Tak u mňa tých skúsenosti s policajtami je ako vidím až nadmieru. Vodičák mám cca 9rokov. Niektoré boli humorné, niektoré ma štvú až doteraz. Dám taký výber:
1. Zastavili ma na aute, že mi nesvieti predné svetlo (na fiate), tak som im tvrdil, že pri nastupovaní mi svietilo a muselo sa počas cesty. Dali ultimátum, že ok, ak nechcem pokutu tak nech si ju tam na mieste vymením. Pýtali sa či mám žiarovky - ja že však povinná výbava (samo-sebou že v aute neboli). Tak som tam začal špekulovať ako sa to asi vymieňa - medzitým kamoš behal od domu k domu a pýtal sa či nemá niekto žiarovku. Ako naschval nikto takú ako som potreboval tak nemal. Tak sa vybral na neďalekú pumpu - 2-3km. Keď sa vrátil, tak sa vymenila a s usmevom a želaním príjemnej jazdy sme sa rozlúčili (čas čo som im robil spoločnosť bol skoro 2 hodiny kym došla žiarovka :) ).
2. Teraz mi nesvieti parkovačka na E-39. Bol som s priateľkou na výlete a zastavili ma, že mi nesvieti svetlo. Hovorím, že som si toho neni vedomí, že palubák nesignalizuje a tak som nemal ako vedieť že niečo nesvieti, pred začatím jazdy svietilo. On že ale takto ohrozujem auta, keby niekde stojím a že by ma nebolo vidno a chceli 60€ - tak som zapol parkovačky a rozsvietilo sa smerovkové na strane, kde je vypálena žiarovka. Prišiel som pred auto a policajt ,,Ale to svietilo iba na jednej strane". Potom zaostrili a hovoria, že to nemá svietiť a že mám pokazené auto. Ospravedlnil som sa im, že auto je dovezené zo zahraničia. V tom policajt - tak to asi majú spravené tak aby bolo vidieť roh vozidla od vozovky - zhodou náhod to je totiž strana šoféra. Odporučili mi, aby som si dal v servise to pozrieť.
3. Išli sme s partiou na akciu v jednom areáli. Mal som vtedy ešte fiat. Prichádzali sme k areálu a tam policajti usmerňovali dopravu. Zastavili len mňa, že či idem fúkať. Hovorím že v pohode. Nafúkané 0,00. Poslali ma, že nech idem parkovať nad areál až dozadu. Ostatným čo išli so mnou umožnili parkovať aj tam pri nich. Keď som prichádzal tak druhá hliadka, ktorá to zas usmerňovala z druhej strany. Začali otázkou, že kam som sa vybral - hovorím, že ich kolegovia ma poslali sem parkovať. V zápätí druhý dobehol s testerom a že či idem fúkať - hovorím, že som už fúkal ich kolegom cca 5 minút s5. On hneď na mňa či odmietam fúkať. Hovorím že nie a fúkal som - výsledok rovnaký ako predtým. Sa ho pýtam, kde zaparkovať a on že kam chcem. Mali tam odstavené dve policajné auta, tak som to zaparkoval medzi ne. Pozerali na mňa ale nič nepovedali. To bola asi moja chyba - lebo keď som išiel si potom len pre bundu do auta, tak na mňa vybehol že nech fúkam - hovorím, že autom nikam neidem, že len bundu beriem. Ževraj sedím na mieste šoféra a aj keď neni naštartované tak sa považujem za šoféra. Tak som nafúkal po 3ti krát hodnoty 0,00 a išiel som pokračovať na akciu. Keď to tak zhodnotím, že stačili 3fúkania a pre auto som mal na celú akciu policajný dozor - tak to neni zlé

:D.
To boli tie pozitívne, tie negatívne radšej zbežne.
Išli sme v noci a na ceste opitý pán spal. Zastavili sme a zavolali 112. Medzitým sme ho dávali nabok. Policajti prišli po cca 20 minútach. Fotili to tam, nakoľko pán mal krvácanie na tvári a rukách - bolo podozrenie, že ho niekto dobil. Jeden z nich mal vestu a druhý nie. Ten s vestou išiel do auta kontrolovať jeho aj naše doklady. Ten bez vesty len odskakoval z cesty zakaždým čo išlo auto. Sanitka prišla po hodine a pol. Chceli sme už s kamošom isť a policajti povedali, že do príchodu sanitky nemôžeme isť. Ako prišla sanitka naložili pána do sanitky, sadli do auta a ani nepovedali dovidenia. Po cca 10 minútach čakania sme išli tiež domov.
Druhý prípad, vychýlený kanál, niekto si chcel prilepšiť - auto predomnou ho nadvihlo a ja som si na ňom prevalil obe kolesa aj s diskami. Zavolali sme policajtov a oni na mňa že som išiel ako blázon isto, že si vymýšľam a že chcem vytrieskať z poistky niečo, pritom to neni reálne. Ako po mne kričali tak išli okolo 2 auta a pri tom druhom zaznela rana. Pánovi na peugote poškodilo olejovú vaňu a poškodilo výfukové potrubie. Zrazu už to bolo reálne ako som to hovoril im ja. Stalo sa to o cca 21ej. Dokončila sa procedúra okolo pol 1nej v noci. Sadali do auta a pýtam sa , že nejaký odťah - oni že tak nech si nejaký zoženiem, tak pýtam aspoň číslo a oni len pozreli a nereagovali. Dojal ma hláškou, však musíš mať rezervu tak si to prehoď. Osobne poviem že ešte som nezažil auto s dvoma rezervami a som mu to ozrejmil. Ako som to povedal, tak zaželali pekný večer a bez zastavovania sadli do auta a odišli.
Pak už len nepríjemnosti z mojej blbosti - čoho som si vedomí a už myslím že aj tak som vás unudil