... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12
mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
majro
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Re: Vaše názory a skúsenosti s policajtmi

Utorok, 3. Januára 2012, 23:19

neviem no, ale to co uz je, ze proste idu buzerovat za taaku picovinu neskutocnu.. vymyslia to tam hore nejaky jebovia z lesa, ani nevedia co schvalia, iba kukaju youtube a zdrziavaju sa hlasovania" teraz je aj zakon, ze za kydanie na politikov pokuta neviem kolko"... a proste co ti policajti niesu ludia? sak ved ci to je o cm viac aalebo menej, stale vidis a nebrani ti to, neni to nepriehladne, a proste nesedis tak, ze mas oci na urovni pasika ked soferujes.. nie aby patrali po ukradnutych autach alebo robili nieco uzitocne.. na slovensku je snad vsetko mozne..

zajtra si idem po novorocny pozdrav od DI na postu :D asi mi chcu osobne zazelat stastny novy rok.. tiez za picovinu, ze som bol odstaveny s autom na pumpe a dosli mi buzerovat, ze nemam spztku na narazniku ale za oknom, ked osm mal rozbity predny naraznik.. zasnem :D :thumbup:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Utorok, 3. Januára 2012, 23:41

chalani, akoze nechapem naco sa to ruzculujete... uz 23 rokov zijeme v kapitalisme, kde plati to, ze musis tvorit zisky. takisto aj policia musi tvorit zisky, kedze politici peniaze radsi rozleju inam. povedzme si na rovinu, kto si neprivyrobi, ked moze. Tak naco by som riesil nejaku kradez, ked z toho mi nic nekapne, ked sa mozem postavit na kraj cesty, a kasirovat ludi za hocjaku somarinu, kedze zakon je jasne dany... Mozno tu su aj nejaky policajti, ale pre mna policajt nieje ziadna autorita, ani clovek ktoreho by som si vazil, viem z vlastnej skusenosti, ze ked spravim priestupok, tak hned musim platit, su na miestach, kde sa casto robia priestupky, ale riziko ohrozenia je minimalne. Ale ked mi niekto vykradol auto, tak som cakal ako debil 3 hodiny v snehu, kym prisli chlapci, spravili 5 fotiek, spisali zapisnicu stym, ze pachatel neznamy. tak isto ked do mna nabural niekto na parkovisku a prevalil mi dvere, tak sa to proste neriesilo, aj ked som povedal, ake to je auto, a na aute boli este zbytky mojej farby, tak sa to neriesilo. POLICIA su len VYPALNICI. tym nechcem krvidit pesiakom, alebo normalny ludom, lebo ryba smrdi od hlavy, a neznasam soplakov, ktori su zakomplexovani, a musia si nieco dokazovat. Stretol som sa aj s pozitivnym pristupom (treba chapat, ze som nedostal maximalnu pokutu, ale ani minimalnu), a nechapem, napriklad, preco ma v noci zastavi PMJ, a dava mi fukat a zistuje technicky stav, ked aj tak zakazdym im poviem, ze sa tomu nerozumeju a nech zavolaju dopravakov. potom je klud a pustia ma.

Risho_21
Autor témy
Auto: BMW E36 318i LPG
Kraj: Košický

Streda, 4. Januára 2012, 00:29

sú dve veci čo vie robiť PMJčkár Buzerovať a Mlátiť :D
Ex BMW E39 523iA 98" Cosmoschwarz
Ex BMW E39 540iA 98" Kashmeerbeige

majro

Streda, 4. Januára 2012, 13:28

no dosiel mi papierik z DI, tak nakoniec aspon tam hore u nich nesedia magori.. napisali ze som vinny, a ako sankciu mam Pokarhanie.. to som ocakaval aj pri tej kontrole takyto verdikt..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

auto111

Streda, 4. Januára 2012, 13:45

Kolko trvalo kym ti doslo to rozhodnutie z DI ? Je to vybavene tym, ze si si vybral na poste rozhodnutie (a nemusel si ist na DI) ?

majro

Streda, 4. Januára 2012, 13:53

policajti mi povedali ze do mesiaca sa mi ozvu... cakal som, uz som myslel ze zabudli, resp. ze sa na to vykaslali, ze predsa ma nezavolaju kvoli takej somarine.. nakoniec po mesiaci aj nieco mi to doslo.. myslel som, ze to bude predvolanie, teda aspon t ak mi to prezentoval poliajt pri vypisovani, ze tam to bude napisane,ze kam sa mam dostavit atd.. otvoril som to a zacal citat, najprv som chytil nervy, lebo to zacina tym, ze ja bla bla, v case tom a tom(asi o dve hodiny iny cas ako ma v skutocnosti zadrzali), som udajne siel smerom do mesta, ked som bol zastaveny hliadkou kvoli tomu a tomu.. neni pravda, ja som bol odstanevy s vypnutym motorom na pumpe ked oni dobehli za mnou a zacali ondit.. a ze som porusil zakon taky taky a rozhodnutie je, ze ste vinny.. pozzeram, ze to im asi jebe na hlavu, ze ako to, ze to uzavreli bez toho, aby si ma zavolali, alebo mal som moznost sa obhajit.. potom som cital dalej, a ze podla tohto tohto vam ukladame sankciu(uz som cakal ze bude 150e) a prelozil som stranu a ze: pokarhanie.. :D tak ze reku super no.. tym padom by to uz malo byt vsetko vyriesene.. trest som ddostal tak neviem co este by malo byt..

ale mal som pekne pripravene uzz co povedal na DI a nakoniec z toho nic :bmwball:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Risho_21
Autor témy

Streda, 7. Marca 2012, 21:24

dlho sa tu nikto neozval :D
a mám novinku :)

už mám doma celú novelu zákona čo bude platná v júli
zasa zmrvený zákon o cestnej premávke v prospech nás :D
1. Policajti už musia mať na všetky závažné priestupky dôkaz - fotku/video
2. objektívna zodpovednosť je zas dojebaná :D stačí ak majiteľ vozidla nahlási vodiča a ten vodič povie že nešoféroval, prípad sa uzavrie :D

Adam_BA
Auto: E39 530d Touring

Streda, 7. Marca 2012, 22:22

Tvoj bod číslo jedna platil aj doteraz..len s tým bolo zopár opletačiek na súde...ale vyhral by si na 100%
EX-BMW E36 323i coupe avusblau

BMW E39 530d Touring - Anthracite metallic

Risho_21
Autor témy

Streda, 7. Marca 2012, 22:49

je to možné, ale nebolo to v zákone stanovené a vždy som sa vyhováral na dôkaz, ale dakedy platilo, že policajt má väčšie slovo a keď raz on povie že si porušil zákon tak nemal by klamať, keďže zložil prísahu... ale tak aspoň to ošetrili...

no a tá objektívna zodpovednosť tu je jej celé znenie:

Ak držiteľ vozidla v odpore proti rozkazu uvedie údaje o vodičovi motorového vozidla, ktorý viedol motorové vozidlo v čase porušenia pravidiel cestnej premávky v rozsahu meno, priezvisko a adresu pobytu, orgán PZ podľa odseku 1 konanie o správnom delikte držiteľa vozidla preruší a vec postúpi na konanie podľa osobitného predpisu. Ak bolo konanie podľa osobitného predpisu z dôvodu, že skutok nespáchal obvinený alebo spáchanie skutku, o ktorom sa koná, nebolo obvinenému preukázané, orgán PZ podľa odseku 1 postúpi vec príslušnému orgánu PZ, ktorý pokračuje v konaní o správnom delikte držiteľa vozidla; inak orgán PZ podľa odseku 1 konanie o správnom delikte držiteľa vozidla zastaví. Proti rozhodnutiu o zastavení konania nie je prípustné odvolanie.

Čiže z tohoto som to pochopil tak, že ak napr. ja budem jazdiť na ocovom aute, spácham priestupok, nechytia ma, ocovi príde domov pozdrav. On udá moje meno, že ja som šoféroval, pošlu pozdrav mne a ja poviem, že som nešoféroval to auto a ak nebude na fotke môj ksicht tak konanie sa zastaví a dovi dopo ? Ta to jaká objektívna zodpovednosť ? :D :D :D

Adam_BA

Streda, 7. Marca 2012, 23:08

ja tomu rozumiem inak...keď ten dotyčný povie, že vozidlo neviedol, pokračuje sa v tom konaní ako keby vozidlo viedol majiteľ resp. držiteľ...to "inak orgán PZ podľa odseku 1 konanie o správnom delikte držiteľa vozidla zastaví." podľa môjho názoru znamená, že ak sa z toho dotyčný nevyvlečie, vtedy sa konanie proti majiteľovi/držiteľovi zastaví

neviem, je to zas napi*u napísané...

vrabec771
Auto: e30,e30 a e30

Streda, 7. Marca 2012, 23:16

a ja som to pochopil tak ze ak napr. ty soferujes otcove auto poslu mu pozdrav,on uda tvoje meno pride ti pozdrav,ty povies ze si nesoferoval tak to presetruju znova u otca :wink:

Risho_21
Autor témy

Štvrtok, 8. Marca 2012, 00:28

vrabec771 napísal:
a ja som to pochopil tak ze ak napr. ty soferujes otcove auto poslu mu pozdrav,on uda tvoje meno pride ti pozdrav,ty povies ze si nesoferoval tak to presetruju znova u otca :wink:

no áno, lenže keď otec bol v tú dobu mimo SR ?

tam ide o to že kedy sa to vyšetrovanie zastaví, ak vtedy, keď sa nedokáže niako že kto jazdil tak sme vyhrali xD môžem si hľadať ukrajinský telefónny zoznam :)

Risho_21
Autor témy

Štvrtok, 8. Marca 2012, 00:33

Adam_BA napísal:
ja tomu rozumiem inak...keď ten dotyčný povie, že vozidlo neviedol, pokračuje sa v tom konaní ako keby vozidlo viedol majiteľ resp. držiteľ...to "inak orgán PZ podľa odseku 1 konanie o správnom delikte držiteľa vozidla zastaví." podľa môjho názoru znamená, že ak sa z toho dotyčný nevyvlečie, vtedy sa konanie proti majiteľovi/držiteľovi zastaví

neviem, je to zas napi*u napísané...

no to je celkom možné ale zasa budú hračky, že kedy bude to "inak" atď....

Adam_BA

Štvrtok, 8. Marca 2012, 18:37

vrabec771 napísal:

presne takto som to myslel aj ja v mojom príspevku...

a hovorím, zas je to celé napi*u napísané, každý si to bude vysvetľovať po svojom a potom z toho budú zbytočné opletačky..

TibiKE
Auto: BMW 330dA

Štvrtok, 8. Marca 2012, 23:27

idem dnes pred policajtom.... nesvieti.... vravim kamosovi co siel so mnou vyber mobil fot ho..... co cert nechcel policajt siel za mnou odstavil ma..... (nesvieti mi zadna SPZ) vyliezol bla bla viete ze nemate sposobile auto k premavke? ja ze nie.... no tak ze vam nesvieti SPZka (mam v aute dve tie zarefky ale je to tam vykorodovane cize nesvietilo aj tak....) vravim viem tu mam ziarovky ale ze idem s tym akurat do servisu.... zacal ma cepovat ze to bude za 50€... a vravim mu akurat idem do servisu..... ze to malo byt odstranene a nemal som s tym ani liest na cestu.... vtedy mi dosli nervy.... vravim mu a Vy pan policajt viete ze jazdite bez zapnutych svetiel a podla zakona mate celi den svietit? ..... on ze som svietil.... vravim peto daj sem mobil.... ked som mu ukazal fotku skoro sa posral vratil mi doklady a zazelal stastnu jazdu pan vodic.....
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 12

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 262 neregistrovaných