Simpson
prevzate s Jenproauta.cz tym samozrejme nechcem robit reklamu len to tam je celkom dobre napisane.
"Nedá mi to a musím vám poslat příspěvek na věčné téma staré vs. nové, nebo, chcete-li, auta bez duše a auta s duší...
Víte, já auta opravuji a upravuji a jelikož mám „bohaté“ zákazníky můžu říct, že se svezu ve všech kategorií aut, plejáda je od Fábie HTP a největší úlovek je GT 2,0 O co mi ale hlavně jde... Nechápu jednu věc a to je odsuzování „bojování“ auta s řidičem. Nevím jestli je to jen můj názor, ale mě se líbí, když jde z auta strach. Abych to popsal přesněji - již v několika článcích jsem si mohl přečíst stížnosti na téma tahání volantu při akceleraci atd., ale co je za zábavu šlápnout na plyn a užívat si sterilní akceleraci? Já bych řekl že nic moc zábava, já mám rád když sešlápnu plyn a auto musim řídit a kočírovat výkon tak, aby mě nepověsilo na první strom. V mém okolí je hodně Audi, všechno čtyřkolky přes 300 koní a můžu říct, že nudnější auta neznám. A to samé můžu říct i o Porsche Cayenne co má 550 koní - člověk sešlápne plyn a auto vystřelí 100, 150, 200 km/h... a ve dvoustovce je to pocitově jak devadesát v Octávii. Řízení má být o zábavě a když majitel takového auta se mnou řeší jak to lítá a sedí v zatáčkách, a že je s takovým autem zábava, tak nasednem do mého vozu který váží 900 kg a má 300 PS na předních kolech :-) A vyrazíme na projížďku, první kopec, pár zatáček a podlaha u spolujezdce je pěkně prošláplá... :-)
Chci říct že nová auta mají výhody-bezpečnost,spotřeba atd., ale jen malé procento z nich má duši,auto musí bavit a dělat radost, řekl bych, že se blíží doba kdy auto bude vysavač s bednou vodíku a bude sloužit k dopravě z bodu A do bodu B.