... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
spider207
Auto: RWD, but not a BMW..
Kraj: Banskobystrický

Re: zmena zakonov od 1.2.2009

Nedeľa, 25. Januára 2009, 12:04

Wajco napísal:
To je akože povolené, keď prepúšťajú 70%? To som ani nevedel, tak pozitívna správa pre mňa:). Nemáš náhodou presné znenie toho zákona? By som si to vytlačil a hodil do auta, keby si dám aj do predu fólie.

Kedysi bolo 70% na predok (nie len celne sklo ale aj predne dvere - vodic + spolujazdec), minimalne 30% zadok.. ale presne znenie fakt neviem, nikdy som nebol na folie takze som sa o to moc nezaujimal :wink: ak budem mat cas tak sa na to kuknem..
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

Pežot

Nedeľa, 25. Januára 2009, 12:47

Ja viem len jednu vec, že ak máš vpredu fólie tak sa stáva vozidlo nespôsobilým na jazdu z hľadiska narušenia výhľadu z vozidla. Čo ja viem, tak nikdy neboli fólie vpredu povolené (teda za môjho života, čo si pamätám a zaujímam sa o autá) ;)

Arnost
Auto: krhla kachle x2
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 25. Januára 2009, 12:57

Povolené neboli ale jedného času neboli vyhláškou zakázané :lol:

spider207

Nedeľa, 25. Januára 2009, 13:02

ja zase viem, ze ked som robil vodicak tak som okrem ineho kdesi nasiel taketo info ohladom folii (70% predok, 30% zadok) :wink: jasne, je to uz nejakych 5 ci kolko rokov dozadu, ale viem ze vtedy to urcite platilo.. v tom pripade ak platilo aj to co si Ty napisal, tak sme mali o5 diery v zakone.. co by nebolo nic neobvykle :wink:
apropo - naco sa potom predavaju folie od vyrobcov, ktory na to daju aj "stempel" ze je to sposobile? keby boli uplne folie zakazane tak to predsa nikto nepredava, nie?
"Umenie žiť nie je umenie hrať s dobrou kartou, ale umenie zohrať so zlou kartou dobrú hru."

BMW E30 318i...ex

Arnost
Auto: krhla kachle x2

Nedeľa, 25. Januára 2009, 13:14

Pokial máš osvedčenie tak spôsobilé sú ale iba na zadných bočných oknách a na zadnom okne. Na bočných oknách nieje tmavosť fólie (priepustnosť svetla) obmedzená, na zadnom okne bola min.20% a teraz jeden výhradný dovozca do SR nemenovanej fólie po skúškach v štátnej skúšobni môže dávať na zadné okno aj fóliu s priepustnosťou 5%. Pokial viem na čelnom, predných bočných (šofér a spolujazdec) nemôže byť nič, aj ked aspom tých 70% by mohli povoliť.

spider207

Nedeľa, 25. Januára 2009, 19:57

nejdem zakladat novu temu, myslim ze to mozem dat kludne sem..
zaujimal by ma vas nazor na 50ku v meste, resp 160km/h na vybranych miestach na dialnici.. zaujimavy clanok je napr na
http://natankuj.sme.sk/c/4278647/useky- ... rnici.html
mate nejake typy kde by mohli povolit 160ku?

BMW E30 318i...ex

Pežot

Nedeľa, 25. Januára 2009, 20:03

Mne je to jedno :lol: :lol: :lol:
Zatiaľ tak rýchlo moje auto nejde :lol: :lol:

Ale na celom úseku D1 by sa dalo :lol: :lol: :lol:
Aj tak by sa nič nezmenilo ... odvčul to bude akurát podľa predpisov :mrgreen:

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 26. Januára 2009, 10:41

vcera vecer pri kontrole som sa pytal policajta na tu minimalnu pokutu.
prehliadli sme odstavec k) aj ked to tam nie je uplne presne..
od februara budu moct dat blokovo od 20 Eur do 160 Eur..
ako uz bolo pisane na zaciatku, ak nemas hotovost, zadrzia ti vodicak a mas 15 dni na to aby si to zaplatil..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Mimo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 26. Januára 2009, 10:43

hotovosť, niekde sa bude dať platiť platobnou a ked nie tak ako black písal beru vodičák. papier o zadržaní však platí len u nás, takže do zahraničia len s vodičákom :wink: u nás môžeš tých 15 dní ešte behať po cestách... :D ale čo ked ťa zas zastavia a nebudeš mať love? zoberú papier? :lol: :lol:

Pežot

Pondelok, 26. Januára 2009, 10:46

Predĺžia Ti tých 15 dní :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

fioro
Auto: 156 1,9JTD
Kraj: Košický

Pondelok, 26. Januára 2009, 17:26

k foliam...bezne tonovane sklo ma myslim tych 70% ak date na to foliu uz ste mimo zakon...
...... Obrázok......
.............Moje sadzomety...........
BMW e34 525tds EX
Ford Transit 2,5 td EX
Opel Campo 2,5td 4x4 EX
Alfa 156 1,9 JTD

stepho
Auto: E46

Pondelok, 26. Januára 2009, 21:33

pepo286 napísal:

to co za capinu vymysleli ?

...takze situacia sa bude vyvijat nasledovne: ...prechadzam kruhovym objazdom, do ktoreho vchadza dalsie motorove vozidlo... ...vidim ho uz asi 90st myslenej kruhovej vysece a pustam ho... ...ale kedy v skutocnosti ho mam pustit? ...znamena to, ze si musim pozriet vsetky prijazdove cesty ku kruhacu, ci na nich nevchadza nejake vozidlo? ...co ak su predo mnou 2 kamiony, cez ktore nevidim uz ani z 30-stupnovej vysece? Viete si to niekto predstavit? ...toto bol priklad, ked uvazujem len z casti zaplneneho kruhacu. ...dokazem si predstavit, aka situacia nastane, ak je momentalne na kruhovom objazde 5-6 aut a z kazdej prijazdovej cesty vchadza dalsie.. ...tok aut v kruhaci sa musi tym padom zastavit a v horsom pripade nastane to, ze auto prichadzajuce do kruhacu sa nebude mat ako zaradit, pretoze mu zavadzia posledne auto v toku.. ...jednoznacne mi to nedava logiku, pretoze nie je riesenie nadväzovat uzol, ale rozviazat ho...
...riesenie tohto problemu vidim v zachovani podmienok, na ake sme boli zvyknuti doteraz, alebo samozrejme v moznosti oznacenia kruhoveho objazdu dopravnymi znackami, z coho ale zasa vyplyva, ze ak by tak bola oznacena väcsina kruhacov, novy zakon o prednosti v jazde na kruhovych objazdoch by som chapal ako hlavny cinitel na uskutocnenie tohto znacenia.. ...zasa sme sa dostali az k peniazom..

Pežot

Utorok, 27. Januára 2009, 13:38

stepho: v BA nemáš kruháču bez značiek, vlastne ešte som taký nevidel :D ;) na každej príjazdovej ceste ku kruháču je DAJ PREDNOSŤ V JAZDE! ;)

spider207

Utorok, 27. Januára 2009, 14:34

stepho: v ZA tiez neviem o kruhaci bez znaciek.. a podla mna je to lepsie ked sa to oznaci, ak to v jednom state plati tak a v druhom inak, tak je lepsie nech je to oznacene a aj cudzinec hned vidi ako sa ma zachovat (teda pokial vie citat znacky 8) )

BMW E30 318i...ex

pepo286

Utorok, 27. Januára 2009, 14:47

inac, k tym kruhacom:
ak prednosť na kruhovej križovatke neupravujú značky, prednosť má vodič, ktorý do kruhovej križovatky vchádza

tak na moje prekvapenie (hanbim sa za to) som zistil, ze doteraz to bolo presne tak isto ... takze ziadna zmena ...
doteraz to bolo tak, ze kruhovy objazd bol v podstate krizovatka zlozena z viacerych krizovatiek ... takze (na znackami neupravenom kruhaci) na kazdom vjazde/vyjazde musel vodic iduci v nom davat 'prednost z prava' vodicovi co vchadzal do kruhaca ...
ale kedze na slovensku bolo 99% kruhacov upravenych znackami (na vjazde do kruhaca 'daj prednost' a pri jazde v kruhaci 'hlavna cesta') .. kazdy si na to zvykol ..

takze sumar: nic nove nevymysleli, ziadna zmena, plati to tak ako doteraz, a tak isto ako doteraz bude 99% kruhacov upravenych znackami a prednost budu mat vodici co idu v kruhaci

'... ci ?' :)
E46 320D Touring 100kW (2001)
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 216 neregistrovaných