor z klasickým čerpadlom ktoré ma RJ na čerpadle.Ale myslým si že treba najprv hladať chybu v riadení turba,ak to nerobý stále ale len občas.Mam na mysly podtlakové hadičky komplet všetky aj na riadenie iných vecí.treba stým zajs za niekym kto to pozná a pozrie sa na to.Alebo to budeš robyť sama ?:shock: :shock: ak to robý stale tak by som pozrel ten rozvod :roll:

R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Sobota, 8. Novembra 2008, 20:22

Ja sa chcem opitat, ako sa da zistit ze je rozvod posunuty, teraz nemyslim podla priznakov posunutia, ale tak ze to rozoberiem a niekde skontrolujem. Co treba rozobrat, a kde sa pozriet?

luky2208

Sobota, 8. Novembra 2008, 21:55

ak si to ešte nikdy nerobyl tak to radšej ani neskúšaj :wink: treba ti na to prypravky. to ti je tolko prýsť z Martina do Popradu? :roll:

R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 21:19

Len som sa pytal, ci na to niesu niejake kontrolne body. Auto slape dobre, ale spotreba 10l sa mi zda vela, a aj ked sa snazim setrit stale je to 10. Dojdem niekedy,ale musim si na to najst cas.Kolko by ti trvala taka prehliadka a diagnostikovanie problemu?

luky2208

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 21:26

taka podrobnejšja asi aj celý deň. :roll: kontrola rozvodu,čidiel,kompresie,pdtlakov atd :wink:

azmodan

Nedeľa, 9. Novembra 2008, 21:34

prosimta predaj to co najskor...
This is my rifle. There are many like it , but this one is mine.My rifle is my best friend. Without me, my rifle is useless.Without my rifle, i am useless

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných