... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Pilifo napísal:Pridám sem moju skúsenosť s rakúskymi policajtami...
Pred mesiacom som išiel na schwechatské letisko a hovoril som si, že na ten kúsok nebudem potrebovať diaľničnú známku a pôjdem cez okresky, keďže som mal dobrý čas. Takže schádzam v Rakúsku na prvom výjazde z diaľnice a tam hneď bum - policajti. Hneď som tušil, prečo tam stoja a bolo mi jasné, že to nebude 20-eurová pokuta.
Policajt pozrel na čelné sklo, samozrejme známku nenašiel, takže hneď mi spomenul, že to bude za 120€. Snažil som sa mu vysvetliť, prečo som schádzal z diaľnice a to, že som neplánoval pokračovať po diaľnici ďalej, ale nedal sa obmäkčiť, aj keď si myslím, že som bol maximálne slušný (stále opakoval, že je zakázané ísť čo i len pár metrov po diaľnici bez známky a bla bla) a keď som to na neho skúšal ďalej, tak mi začal hovoriť o tom, že maximálna pokuta za tento priestupok môže byť až 3000€, kedy som pochopil, že sa to ukecať nedá, tak som to zaplatil.
Keď som dorazil na letisko a bavil som sa o tom s kolegom, tak ten mi spomínal, že som obišiel ešte dosť dobre, lebo v ČR sa za to dáva 5000 Kč a ja som to mal "len" za cca. 3250 Kč. Paradoxom však je, že keby som nezišiel z diaľnice na prvom výjazde, ale išiel by som ďalej, s veľkou pravdepodobnosťou by som obišiel bez pokuty![]()
Odvtedy viem, že kvôli ušetreným pár eurám už nič podobné opakovať nebudem, keďže sa to nevypláca a ukecať rakúskeho policajta je nemožné
ROKI49 napísal:Vsak ale to je uz par rokov znama vec, ze tam takto stavaju a cakaju takmer vzdy a furt sa najde dakto, komu je luto ist cez Berg a koho chytia.....
ROKI49 napísal:Vsak ale to je uz par rokov znama vec, ze tam takto stavaju a cakaju takmer vzdy a furt sa najde dakto, komu je luto ist cez Berg a koho chytia.....