... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
germancars napísal:chlapi viete mi niekto vysvetlit ako je mozne, ze je u nas trh s M3kami uplne mrtvy? E36tky ktore tam su sa predavaju uz minimalne pol roka, e46takisto.. a to su tu ceny nizsie ako najlacnejsie na mobile.de... kde je chyba?
Vlado Behun napísal:Ja si skor myslim, ze je to nie len produktom a investiciami s nim spojenymi, ale aj kupnou silou a nakupnymi motivaciami cielovych skupin ojazdenych Miek (chalani 18 - 30 rokov).
Domnievam sa, ze 90% tychto ludi si to auto kupuje ako alternativne (wikendove) vozenie sa, pripadne ako jedine auto, no jeho primarny sposob (pre)dopravy je MHD. A tu to zacina (ak sa rozhodnem, ze do Mka pojdem, a mam k dispozicii vstupnu investiciu + cca 200E na PZP), pytam sa sam seba:
a) mam na 11l+ spotrebu, aby som si ho vedel uzit?
b) mam na nutny servis, pripadne nevyhnutny minimalny potrebny upgrade?
c) mam to auto kde parkovat/zimovat (idealne garazovat = dalsie naklady)?
d) mam to auto kde realne vyuzit (okruh, "bezpecne" okresky v okoli)?
e) mam financie na jeho realne vyuzivanie (S_ring 1 volne jazdy x stoji cca 50-100 EUR + nepriame naklady spojene s opotrebenim urcitych dielov)?
f) ine....
Ak si clovek zvazi, alebo ak zisti, ze to auto nezvlada, musi pocitat s tym, ze ho bude predavat min 4-6 mesiacov, alebo na tom cca 2-3tis prerobi, ak bude potrebovat cash back v priebehu niekolkych weeks.
Nesuhlasim, ze je to problem len vrakov vyskytujucich sa v inzerciach, vid. moju byvalu M5 (alebo par E46M3), TOP stav, a ani za 8-9K nie je obratom predajna. Auta s podobnym najazdom a v rovnakom stave sa predavaju inde (rozumej vonku) od 15K+.
Tu ale ide presne o to, ze clovek si nakoniec rozmysli, ci si kupi 4-5 rocny hot hatch za 6-9K, alebo dva krat tak stare (nepredajne) bawo za rovnaku cenu....