... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Killo napísal:Ale vsak na kazde dookola sa opakujuce cvicenie si casom telo zvykne a zacne ho vykonavat efektivnejsie, cize budes pri nom menej spalovat. Je jedno, ci to je lahky klus do kopca, alebo prehadzujes pneumatiku po gyme...lebo kardio ako "lahka" a dlhotrvajuca zataz je uplne neefektivna, a pre telo nevhodna (do istej miery). Ak sa teda bavime o chudnuti, existuje tisic ciest ako to dosiahnut, ciel moze byt vzdy rovnaky. Ale ide o to, ako sa s tym nasledne telo vysporiada, aby metabolicky syndrom si privodis, ci to je udrzatelne apod.
Priklad ked mas kardio ako hlavnu zlozku cvicenia (poklus, trampolinky, piloxing, podobne vymysli - ak myslis specialne este nejaku inu cinnost napis), tak v podstate telu dlhodobo "doprajes" kvazi lahku zataz. Zo zaciatku je to ok, chudnes, citis sa lepsie, ale telo sa na takyto druh zataze relativne rychlo adaptuje a prestane to byt efektivne (dalej nespalujes tuky).
O tom sme sa tu bavili, ze kazda nespravne vykonavana cinnost moze byt telu skodliva. Ubudat ti zacne svalova hmota, ked budes podvyziveny, alebo ked telo tie svaly zacne povazovat za "zbytocne" [priklad si nabity z fitka, potom prejdes na kardio, tak logicky budes staracat objemy, lebo telo ich bude povazovat za pritaz]. Ale Fuxxo o naberani svalov nic nepisal, spominal, ze chce primarne zhodit tuky. Tu sme opat pri tej strave [s ktoru s teobu uplne suhlasim, ze je nesmierne dolezita], aby si telu daval presne to, co potrebuje, aby si minimalizoval skodlivy dopad a nevycerpal sa nezdravo...Plus ak trva takato zataz dlhsiu dobu, pri nespravnych treningovych navykoch dokona moze byt stresujuca pre telo - produkcia kortizolu, ubudanie svalovej hmoty (telo nevie/nestiha cerpat energiu z tukovych zasob, cukry vycerpalo, tak siahne po svalovej hmote).
Urcite sa da vzdy nieco zlepsit, o to pokoj.Je mozne najst dost vela studii, ktore preukazatelne zistili, ze jednoducho je efektivnejsie cvicit silovo a vysoko intenzivne - mensia casova narocnost pre teba, vyssi narast testosteronu, lepsie spalovanie tuku, budovanie svalovej hmoty (ktora sama o sebe podporuje dalse spalovanie tuku).
Killo napísal:mne ty nemusis nic opakovat, precitaj si po sebe vcerajsiu spravu a potom sa uvedom kto zacal koho osocovat a akym tonom si to cele pisal. a tiez kto zacal rozpravat ze vsetko je vlastne napicu a jedina mozna varianta je ta ktoru pises tynie, opakujem ti posledny krat, nadavaj si doma rodine, nie mne. Ja som ta osocovat nezacal, to je vsetko o co ide
kup si toto :a o chvilu mozes celu fitness komunitu ohurit tym, ze vlastne vsetko robia napicu, staci bicykel, trocha zeliny zjest a si druhy Aaarnold
voMacK napísal:a s tymto suhlasim na milion percent, ved to som pisal hned na zaciatku dopycy, sak tu len vsetci obracaju jedno cez druheO tom sme sa tu bavili, ze kazda nespravne vykonavana cinnost moze byt telu skodliva. Ubudat ti zacne svalova hmota, ked budes podvyziveny, alebo ked telo tie svaly zacne povazovat za "zbytocne" [priklad si nabity z fitka, potom prejdes na kardio, tak logicky budes staracat objemy, lebo telo ich bude povazovat za pritaz]. Ale Fuxxo o naberani svalov nic nepisal, spominal, ze chce primarne zhodit tuky. Tu sme opat pri tej strave [s ktoru s teobu uplne suhlasim, ze je nesmierne dolezita], aby si telu daval presne to, co potrebuje, aby si minimalizoval skodlivy dopad a nevycerpal sa nezdravo...
PristineShip napísal:najlepsi prispevok v tomto vlakne, dikkup si ten kokocky rotoped s tym magnetom ci kerym fasom co tak nehuci a motivuj sa taktok
pyranes napísal:ja sa postaram vzdy o nieco, nemaj strachkonecne tu je zas co citatuz som myslel ze po jablckovej teme a bobrovskej insolventnosti uz tu ostane navzdy mrtvo.
Najviac svalov si udrzite vyssimi davkami bielkovin- ja ich davam cca 220g denne.. tym padom aj ked pojdete vahovo dolu svaly nebudu padat tak markantne...
Minuly rok som vyskusal ist dolu pri malych bielkovinach a skoro som sa rozplakal ked som bol -15kg a svaly skoro vsetky spalene.. ale co uz clovek sa uci...
Vomack ty boxujes nie? Poznas cerberos gym NMnV?
pyranes napísal:Vomack ty okrem hejtu boxujes nie?![]()
Poznas cerberos gym NMnV?
Fuxxo napísal:Co chces este riesit? Verdikt je, ze ides na to uplne napicu..bodka..kurva fix to si dojebal teraz.. lebo ja furt vyberam bicykel, a teraz sa tomu nikto nebude venovat![]()
futy napísal::thumbup:ja som začal 3roky nazad pravidelne plávať 2x týždenne (za 1h som sa dostal na 2,3km), to mám šport na celý rok, cez sezónu bicyklujem (túto sezónu hádam 1200km dám). No a čo som ešte doplnil, tak posledné 2roky chodím týždenne 2x peši do práce, mám to 2km (12rokov stále autom) , keď zbehnem z práce do mesta a potom domov tak 8km za deň mám. Šplhal som sa na 88-90kg. Doktorka sa ma slušne opýtala "idete ašpirovať na prasiatko". Mám problémy s kĺbami, osteo 1, kardio a jeden orgán požičaný. Vyhodil som zo stravy plnené keksíky ku káve, marlenky, miesto ryže bulgur, a miesto keksov obyčajné vločky s bielym jogurtom, ovocie a zeleninu mám radšej ako rezne. Alkohol žiadny. porcie nerátam, no a niekedy po plávaní si kľudne dám aj bigMac. Aktuálne mám stabilne cca 84-85kg a pohoda. Plávanie aj biki ma baví tak som spokojný, behanie to mi neberie a kĺbom tiež nie. To nie je návod pre nikoho. No a mal som aj stacionár asi 5-6r s5, ale to bolo úplne na nič, skončil ako vešiak na košele (golier pekne sedel na sedáku), teraz ho testuje sestra.
voMacK napísal:bohajeho :-/Co chces este riesit? Verdikt je, ze ides na to uplne napicu..bodka..
Fuxxo napísal:ako si zistil ton pisaneho slova, prezrad? ciii to, ze som napisal, ze "vyzrany" sa ta tak strasne dotklo, az ti pomfritky z ruky vypadli ?mne ty nemusis nic opakovat, precitaj si po sebe vcerajsiu spravu a potom sa uvedom kto zacal koho osocovat a akym tonom si to cele pisal. a tiez kto zacal rozpravat ze vsetko je vlastne napicu a jedina mozna varianta je ta ktoru pises typritom ja vobec nepopieram to co ty hovoris, urcite su to relativne dobre veci, ale ja nejdem robit vrcholovy fitness ani vrcholovu cyklistiku. a tak isto nechcem byt druhy arnold ani nic podobne, to prenecham tebe
a uz kompletne jebem na fitness komunitu, tam to bude este o milion percent horsie jak na bmwklube, nechcem si to ani predstavit..